ÇOCUK EĞİTİMİ

2015 Yarıyıl Tatili Ücretsiz Etkinlikler Rehberi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 02.02.2015 - Güncelleme : 14.07.2022

2015 Yariyil Tatili Ucretsiz Etkinlikler Rehberi

İşte yarıyıl tatilinde, çocuklara özel harika etkinlikler rehberi. Her biri birbirinden eğlenceli aktiviteleri ajandanıza kaydedin. Yarıyıl tatiline özel, alışveriş merkezlerinin ve belediyelerin organize ettiği ücretsiz etkinliklerin detayları:

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ

Her yıl olduğu gibi bu yılda, Ataşehirli çocukların yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmeleri amacıyla hazırlanan Festivalde toplam 11 tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak.

“Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla, her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturacak festival, 15 Şubat’a kadar devam edecek.

Şimdiye kadar yaklaşık 40 bin çocuğu tiyatro ile buluşturan festivalde bu yıl da 10 bin çocuğun tiyatroyla buluşması bekleniyor.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenecek festivalde; bazı oyunlar günde 2 seans izlenebilecek.

Geçen yıl Polonya, Romanya ve Macaristan’dan gelen çocuk tiyatrosu gruplarının katıldığı festivalde, bu yılda İsviçre ve Gürcistan’dan gelecek misafir
tiyatro grupları, ülkelerinin oyunlarını sahneleyecek.

5. Uluslararası Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali hakkında açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Bu yıl Uluslararası Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali’nin beşincisini düzenliyoruz. 3 hafta boyunca 11 çocuk tiyatro oyunu yalnız Ataşehir’den değil, İstanbul’un dört bir yanından gelecek küçük izleyicilerle buluşacak. Çocukların ilerideki büyük başarılarının temelleri, küçük yaşlarda kurulan hayallerle atılır çoğu zaman. Bu nedenle çocukların ve gençlerin sanata yönlendirilmeleri, cesaretlendirilmeleri büyük önem taşıyor. Geniş ufuklara sahip bireylerin oluşturduğu bir toplum yaratmak da ancak bu yolla mümkün olacaktır.”

Ücretsiz olan festival davetiyeleri; Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi ile Ataşehir Novada AVM’de bulunan Ataşehir Belediyesi Bilet Noktası’ndan temin edilebilinir.

TEPE NAUTİLUS/ İstanbul-Kadıköy

İstanbul’un iki yakasını buluşturan konumu, sanata, sanatçıya olan destekleri ve çocuklara düzenlediği etkinlikleriyle dikkatleri çeken Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, bu yıl 23 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında 8.si düzenlenecek olan Mini Kitap Şenliği’ni Eskimolar ile kutluyor.

Birbirinden renkli aktiviteleriyle alışverişi eğlenceli kılan, metro ve Marmaray’ın birleştiği konumu sayesinde kolay alışveriş imkanı sunan Tepe Nautilus AVM, her yıl yarıyıl tatilinde düzenlediği Mini Kitap Şenliği’nin bu yıl 8.sini kutluyor.

Çocuklar ve ebeveynler tarafından heyecanla beklenen Tepe Nautilus AVM’nin Mini Kitap Şenliği, bu yarıyıl tatilinde de minik okuyucuların yüzünü güldürecek.  Tepe Nautilus AVM’nin 1. katında gerçekleştirilecek olan Mini Kitap Şenliği, 23 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerine çeşitli yayınevlerinden yüzlerce kitap ile buluşma imkanı sağlıyor. Çocuklara okuma sevgisinin yanı sıra paylaşma duygusunu da kazandırmak isteyen Tepe Nautilus AVM, Mini Kitap Şenliği’ne yerleştirilen dev yardım kumbarasında misafirleri ile birlikte kitap bağışları toplayarak ihtiyacı olan okulların kütüphanesine gönderecek.

Mini Kitap Şenliği’nde 23 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde  Eskimo yaşam tarzını AVM’ye taşıyacak olan Tepe Nautilus, Eskimoların yaşam biçimlerini çocuklara deneyimleterek öğretecek. Kendi iglolarını yapacak olan çocuklar, Eskimo yaşam biçimini öğrenirken balık tutacak, çeşitli oyunlar ile keyifli saatler geçirirken birbirinden ilginç fotoğraf karelerinde yer alacaklar.

