OYUN ZAMANI

Bebeğinizle Bisiklet Oyunu Oynamaya Ne Dersiniz?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 08.05.2015

Bebeğinizle Bisiklet Oyunu Oynamaya Ne Dersiniz

Oyun Nasıl Oynanır?

Kaba motor egzersizler ilk günlerde bebeğinizin dokunma doyusunu geliştirmede etkilidir. Büyük kasları çalıştırmaya yönelik önce hareketlerin uygulanacağı bu oyun için bebeğinizi bir battaniye üzerinde sırtüstü yatırın.

Bu ön hazırlıktan sonra, onunla bisiklet oyunu oynayacağınızı ve ayaklarını dairesel hareketlerle çevireceğinizi anlatın. Daha sonra kaval kemiklerinden tutarak tıpkı bisiklette pedal çevirirken yapılan simetrik bacak hareketlerini bebeğinize yaptırın.

Oyun Esnasında Bebeğinize Şarkı Mırıldanabilirsiniz

Bu hareketlerle birlikte şu dizeleri veya kendi “besteleyeceğiniz” bir ezgiyi söylemek, yapılan işi eğlenceli hale getirecektir:

Minik minik yakalarınla

Haydi bas pedala

Benim güçlü bebeğim…

Dağ, bayır, orman, geçeceksin…

Haydi! Bas pedala…

Hoop, bir aşağı bir yukarı…

Güzel günler göreceksin

Haydi bas pedala…

Bebeğinizle Bisiklet Oyunu Oynamaya Ne Dersiniz?

Bu Oyun Bebeğinize Ne Kazandırır?

Erken dönem nörolojik yapılanmasını sürdüren beynin, dıştan gelecek çok yönlü ve farklı uyarılara ihtiyacı vardır. Bisiklet hareketi, bebeğinizin beyin sapı ve omurilik düzeyindeki refleks hareketlerini, beyin kabuğu (korteks) düzeyine geçişe hazırlayacaktır. Böylece istemli davranışlara hazırlık yapılırken beyin-beden uyumu farkındalığı pekiştirilecektir.

Bebeğinizin ileride kullanacağı bacak kaslarının gelişimi ve yürüme hareketinin kolaylaştırılması da bu gibi hareketlerin faydaları arasındadır.

Konular :