TATLILAR

Yazlık Tatlı: “Naneli Böğürtlen Sorbe”

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 01.08.2015

Yazlık Tatlı Naneli Böğürtlen Sorbe

Sorbe Nedir?

Sorbe kelimesi İtalyanca "Sorbetto" kelimesinden gelmektedir. Sorbetto, Türkçe'de "şerbet" anlamına gelmektedir. Dondurmaya benzeyen yumurta ve süt olmadan sadece meyve suyu ve meyve püresiyle yapılan soğuk yenen bir tatlıdır.

Sorbe Ne Zaman Yenir?

Sorbe genelde yemeklerden önce yenir. Yemeklerden önce yenmesinin amacıda damak tadını nötrlemektir. Sorbeler daha çok yazlık tatlı olarak tercih edilir.

Sevdiklerinizi, misafirlerinizi şaşırtın.

İşte nefis bir naneli böğürtlen sorbe tarifi:

Malzemeler:

200 gr. esmer toz şeker
200 m. kaynar su
5 sap taze nane
750 gr. böğürtlen
4 çorba kaşığı bal
2 det limonun suyu
Süslemek için: Nane yaprağı

Hazırlanışı:

•Toz şekere, kaynar suyu katın ve toz şeker eriyinceye kadar hafifçe karıştırın. Nane saplarını katın ve su soğuyuncaya kadar dinlendirip nane saplarını alın.

•Böğürtlenlere naneli şurubu ve balı gezdirip hafifçe karıştırın. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve meyvelere yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika daha ısıtın.

•Böğürtlenleri püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirip, ince telli süzgeçe alın. Tahta bir kaşığın tersi ile hafifçe ezerek süzün. Limon suyunu katın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin.

•Hazırladığınız karışımı 2,5-3 cm kalınlığında olacak ve derin dondurucuya girebilecek bir kalıba boşaltın. Derin dondurucuda, iyice katılaşıncaya kadar, en az 2 saat bekletip çıkarın. İnce kristal tanecikli oluncaya kadar robottan geçirip tekrar kaba yayın ve derin dondurcuda en az 2 saat daha bekletin. Aynı işlemi 3-4 kez tekrarlayın.

•Buzlu böğürtleni derin dondurucudan çıkarın. Hafif gevşeyinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika oda sıcaklığında bekletin ve servis kaplarına paylaştırın.

Arzu ederseniz taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Konular :