Tatili çocuklara en verimli biçimde yaşatmak isteyen Tepe Nautilus aynı zamanda yaratıcı ve geliştirici atölyelere de ev sahipliği yapacak. Çocukların ilgi alanlarına göre çok farklı alanlarda düzenlenecek çocuk atölyeleri 2-8 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mini Kitap Şenliği, Eskimo deneyimi ve yaratıcı atölyeleri ile Tepe Nautilus, bu yarıyıl tatiline de etkinlikleri ile damgasını vuracak.

KADIKÖY BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZLERİ/ İstanbul

Kadıköy Belediyesi, 26 Ocak’da başlayacak yarıyıl tatili için çocuklara eğlenceli bir program hazırladı. 88 ayrı etkinliğin olduğu program sayesinde Kadıköy’de çocuklar tatilin tadını çıkaracak.

Her yaştan çocuk için ayrı oyunların seçildiği Tiyatro oyunları ise karne şenliği kapsamında indirimli izlenebilecek.

Yarıyıl Şenliği kapsamında Kadıköy Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi de çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Çocukların ücretsiz katılabileceği atölye çalışmalarında bale, dans, oyunlarla Türk müziği çalgıları, kukla, piyano, flüt gibi eğlenceli aktiviteler var. Çocuk Sanat Merkezi’nin düzenlediği atölyeler Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek

Zamanda Yolculuk

Kadıköy‘de Müzik ve Tiyatro gösterileri dışında çocukları eğitici bir etkinlik daha bekliyor; “Lozan’dan Cumhuriyet‘e İsmet İnönü Sergisi”. Lozan Antlaşması’nın imzalanmasının 90. yılı etkinlikleri kapsamında dokunmatik ekranlarla görsel objelerle hazırlanan sergide çocuklar için ayrılan bölümde “Zamanda Yolculuk” başlıklı özel hazırlanmış üç bilgisayar oyunu var. Bu bölümde ayrıca yine çocuklar için hazırlanmış “Lozan Barış Antlaşması” konulu 10 dakikalık bir çizgi film animasyon da yer alıyor.

Barış Manço Müzesin’de çocukları bekliyor…

Sesi Kadıköy Moda‘dan dünyaya yayılan Türkiye‘nin unutulmaz evrensel sanatçısı Barış Manço‘nun ölümünün 16. yılı olan 31 Ocak günü Barış Manço‘nın evi tüm sevenlerine ve çocuklara açık alacak. Kadıköy Belediyesi tarafından müze konsepti ile düzenlenenModa‘daki evinde çocuklar, Geçtiğimiz sene heykeltıraş Murat Daşkın tarafından yapılan, görenleri hayrete düşüren, Barış Manço‘nun silikon heykelini de görebilecekler.

Yarıyıl Şenliği etkinlik detayları http://www.kadikoy.bel.tr adresinden ya da kültür merkezlerinden öğrenilebilir.

5 ayrı Kültür Merkezinde gerçekleşecek yarıyıl şenliğinde çocukları; Tiyatro oyunları, ücretsiz bale, piyano, müzik, dans, kukla ve oyun atölyeleri bekliyor.

Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatili nedeniyle 24 Ocak-08 Şubat tarihleri arasında KadıköyBelediyesi’nin Kültür Merkezleri’ndeki etkinlikler ile çocuklar hem tatillerini keyifli geçirecek hem de sanatla iç içe verimli aktiviteler yapacak.

16 Günlük Yarıyıl Şenliği için zengin bir program hazırlayan Kadıköy Belediyesi, Tiyatro,Müzik, bale, sanat dallarıyla ilgili atölyeler ile birbirinden eğlenceli öğretici toplam 88 etkinlik ile çocukları tatilde sanata doyuracak.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Halis Kurtça Kültür Merkezi ve Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleşecek yarıyıl tatili şenliği etkinlikleri 24 Ocak tarihinde başlayıp 08 Şubat’a kadar devam edecek.

CARREFOUR/ İstanbul-Haramidere

Denizcilik, Korsan ve Kızılderili Atölyeleri

Denizcilik atölyesinde; deniz taşıtları ve deniz canlılarını taşıyacak olan çocuklar; can simidi, dürbün, can yeleği gibi eşyaların kullanımını da öğrenecek. Korsan Gemisi atölyesinde ise çocuklar origami yapacak ve totem etrafında Kızılderili dansı gerçekleştirecek.

Carrefour Haramidere AVM Etkinlikleri kapsamında çocuklar en sevdikleri çizgi film kahramanlarından biri olan Can ile buluşacak.

