ÇOCUKÇA YEMEKLER

Evde Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.05.2017

Evde Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, sevdiklerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz nefis bir dondurma tarifi veriyoruz sizlere. Hazırlayacağınız bu fıstıklı dondurmaya çikolatalı herşey çok yakışacaktır. Örneğin, çikolata sosu, brownie (ıslak kek), çikolatalı kup, vs. Çocuğunuzla birlikte hazırlayarak da keyifli zaman geçirebilirsiniz!

Malzemeler:

2 su bardağı günlük süt (500 ml)

1 su bardağı süt kreması (250ml; 1 ufak paket kremayı üzerine süt ekleyerek 250ml’ye tamamlayabilirsiniz)

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

2 yemek kaşığı buğday nişastası (dolu ama tepeleme değil)

1 paket vanilin

1 su bardağı ayıklanmış antep fıstığı (bol fıstıklı)

1 yemek kaşığı bal

Evde Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır

Evde Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı:

• Buğday nişastasını, vanilini ve şekeri bir tencereye koyalım. Üzerine süt kremasını ve sütü azar azar ekleyerek homojen bir karışım elde edelim. Tüm malzemenin iyice karıştığından emin olduktan sonra ocağın altını yakalım ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım.

• Bir yandan rondoda fıstıkları toz haline getirelim. Üzerine bir yemek kaşığı bal katıp rondoyu tekrar çalıştıralım. Fıstık ezmesi gibi birşey elde edeceksiniz. Bu ezmeyi tenceredeki karışıma ilave edip, kısık ateşte karıştırarak dondurmayı pişirelim.

• Dondurma kaynamaya başlayınca bir dakika daha bekleyip ocağın altını söndürelim. Karışım ılıklaşıncaya kadar ara ara karıştırarak soğutalım. Ilık karışımı önce buzdolabımızda bir süre soğutalım. Soğuduktan sonra hava geçirmeyen bir kaba boşaltalım, ağzını sıkıca kapatıp buzluğa kaldıralım. (Soğutucunuzun ayarının yüksek olduğundan emin olun.)

• Bu aşamadan sonra dondurmanız biraz katılaşmaya başlayınca buzluktan çıkarıp iyice karıştıralım. Bu işlemi yaklaşık iki saatte bir tekrar edelim. Dondurma iyice sertleşene dek bu işlemi sürdürelim. (4 ya da 5 karıştırma yeterli oluyor. Karıştırma işi cidden önemli çünkü buzlanmayı önleyip, kaymak gibi bir dondurma hazırlamamızı sağlıyor. Ama “ben buzlu da severim, uğraşamayacağım” derseniz o zaman hiç karıştırmadan da dondurabilirsiniz.)

• Dondurma makineniz varsa, makine talimatlarına göre dondurmanızı karıştırarak soğutun. Dondurmayı hazırladıktan en az 12 saat sonra servis edebilecek duruma geleceğimizi unutmayın. Servis yapmadan 5 dakika önce dondurmayı buzluktan çıkarırsak servisimiz daha kolay olacaktır. Evde fıstıklı dondurma hazırlamak işte bu kadar basit! Afiyet olsun.

Önemli: Dondurmanızı bir hafta içinde mutlaka tüketin.

Konular :