ET YEMEKLERİ

Asya Mutfağından Bir Lezzet: Hoisin Soslu Fırında Çıtır Portakallı Tavuk Kanadı

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 19.07.2022 - Güncelleme : 24.07.2022

Arada bir lezzet profilinizi değiştirmek isterseniz işte size Asya mutfağından harika bir tat: Hoisin Soslu ve Portakallı Çıtır Tavuk Kanatları. Evde kolayca yapabileceğiniz, portakal soslu nefis bir lezzet. Bu sağlıklı ve bir o kadar lezzetli tavuk kanatlarını çok seveceksiniz!

Akşam yemeği için hızlı, kolay ve bir o kadar da farklı lezzetler arayanlar için: Hoisin soslu ve portakallı fırında çıtır tavuk kanatları

Hoisin Soslu Fırında Çıtır Portakallı Tavuk Kanadı

Asya mutfağına ait hoisin soslu ve portakallı fırında çıtır tavuk kanatlarını, susam veya dilediğiniz yeşillikle birlikte servis edebilirsiniz. 

Akşam Yemeği Önerisi: Hoisin Soslu ve Portakallı Fırında Çtır Tavuk Kanatları

Dünya mutfağına meraklıysanız, canınız Asya yemekleri çekiyorsa işte size kolay mı kolay lezzetli mi lezzetli bir tarif. Asya Mutfağından Bir Lezzet: Hoisin soslu ve portakallı fırında çıtır tavuk kanatları.

Akşam yemeği için hızlı, kolay ve bir o kadar da farklı lezzetler arayanlar, Asya mutfağından Hoisin soslu fırında portakallı çıtır tavuk kanatları tarifini hemen deneyin.

Asya esintili en sevdiğiniz yemekleri evde denemeye çalışmak size zor gelebilir. Tatları genellikle karışıktır fakat biz size çok daha kolay hazırlayabileceğiniz ve seveceğiniz nefis bir tarif veriyoruz.  Tek ihtiyacın olan şeflerin gizli sosu Hoisin!

HOİSİN SOSU NEDİR?

Çıtır Tavuk Kanadında Hoisin Sos: Mükemmel Tuzlu ve Tatlı Dengesi

En sevilen Asya yemeklerinden biri olan hoisin sosu; tatlı ve tuzludan oluşan karmaşık bir lezzet paletine sahip koyu kahverengi bir sostur.

Hoisin sos, Asya mutfağında et yemeklerinin sırrı olarak veya kızartmalara eşlik eden harika bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Hoisin sosu, kimileri dip sos olarak da kullanmayı seviyor. 

Hoisin Soslu Fırında Çıtır Portakallı Tavuk Kanadı

Hoisin, et yemeklerine ve patates kızartmalarının yanına çok yakışan bir sostur.

Farklı Lezzetlere Açıksanız Bu Tarifi Sevebilirsiniz...

Çin mangal sosu olarak da bilinen Hoisin sosu, Asya mutfaında sebzeli patates kızartması ve deniz ürünlerinde sıkça kullanılan kokulu, keskin bir sostur.

Hoisinin karışık aroması, çeşitli bileşenlerin bir kombinasyonudur. Geleneksel olarak soya fasulyesi veya siyah fasulye ezmesi, sirke, şeker, sarımsak ve çeşitli baharatlarla yapılır. Özellikle Asya mutfağında birçok aşçının kendilerine özel olarak geliştirdiği farklı hoisin sosları da vardır.

Evde kolayca yapabileceğiniz portakal soslu fırında tavuk kanatları: Portakal marmeladı, bol miktarda taze sarımsak ve zencefil ile sote edilmiş baharatlı kırmızı biber ile birleştiğinde eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Tarifin tamamını aşağıda bulabilirsiniz. 

Hadi Biraz Portakallı Tavuk Kanadı Yapalım! 

Asya Mutfağından Bir Lezzet: Hoisin Soslu Fırında Çıtır Portakallı Tavuk Kanadı

Evde yapılabilecek kolay Uzakdoğu yemeklerinden hoisin soslu ve portakallı fırında çıtır tavuk kanatları tarifini hemen deneyin.

Asya Mutfağından Bir Lezzet: Hoisin Soslu ve Portakallı Fırında Çıtır Tavuk Kanatları

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi 50 dakika

Toplam Süre: 1 saat

Porsiyon: 4 kişiliktir

 

MALZEMELER: 

TAVUK İÇİN:
1,5 kilo tavuk kanadı (uçları çıkarılmış, baget şeklinde)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

SOSU İÇİN:
1 1/2 çay kaşığı susam yağı
1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
2 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
3/4 su bardağı portakal marmeladı
1/4 kahve fincanı hoisin sosu

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN: Yeşil soğan, susam (İsteğe bağlı)

Evde Deneyebileceğiniz Kolay Bir Asya Yemeği: Hoisin Soslu ve Portakallı Fırında Çıtır Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır? 

YAPILIŞI:

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Kanatları yıkayın ve güzelce kurulayın.
  • Büyük bir kaseye yağı, tuz ve karabiber koyun, kanatları bu sosa bulayın. Daha sonra tavuk kanatlarını, birbirine değmeyecek şekilde tek bir katman halinde pişirme tepsinize yerleştirin. Tamamen pişene kadar 45 ila 50 dakika fırında tavukları kızartın.  Tavuk kanatlarını fırından çıkarın ve büyük bir kaseye aktarın.
  • Orta-düşük ısıda, küçük bir tencerede susam yağı ve zeytinyağıını ısıtın, ardından sarımsak ve zencefili ekleyin. Sosun rengi, iyice karamelize bir renk olana kadar yaklaşık 3 dakika kısık ateşte pişirin.  Sosa kırmızı pul biberi, portakal marmeladını ve hoisin sosu ekleyip ara sıra karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Portakal sosunu fırında pişirdiğiniz kanatların üzerine dökün, tavuk kanatlarını iyice bu sosla kaplayın ve hemen servis edin. 

Öneri: Hazırladığınız bu lezzetli sosu karideslerin üzerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu Tarifi Yaparsanız, Lütfen Bizimle Instagram'da Paylaşın!

 

Konular :