Carrefour Haramidere Sömestr Etkinlik Programı

24 Ocak Cumartesi 14.00 – Korsan Macerası
25 Ocak Pazar 14.00  – Can Gösterisi
31 Ocak Cumartesi 14.00  – Denizciler AVM’de
01 Şubat Pazar 14.00  – Kızılderililer AVM’de

Çocuklara farklı deneyimler yaşatmayı amaçlayan etkinlikler kapsamında, sömestr tatilinde çocuklar hem sosyal açıdan gelişecek hem de yaratıcılıklarını ortaya koyarak kendilerini yeniden keşfedecek

AQUA FLORYA/ İstanbul

Aqua Florya, sömestr tatili boyunca çocuklar için yarattığı Spider Man dünyasında, eğlenceli etkinlikler, yarışmalar ve oyunlar düzenleyecek. 31 Ocak ile 8 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Aqua Florya Spider Man etkinlikleri 12.00 ile 19.00 saatleri arasında yapılacak.

Spider Man ile Sömestr Heyecanı

Çocukların en sevdiği süper kahramanlardan biri olan Spider Man, yarıyıl tatili kapsamında, Aqua Florya’da çocuklarla buluşacak. Macera yaşamayı seven çocuklar için farklı aktivite ve yarışma programlarının yer alacağı etkinlik boyunca, çocuklar interaktif duvara tırmanabileceği gibi, parmak hareketleriyle de sihirleri keşfedebilecek.

Çocuk Etkinlikleri Sonrasında Çocuklar Spider Man ile Tanışacak

Sömestr etkinlikleri dolayısıyla 9 gün boyunca, Spider Man Dünyası’nda, etkinliklere tüm çocuklar katılabileceği gibi, Aqua Florya AVM içerisinde 2D fotoğraf uygulamaları ile Spider Man kostümü ile fotoğraf çektirebilecekler. Boyama oyunları, Spider Man dövmeleri ve sürpriz etkinlikler ile Spider Man hayranı olan çocuklar için unutulmaz deneyimler yaşayacak olan çocuklar, hafta sonu Spider Man tarafından ziyaret edilecek.

31 Ocak ile 8 Şubat tarihleri arasında, 9 gün boyunca sürecek etkinlikler, hafta içi ve hafta sonları 12.00 ile 19.00 arasında Aqua Park AVM’de gerekleşecek

AKBATI AVM/İSTANBUL

Akbatı AVYM’de 24 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerde Hello Kitty etkinliğinin yanısıra sömestir süresince her gün 14.00-16.00 saatleri arasında özel çocuk atölyeleri de gerçekleştirilecek. Ücretsiz olan etkinliklere tüm çocuklar davetli!

Atölye programı:

24 Ocak: Korsan Gemisi Yapıyoruz
25 Ocak: Korsan Kalesi Yapıyoruz
26 Ocak: Balonlu Yarış Arabası Yapıyoruz
27 Ocak: Manyetik Yarışçı Yapıyoruz
28 Ocak: Dinorobot Yapımı
29 Ocak: Kara Yelkenlisi Yapıyoruz
30 Ocak: Yarış Arabası Boyuyoruz
01 Şubat: Çorap Kukla Yapıyoruz
02 Şubat: Karo Sanatı Yapıyoruz
03 Şubat: Sevimli Kuklalar
04 Şubat: Kar Küresi Yapıyoruz
05 Şubat: Saklama Kutusu – Rus Bebekler
06 Şubat: Özel Albüm Yapıyoruz
07 Şubat: Şemsiye Yapıyoruz
08 Şubat: Sanat Şaheseri Yapıyoruz

KANYON AVM/ İstanbul-Levent

Kanyon’da eğlenceli bir yarıyıl tatili çocukları bekliyor! Macro Atelier işbirliğiyle çocuklar Kanyon Minik Şefler Atölyesi’nde buluşuyor.

