CİNSEL HAYAT

Eşinizle Hangi Saatte Uyuyorsunuz?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 14.05.2022 - Güncelleme : 15.07.2022

Eşinizle Hangi Saatte Uyuyorsunuz

 

Eşinizle hangi saatte uyuyorsunuz? Bu soruya vereceğiniz yanıt belki de eşinizle aranızdaki sorunun bir türlü bulamadığınız yanıtı olabilir Günümüzde  mutsuz karıkocanın yaptığı en büyük hatalardan birinin ayrı yatmak olduğunu söyleyen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Psikoterapist Cem Keçe bu durumun evliliklerde aldatmaya zemin hazırladığına ve 3. kişilere kapı araladığına dikkat çekti. 

 

Dr. Cem Keçe: "Mutlu olmak için eşinizle aynı yatağa, aynı zamanda girin. Asla ayrı yatmayın..."

 

Bana gelen çiftlere ilk sorduğum soru, "Yatış saatleriniz nedir” olur… Çoğunlukla aldığım yanıt “ayrı zamanlarda yatıyoruz hocam.” olur…. Eşinizden ayrı yattığınız vakit ruhunuz da o bedenden uzaklaşıyor… Evlilikte, bir kadın ile bir erkeğin bedeni birbirinden uzakta kalmamalı. Uzak kaldığı zaman araya "üçüncü kişiler" girer...

 

Evliliklerde Ahde Vefa Önemli

 

Ahde ne demek, verdiği sözde durmak demektir…  Siz evlenirken birbirinize verdiğiniz söze  sadık olmanız gerek. Bu da sadakat demektir. Günümüzde bakıyoruz ülkemizde her 10 çiften 4'a eşini aldatıyor. Bu korkunç bir rakam. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı araştırmalarda da boşanmaların % 40'nın yine aldatma nedenli olduğu gösteriliyor.

 

Kadın Erkek Aldatması Birbirinden Farklıdır ve Farklı Sonuç Doğurur 

 

Eskiden sadece erkekler aldatırdı günümüzde bu durum kadınlarda da aynı oranlara ulaştığını görüyoruz. Aldatma günümüzde çok büyük bir sorun haline geldi. Kadın ile erkek aldatmasının birbirinden farkı var. Erkek genelde ilişkisini günlük yaşıyor, kadın ise duygusal bağlanıyor durum böyle olunca da kadın aldatmalarında genellikle o evlilik sonlandırılıyor. 

 

Eşim Beni Neden Aldatıyor?... "Eşimin Beni Aldatmaması İçin Ne Yapmalı?"

 

Erkekler erotizmi seviyor, erotizmi istiyor. Kadınlar da romantizmi istiyor ve romantizmi seviyor. Bu nedenle kadın erotizm veriyor, karşılığında romantizm alıyor. Erkek de romantizm veriyor, karşılığında erotizm alıyor. Ve bu uyum tango gibi... Çiftler bu dansı iyi yaparlarsa mutlu oluyorlar ve sigortaları da atmıyor. 

 

 Evlilikte Seks Neden Önemli?

 

Şöyle bir gerçek var ki seks yapabilen çiftler bir şekilde evliliklerindeki sorunları çözebiliyorlar. Seks aşık olunan veya sevilen biriyle mükemmel ve özel bir bağ yaratmasının yanında birçok faydayı da beraberinden getiriyor. Öncelikle seks, var olan ilişkiyi rutin döngüsünden kurtarıp canlı tutabiliyor ve çiftin yorgunluğunu alıyor. Çünkü seks çifti birbirine bağlıyor, birbirlerine ne kadar aşık ve bağlı olduklarını gösteriyor ve onların stres ve zorlayıcı koşullara daha dayanıklı olmalarını sağlıyor. 

 

Kadının Eşine Seks Yapmayarak Ceza Vermesi Çok Tehlikeli... 

 

 Bana gelen çiftlerde ve yaptığımız araştırmalarda görüyorum ki Türkiye'de kadınlar eşlerini seks yapmayarak cezalandırıyorlar. Oysaki erkeğin eşine duygusal anlamda yakınlaşabilmesi için seks yapması gerekiyor. Seksle erkeği cezalandırdığında kadın aslında kendini cezalandırmış olur. Bu durumda evliliğinizi riske atmış olursunuz. Şiddet görürsünüz. Seksi evliliğin sigortası gibi görüp her şeye rağmen devam ettirmek olaylara pembe gözlükle bakmayı daha mümkün kılıyor. Bunu yapmadığınız zaman çok tehlikeli sularda yüzüyorsunuz demektir. 

 

Seksi ne çok fazla abartıp “hayatın anlamı” yapmak gerekiyor, ne de tamamen sıfırlamak... Çünkü sağlıklı ve mutlu bir ilişkinin temelinde seks, seksin temelinde ise sağlıklı ve mutlu bir ilişki yatıyor. Bu nedenle seksi yemek yemek, su içmek gibi bedensel, sevilmek ve değerli olmak gibi ruhsal bir ihtiyaç gibi görmek gerekiyor.

Konular :