ÇOCUK BESLENME VE SAĞLIK

Bademcik İltihabından Korunmanın 8 Püf Noktası

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.01.2015

Bademcik Iltihabindan Korunmanın 8 Puf Noktasi

Eğer bu aralar yüksek ateş, halsizlik, kırgınlık, beslenme sorunları, bulantı, kusma, kulak ağrısı, kulak enfeksiyonu ve iltihaplı burun akıntısı varsa aman dikkat! Uzmanlar kışın artan bademcik iltihabına karşı alınması gereken önlemleri anlattı.

Kapalı Ortamlarda Uzun Süre Riski Artırıyor

Havasız ve kapalı ortamların bademcik iltihaplarına zemin hazırladığınıvurgulayan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Hasan Yılmaz, özellikle soğuk havanın tetiklediği bu ataklardan korunma yolları ve tedavi yöntemlerine dair bakın hangi önemli bilgileri bizlerle paylaştı.

İri Bademciğin Belirtileri Nelerdir?

Ağzı açık uyuma, horlama, burunda tıkanıklık, üzerini açma, terleme ve ağızdan salya gelmesi… Çocuklarda iri bademciğin neden olduğu bu şikayetler, bademcik iltihaplanmasının da kapısını aralamaktadır.


Kreşte Hastalık Kapan Çocuk Evdeki Herkese Bu Hastalığı Yayıyor

Soğuk hava nedeniyle kapalı ve havasız ortamlarda uzun süre zaman geçirmek, hastalıkları tetiklemekte ve kolay yayılmasını sağlamaktadır. Örneğin kreşte hastalık kapan bir çocuk, evde herkese bu hastalığı yayabilir. Kış aylarında güneşin daha az görülmesi ve soğuk havanın etkin olmasıyla mikropların daha çabuk ürediği ve kolay yaygınlaştığı unutulmamalıdır. Özellikle kış mevsiminde yaygınlaşan bademcik iltihaplanmasına dikkat edilmelidir.

Bademcik İltihabından Korunmanın Önceliği Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek

Çocukları bademcik iltihabından korumak için bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi gerekmektedir.

1.Bol sıvı tüketimine önem verin. Kışın da bol su içmesini sağlayın.


2.Beslenmesine dikkat edin. Portakal, mandalina gibi mevsim meyvelerini tüketmesini sağlayın. Yeşil sebzeleri mutlaka öğünlerine ekleyin.


3.Hasta kişilerle yakın temasta bulunmasına izin vermeyin. Özellikle nezle ve gripli kişilerden uzak durmasını, onlarla öpüşüp, kucaklaşmasını önleyin. Başka kişilerle havlu, bardak, mendil gibi eşyaları ortak kullanmasını engelleyin.


4.Hapşırırken ağza el götürülmeden, mümkünse bir peçeteyle kapatılmasına özen gösterin.


5.Kapı kollarına dikkat edin.


6.Sık sık odaları havalandırın.


7.Klimaların filtrelerini temizletin.


8.Çocuğunuzda görülen yüksek ateş, halsizlik, kırgınlık ve beslenme problemlerine bulantı, kusma, kulak ağrısı eşlik ediyorsa mutlaka bir uzmana başvurun.

Konular :