Bu yarıyıl tatilinde Kanyon’da çocuklar yaratıcılıklarını geliştirecek, birbirinden lezzetli atölyelerde buluşuyor. Kanyon ve Macrocenter işbirliğiyle 24 Ocak – 08 Şubat tarihleri arasında 5-12 yaş arası çocukları Kanyon Minik Şefler Atölyesi’nde pizza ve çikolata atölyeleri bekliyor. Çocukların yeni malzemelerle tanışarak el becerilerini geliştireceği atölyeler eğitmenler eşliğinde uygulanacak, ilk hafta pizza ikinci hafta çikolata atölyelerinin yapılacak. Minik şefleri pizza ve çikolatalı lezzetler bekliyor. Atölyeler, 24 Ocak – 08 Şubat tarihleri arasında her Cumartesi-Pazar 11.30/ 14.30 / 17.30 ve 28 Ocak Çarşamba – 04 Şubat Çarşamba günleri 12.00 / 15.00 saatlerinde Kanyon Macro Center içerisinde MacroAtelier’de gerçekleşecek.. Her seansa 8 çocuğun katılabileceği etkinliğin detaylı programı ise şöyle;

24 Ocak Cumartesi : 11.30 / 14.30 / 17.30
25 Ocak Pazar :11.30 / 14.30 / 17.30
28 Ocak Çarşamba :12.00 / 15.00
31 Ocak Cumartesi :11.30 / 14.30 / 17.30
01 Şubat Pazar :11.30 / 14.30 / 17.30
04 Şubat Çarşamba :12.00 / 15.00
07 Şubat Cumartesi :11.30 / 14.30 / 17.30
08 Şubat Pazar :11.30 / 14.30 / 17.30

TRUMP TOWERS AVM/ İstanbul- Mecidiyeköy

Trump AVM, sömestir tatilinde çocukları tiyatro ve yaratıcı atölyelerle buluşturmaya hazırlanıyor. Alışveriş merkezinin özel çocuk katında gerçekleşecek etkinlikler arasında hem eğitici hem eğlenceli atölyeler, neşeli tiyatro oyunları, keyifli oyunlar yer alıyor. Ayrıca çocuk katındaki birbirinden renkli oyuncaklar yine çocukları bekliyor olacak. Sömestir boyunca her hafta sonu sahnelenecek olan tiyatro oyunları çocuklara masal dünyasının kapılarını açacak. Hansel Gretel’den Kırmızı Başlıklı Kız’a çocukların en sevdiği masallar Trump AVM’nin tiyatro sahnesinde hayat bulacak. Özel eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek olan atölyelerde ise çocuklar el becerilerini geliştirecek, hem eğlenecek hem öğrenecek. Etkinliklerin tamamı tüm çocukların katılımına açık ve ücretsiz olacak.

Trump AVM Sömestir Tiyatro Programı:
24 Ocak Cumartesi Saat 14:00 – Erik ve Sevimli Patiler
25 Ocak Pazar Saat 14:00 – Meraklı Penguenler
31 Ocak Cumartesi Saat 14:00 – Neşeli Saat
1 Şubat Pazar Saat 14:00 – Hansel ve Gretel
7 Şubat Cumartesi Saat 14:00 – Kırmızı Başlıklı Kız
8 Şubat Pazar Saat 14:00 – Ağustos Böceği ile Karınca

Trump AVM Yaratıcı Atölye Çalışmaları Takvimi:
24 Ocak Cumartesi – Kar Küresi Atölyesi
25 Ocak Pazar – Mandaldan Oyuncaklar Atölyesi
31 Ocak Cumartesi – Maske Yapımı Atölyesi
1 Şubat Pazar – Ahşap Plakadan Balıklar Atölyesi
7 Şubat Cumartesi – Ahşap Kalemlik Atölyesi
8 Şubat Pazar – Kozalaktan Hayvanlar Alemi Atölyesi

CAPACİTY AVM

Capacity AVM’den Çocuklara Özel Kumdan Heykeller Atölyesi

Bakırköy’ün en gözde alışveriş ve yaşam merkezi Capacity Alışveriş Merkezi, sömestr etkinlikleri kapsamında “Kumdan Heykeller” sergisi ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatacak. Türkiye’de ilk kez bir AVM’de gerçekleştirilecek “minik heykeltraşlar atölyesi” ile çocuklar  kumdan heykel yapmanın heyecanını yaşayacaklar.

Her dönem çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerine farklı deneyimler sunan Capacity AVM, sömestr tatiline özel olarak düzenlediği “Kumdan Heykeller” etkinliği ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatacak.

Heykeltraş eğitmenlerin katılımıyla 23 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında minik ziyaretçilere özel olarak gerçekleştirilecek “heykeltraşlar aktivitesi’ ile çocuklar kumdan heykel yapmanın heyecanını yaşayacak. Gerçekleştirilecek atölye çalışmalarının sonunda bu keyifli etkinliğe katılan çocuklara başarı sertifikaları da hediye edilecek.

Anıtkabir’den Türk Bayrağı’na, masal kahramanlarından çizgi film karakterlerine kadar kum ve su dışında hiçbir malzeme kullanılmaksızın yapılan heykeller sanatçılar tarafından hazırlanırken 23 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında her gün 12.00-18.00 saatleri arasında atölye etkinliği gerçekleşecek. Heykellerle fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçiler Capacity AVM’de geçirdikleri bu keyifli günü ölümsüzleştirebilecekler.

KENT PLAZA AVM/ Konya

Kentplaza AVM sömestr etkinlikleri kapsamında, 24 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında özel oluşturulacak alanlarda 12.00-19.00 saatleri arasında LEGO atölyesini çocuklarla buluşturacak.

Çocuklar Dev LEGO’larile Eğlenecek

Birçok çocuğun sevdiği oyuncaklar arasında yer alan ve çocukların hayal gücünü geliştirmesine yardımcı olan LEGO’lar ile atölye çalışması yapacak olan çocuklar, yarıyıl tatilinin ilk haftası boyunca logoları istedikleri gibi tasarlayabilecek. Dev etkinlik alanında çocukların istedikleri gibi tasarım yapabilecekleri Kentplaza AVM içerisinde, çocuklar dev LEGO’lar ile fotoğraf da çektirebilecek.

Çocukların kaliteli vakit geçirmesini ve hayal güçlerini artırıcı çalışmalar yapmasını amaçlayan Konya Kentplaza AVM, LEGO Atölye Çalışması ile çocuklara eğlenceli sömestr etkinlikleri sunuyor. 24 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında her gün 12.00 ile 19.00 saatleri arasında yapılacak etkinliğe tüm çocuklar katılabilecek.

CARREFOUR AVM / Ankara

Carrefour Ankara AVM, çocuklara yarıyıl etkinlikleri kapsamında, eğlenceli atölyelere katılma imkanı sunuyor. Çocuklar sömestir tatilinde düzenlenecek etkinliklerde; market görevlisi, manav, fırıncı gibi görevlerde bulunabileceği gibi, interaktif alışverişi de deneyimleyecek.

Çocuklar Hem Müşteri Hem Satıcı Olacak

Çocuklara bilinçli alışveriş yapma hakkında bilgi vermeyi hedefleyen etkinlikler ile çocuklar günlük yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını öğrenecek. Bir müşteri gibi market içerisinde alışveriş yapacak olan çocuklar, aynı zamanda market görevlilerinin de yerine geçecek.

Çocuklar Yarışmalar ve Atölyeler ile Eğlenecek

İnteraktif atölye ve yarışmaların düzenleneceği Shopkins etkinliği ile çocuklar, cupcake yapmayı da öğrenecek. Cicibici Yapım Atölyesi’nde ise çocuklar kendilerine verilen ürün listesini, alışveriş sepeti içerisinde bulmaya çalışacak. Boyama karakterleri, top havuzu, fotoğraf çekimi gibi etkinliklerin de yer alacağı Shopkins Atölyesi kapsamında, çocuklar sürpriz hediyeler de kazanacak.

Satranç Turnuvası

Sömestir tatili etkinlikleri doğrultusunda çocukların hem sosyalleşmesini hem de eğlenmesini hedefleyen Carrefour Ankara AVM, Türkiye Satranç Federasyonu ile iş birliği ile satranç turnuvası düzenliyor.

4 ve 5 Şubat tarihlerinde düzenlenecek satranç turnuvası kapsamında, dereceye giren çocuklara sürpriz hediyeler verilecek. 1,7 ve 8 Şubat tarihlerinde ise çocuklara özel atölye ve tiyatro çalışmaları yapılacak.

24 Ocak ile 30 Ocak tarihleri arasında 13.00 – 18.00 saatleri boyunca gerçekleşecek olan Shopkins’e tüm çocuklar katılabilecek.

CEVAHİR AVM/ İstanbul

Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi, yarıyıl etkinlikleri için Şipşak Dünya Turu etkinliği düzenleyerek, çocuklara hayallerindeki ülkeler hakkında bilgi edinme imkanı sunacak.

