KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Sürdürülebilir Yaşam Festivali Başlıyor!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.10.2016

Sürdürülebilir Yaşam Festivali Başlıyor

Sürdürülebilir Yaşam Festivali 18 Kasım'da Başlıyor!

Festival 18-20 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek!

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2008 yılından bu yana sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor.

Festival ayrıca bu yıl iki yönetmeni de ağırlıyor. Racing to Zero filminin yönetmeni Christopher Beaver ve Wings of Change filminin yönetmeni Tuvi Arbel festivalde sinemaseverler ile fikirlerini paylaşacak. Festival, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde, Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçiyor.

2016 film seçkisinde yer alan ve bütüncül bakış açısına sahip belgesellerde atık yönetiminden enerji üretimine, iklim değişikliğinden tarım uygulamalarına ve daha pek çok soruna dokunan değişim hikayeleri yer alıyor.

Festival ayrıca bu yıl iki yönetmeni de ağırlıyor; Racing to Zero (Hedef Sıfır) filminin yönetmeni Christopher Beaver ve Wings of Change (Değişimin Kanatları) filminin yönetmeni Tuvi Arbel.

Film seçkisinde ise bol ödüllü belgesel filmler yer alıyor:

Hedef Sıfır/Racing to Zero (Birçok önemli uluslar arası festival seçkisinde yer alan film Hindistan CMS Vatavaran 2015 Çevre Filmleri Festivali birincilik ödülü aldı)

Yarın /Demain (Birçok önemli uluslararası film festivali seçkisinde yer alan film, Fransa’da büyük gişe başarısı elde etti ve 2016 Cesar en iyi belgesel ödülü aldı)

Dünya Kadar Zaman/All the Time in the World (Birçok önemli uluslararası festivalde toplam 22 ödül: 9 izleyici ödülü, 4 en iyi film ödülü, 7 çevre ödülü, vb.)

Seçme Zamanı /Time to Choose (Oscar ödüllü yönetmen Charles Ferguson’un filmi)

Saraylar Diyarı /The Land of Many Palaces (Uluslararası birçok festivale katılmış ve ödül kazanmış belgesel, Moskova Belgesel Film Festivalinde en iyi yönetmen, Japonya’da IAFOR en iyi yeni belgesel ödülü, Roma Bağımsız Film Festivali’nde en iyi Uluslar arası belgesel ödülü)

E-Atık Felaketi / The E-Waste Tragedy (2015 Prix Italia’da uluslararası en iyi ortak yapım ödülü altın madalya, Brezilya 2015 Filmambiente mansiyon, Kolombiye Festiver 2014 jüri onur ödülü, NHK Japonya 2014 ikincilik ödülü)

Gölün Kızı / Daughter of the Lake (Toronto Planet in Focus Environmental Film Festival Mark Haslam Ödülü, İsveç Latinamerika i Fokus Film Festival izleyici ödülü, Uruguay Festival de Cine Documental Atlantidoc en iyi belgesel ödülü, vb. birçok ödül ve mansiyon)

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR