SAĞLIK

Bebek İshal Olduğunda Ne Yapabilirsiniz?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 29.07.2015

Bebeğiniz İshal Olduğunda Ne Yapabilirsiniz?

Bebek Hangi Durumlarda İshal Olur?

Anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az görülse de, diş çıkarma, beslenme düzenindeki herhangi bir değişikliğe karşı tepki, geçirilen herhangi bir hastalık ya da kullanılan herhangi bir ilaç nedeniyle bebeğinizde ishal durumu söz konusu olabilir. Bu durumda hangi önlemleri almalı, nelere dikkat etmeli, bebeğinasıl beslemeli?

Bebeğiniz İshal Olduğunda Beslenme Düzenini Değiştirin

Bu süreçte, bebeğiniz sık ve sulu dışkılamaya başlar. Kimi zaman sümüksü kıvamda dışkı ve kusma da görülebilir. Ortaya çıkış nedenine bağlı olarak tedavi şekli değişmekle birlikte, ishalin en genel tedavisi beslenme düzenindeki düzenleme ile yapılır.

Doktorunuzun Onayını Almadan İlaç Kullanmayın

Bebeğinizin bir-iki kere sulu dışkı yapması pek önemli değildir ama bu sürenin uzaması durumunda, ishale ateş ve kusmanın eşlik ettiği, bebeğinizin iştahsız olduğu durumlarda mutlaka doktorunuza başvurmanız ve doktorunuzun onayını almadan hiçbir ilaç kullanmamanız gerekir.

Bebeğinizi rahatlatmak için evde bu tedbirleri alabilirsiniz:

  • İshal olan bebeğinizin vücudunuzda sıvı kaybı olacaktır. Bu kaybı takviye etmek için bebeğinize sık sık sıvı gıdalar verin. Ancak hazır meyve sularından uzak durun.

  • Eğer bebeğiniz katı besinlerle besleniyorsa, buna devam edin. Özellikle patates, muz, makarna gibi nişastalı gıdalar ishalin geçmesine destek olur. Ancak eğer bebeğinizde ishalle birlikte kusma da varsa, kusma durumu ortadan kalkana kadar katı gıda vermeyin.
  • Genellikle 2-3 gün içinde durum normale dönecektir. Ancak birkaç gün daha beslenme düzenine dikkat edin.

  • Bebeğinizini poposunu tahrişten korumak için her dışkılamadan sonra, bekletmeden bezini değiştirin ve her alt değişiminde pişik kremi sürün.
Konular :