Şipşak Dünya Turu ile çocuklar merak ettikleri ülkeler eğlenceli bir dille anlatılacak. Sömestir tatili boyunca çocukların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini amaçlayan Cevahir AVM, çocukların hayal dünyasını renklendirebilmek ve yaratıcılıklarını arttırmak için ülkelere özgü etkinlikleri de çocuklar ile birlikte gerçekleştirecek.

Şipşak Dünya Turu

İstanbul Cevahir AVM içerisinde kurulacak etkinlik alanında, yarıyıl tatili süresince, çocuklar; Mısır, Brezilya, Amerika, İtalya gibi birçok ülkeye gezecek ve Şipşak Dünya Turu’nu tamamlayacak. Yarıyıl tatili boyunca, çocukların iyi vakit geçirmesini sağlamayı hedefleyen Cevahir, sömestir tatili boyunca her gün saat 12.00 ile 19.00 saatleri arasında çocuklarla buluşacak.

OPTİMUM OUTLET/ İstanbul

İstanbul Optimum Outlet bu yarıyıl tatilinde de çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak. Birbirinden renkli ve güzel etkinliklerle İstanbul Optimum Outlet, çocuklar için sömestir tatili boyunca saat 15.00 ile 17.00 arasında eğlencenin merkezi olacak. Tatil boyunca Optimum’da gerçekleştirilecek olan etkinlikler, çocukları sadece eğlendirmekle kalmayacak; eğitici ve öğretici aktivitelerle minikler, kaliteli zaman geçirmenin de keyfine varacak.

İlgi duydukları alanlara göre değişik konularda gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarında çocuklar, yepyeni keşifler de yaşayacak. Mutfak işlerine meraklı küçükler Kurabiye ve Cup Cake Atölyesi’nde maharetlerini sergilerken, geleceğin bilim insanları ise Çılgın Kimya, Mevsimler, Muhteşem Karbonat, Eğlenceli Asitler ve Minik Mucitler atölye çalışmalarıyla yepyeni keşiflere yelken açacaklar.

Sanata ve tasarıma meraklı olan küçükler ise; Yaratıcı Kuşlar, Çılgın Kuklalar, Yumurta Altlığı Yapımı, Renkli Saksı Elbiseleri, Ahşap Kalemlik Süsleme, Mıknatıslı Kelebek, Kalem Süsleme, Mutfak Önlüğü Yapımı, Kardan Adam ve Melek Figürü Yapımı atölye çalışmaları ile de hayal dünyalarının sınırlarını zorlayacaklar.

26 Ocak – 6 Şubat 2015 tarihleri arasındaki hafta içi günlerde İstanbul Optimum Outlet’teki etkinliklere tüm öğrenciler ücretsiz olarak katılabilecek.

Ayrıca, 23 -30 Ocak 2015 tarihleri arasında hafta içi günlerde karnesiyle Optimum Outlet İstanbul’un danışma bankosuna gelen öğrencilere sürpriz karne hediyeleri dağıtılacak. Sinema, Buz pisti, 5D sinema, Speedcity, eğlence ve oyun alanlarına ücretsiz biletlerin yanı sıra çizgi film DVD’leri ve hikaye kitapları gibi sürpriz hediyeler, çocukların mutluluğuna mutluluk katacak.

Aktivitelerle çocukların, araştırma ve keşfetme yönlerini geliştirmelerine katkı sağlayacak olan Optimum, sürpriz hediyeleri ile de onlara unutamayacakları bir sömestir tatili imkanı sunacak.

BEYLİKDÜZÜ MİGROS AVM/ İstanbul

Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi 21 Ocak – 11 Şubat tarihleri arasında muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapıyor!

Minik ziyaretçilerin aileleriyle, sömestre tatilinde de gezilebileceği “Vücudumuzu Tanıyoruz” sergisinde misafirler, devasa bir şişme insan maketinin ağız kısmından girerek, hayatlarında hiç çıkmadıkları bir yolculuğa çıkacaklar. İnsan vücudunun içerisinde heyecan dolu bir keşfe adım atacak olan ziyaretçiler, vücudun bireysel parçalarının iç işleyişini, hastalıklı ve sağlıklı organların nasıl olduğunu görecekler.

