TATLILAR

Serinlemenin En Hafif Tarifi: Vanilyalı Dondurma

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 04.08.2015

Diyette Olanlar İçin Hafif Tatlı Vanilyalı Dondurma

Dondurma Vücudun Kalsiyum İhtiyacınıza İyi Gelir

Özellikle kalsiyum gereksiniminin arttığı ergenlik, gebelik ve menopoz dönemlerinde dondurmanın besleyici değeri önem kazanır. Güçlü ve sağlıklı kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyumu, dondurma gibi süt ürünlerinden temin edebiliriz.Vücudumuzda bulunan kalsiyumun %99’u kemikler ve dişlerimizde yer alır. Günlük olarak yeterli kalsiyum alınmadığında ise stoklarımızdan kullanılır.

Dondurma, süt ve yoğurt gibi; süt ve süt ürünlerinden alınan “kalsiyum” osteoporoz riskini azaltır.

DondurmaGebeliğin İlkAylarında Oluşan Bulantıyı Keser

Hamileliğin ilk aylarında anne adaylarının bulantı ve kusma durumlarında da soğuk, hafif ve kokusuz gıdalar tavsiye edilir. Bu nedenle bulantısı olan gebelerin bir kısmı dondurma ile bulantılarının hafiflediğini belirtmektedir. Ayrıca dondurma içerdiği kalori ile de beslenmesi aksayan anne adayları için oldukça besleyici bir alternatif oluşturmaktadır.

Dondurmasüt ile kıyaslandığında;100 gramındaki kalsiyum oranı sütten daha yüksektir. İşte nefis bir ev yapımı vanilyalı dondurma tarifi. Kilosuna dikkat edenler ve sağlıklı kalmak isteyenler için mükemmel bir tatlı önerisi. Üşenmeyin, hadi mutfağa!

Malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı krema

3 çay kaşığı saf vanilya özü veya vanilya tozu

1 adet vanilya vanilya çubuğu

5 adet yumurta sarısı

1/2 su su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı esmer şeker

Yapılışı:

  • Bir tencereye sütü, kremayı ve vanilyayı koyun.

  • Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve bir bıçak yardımıyla içindeki özü kazıyın; tencereye ekleyin. Orta derecelik ısıda karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında yumurta sarılarını ve şekeri ilave edin. Püf noktası: İşte tam bu noktadaçok hızlı karıştırmanız gerekmektedir.

  • Krema kaynamaya başladığında ısıyı düşürün. Karıştırmaya devam edin. Kıvamı yoğunlaşmaya başladıktan 5 ila 7 dakika sonra ateşten alın. Ocaktan aldıktan sonrayaklaşık 5-6 dakikaperiyodok aralıklarla karıştırmaya devam edin. Ardından buzdolabında 1 gece soğumaya bırakın.

Konular :