21 Ocak – 11 Şubat tarihleri arasında alışveriş merkezinin açık olduğu saatlerde gezilebilecek olan “Vücudumuzu Tanıyoruz”sergisinde ayrıca vücudumuzun sağlıklı işlemesi için gerekli en önemli olan bölümlerimizden ağız, göz, kalp, akciğer, mide, karaciğer, böbrek, ince – kalın bağırsaklar, sindirim sistemi, dolaşım sistemi ve insan iskeleti maketleri de yer alacak.  Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi Çocuk Kulubü’nde sergi boyunca her hafta sonu 14.00-18.00 saatleri arasında miniklerin insan vücudunu eğlenceli oyunlar oynayarak tanıyacağı atölyeler gerçekleştirilecek.

MARMARA FORUM/ İstanbul

Marmara Forum Candy Crush Şenliği sömestir etkinlikleri kapsamında, 31 Ocak ile 8 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarıyıl tatili boyunca çocuklara eğlenceli saatler sunmayı hedefleyen Marmara Forum, çocuk ziyaretçilerine dev ekranda şeker kırma şansı sunuyor.

En Çok Şeker Kıran Çocuklara Sürpriz Hediyeler

İstanbul’da bulunan Marmara Forum’un farklı alanlarına yerleştirilecek dev ekranlar aracılığı ile çocuklar 31 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında, istedikleri kadar şeker kırabilecek. Dünyada son zamanlardaki en popüler oyunlardan biri olan Candy Crush’ı dev ekrana taşıyan Marmara Forum, her gün en fazla şeker kırarak, en iyi skoru elde eden oyunculara hediye çeki armağan edecek.

Candy Crush Şenliği ile Çocuklar Çok Eğlenecek

10 yaşından küçük çocuklara Candy Crush heyecanı yaşatarak, çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlayan Marmara Forum, daha sonra “Eşini Bul Oyunu”, “Şekerleme Kazanı”, “Lolipop ile Şeker Kırma” ve “Şeker Fırtınası” gibi etaplar ile çocuklara yarış imkanı da sunacak. Gün sonunda en yüksek skoru elde eden çocuk oyuncu ise sürpriz hediyeler kazanacak.

Marmara Forum Candy Crush Şenliği 10 yaşından küçük çocukların katılımına açıkolduğu gibi, çocuklar bu etkinliğe ücretsiz olarak katılabilecek. 31 Ocak ile 8 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Candy Crush Şenliği saat 12.00 ile 20.00 arasında yapılacak.

FORUM İSTANBUL/ İstanbul

Sömestr’de Ben 10 Forum İstanbul’da

Forum İstanbul, tüm dünyada milyonlarca hayrana ulaşan Ben 10 çizgi film serisinden uyarlanan turnuvaya ev sahipliği yapıyor. Çocuklara unutulmaz bir karne hediyesi sunan turnuva sonunda birinci çocuk, Dubai IMG Worlds of Adventure’daki Cartoon Network Zone’a ailesiyle birlikte seyahat hakkı kazanacak.

Sunduğu benzersiz alışveriş ortamı kadar etkinlikleriyle de büyük ilgi gören Forum İstanbul, yarıyıl tatilinin ilk haftasında, ‘Ben 10 İle Şimdi Kahramanlık Zamanı’ sloganıyla dünyayı kasıp kavuran Ben 10 Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor. 

Cartoon Network’te yayınlandığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören ve milyonlarca çocuğun hayranlığını kazanan Ben 10 adlı çizgi filmin, oyunları da çok fazla ilgi topluyor. Ben 10’in macera dolu dünyasına girerek 3D deneyim yaşamak ve sürpriz hediyeler kazanmak isteyen çocuklar, 24 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Forum İstanbul’da buluşuyor.
 
Türkiye’de ilk kez Forum İstanbul’da gerçekleşecek Ben 10 Turnuvası’nda, 3D turnuva alanında omnitrix saatini takan çocuklar, hayranı oldukları karakterin rolüne girecek ve onun gibi bir kahramanlık yapacaklar. Maceraya katılan çocuklar, tünellerden geçme, yumruk duvarı, havuz engeli, enkaz oyunu, tırmanma duvarı gibi zorlu ve heyecan dolu etapları geçerek, oyunu en kısa sürede tamamlamaya çalışacaklar.
Özel hazırlanmış workshop oyun alanında, çocuklar Ben 10 Playstation oyunu ve dart oyunu oynayacak, Ben 10 çizgi filmi izleyecekler. Ayrıca fotoğraf alanında Allien kostüm karakterle fotoğraf çektirme fırsatı yakalayacaklar.

En başarılı ‘kahraman’a Dubai gezisi hediye

Turnuva sonunda en yüksek skora ulasan katılımcı, ailesiyle birlikte 2015 yılı içerisinde, Dubai IMG Worlds of Adventure’daki Cartoon Network Zone’a unutamayacağı bir seyahat gerçekleştirme şansı yakalayacak.

Turnuvaya, 24 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında tek seferde en az 50 TL ve uzeri tutarında alışveriş yaparak etkinlik standına gidip fiş/faturalarını ibraz edenler katılabilecek.
 
PRESTIGE MALL /İstanbul-Bahçeşehir 

Prestige Mall “Prestijli Çocuklar Kulübü” sömestir programı ile 14.00 – 17.00 saatleri arasında, çocuklara bilimin sırlarını eğlenceli etkinlikler ve keyifli şovlarla öğretecek. Aktiviteler öncesi birbirinden eğlenceli animasyon şovları ve mini club etkinlikleri de gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz bir sömestir tatili deneyimi sunuyor.

Tarih: 26 Ocak- 8 Şubat 2015 14:00 – 17:00 

BUYAKA AVM/İstanbul

Buyaka, yarıyıl etkinlikleri için çocuklara 24 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında eğlenceli etkinlikler sunuyor. Sömestir tatilinde tüm gün profesyonel eğitmenler eşliğinde sürecek etkinliklerde, çocuklar buz pateni yapmayı öğrenecek.

Çocuklar Buz Pistinde Eğitim Alacak

Eğlenceli maskotlar ile birlikte, uzman eğitmenlerden ders alacak olan öğrenciler 16 gün boyunca Buyaka’da düzenlenecek etkinliklere katılabilecek. Yarıyıl tatili etkinlikleri için çocuklara farklı deneyimler sunmayı hedefleyen Buyaka AVM, buz pistinde çocukların hem kaymayı öğrenmelerini hem de kendilerini geliştirmelerini amaçlıyor.

24 Ocak – 8 Şubat 2015 tarihlerinde tüm gün boyunca sürecek etkinliklere tüm çocuklar katılabilecek

CEPA AVM/ Ankara

Zil Çaldı Haydi Eğlenceye, yarıyıl tatil etkinlikleri sömestir tatili boyunca Ankara Cepa Alışveriş Merkezi’nde Ocak ve Şubat aylarında çocuklarla gerçekleşecek. Etkinlik tatil boyunca çocukların üzerinden okul stresini, yorgunluğunu atıp onları yeni döneme daha dinamik ve daha motive olmuş bir şekilde göndermeyi amaçlıyor. Bu eğlenceli program yüz boyama ve balon şovlarından oluşuyor.

Tüm yaş grupları için uygun olan etkinlik ücretsiz olup her Cumartesi ve Pazar 12:00 ile 19:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Cepa Alışveriş Merkezi

Adres: Eskişehir Yolu Mustafa Kemal Mah. 2123 Sokak No:2 Kat:4 D:26 06520 Çankaya / Ankara
Telefon: +90 (312) 219 6401
Etkinlik Tarihleri:
24 Ocak 2015, Cumartesi – 12:00
25 Ocak 2015, Pazar – 19:00
 
ACITY AVM/ Ankara

2013 Yarıyıl Tatili ve Şubat Ayı Ücretsiz Çocuk Etkinlikleri

KUMBARACI50 ÇOCUK ETKİNLİKLERİ 10 Şubat Pazar Can Çocuk Yayınları ve Kumbaracı50 işbirliğiyle yürütülen Can’lı Kitap Günü’nde her ay, Can Çocuk Yayınları’ndan seçilmiş bir kitabı ya da bir yazarın bir kaç farklı kitabını sahneye taşınıyor Silvia Roncaglia’nın lolipop dolu hikayesi Kral Patpat için Lolipop ve Lucia Salemi’nin pastanın izini süren hikayesi…

2013-2014 Yarıyıl Tatili Ücretsiz Çocuk Etkinlikleri/ 2

Airport Avm AİRPORT'ta ‘’OYNUYORUZ, EĞLENİYORUZ, YARIŞIYORUZ!’’ Benim Oyun Kartlarım Oyun Atölyesi ile Türkçemizi geliştiriyoruz… Airport Outlet Center’ın yarıyıl tatilinde son hediyesi Lale Erkal ve Sibel Akses ‘in yönettiği ‘’Benim Oyun Kartlarım Oyun Atölyesi’’ çocuklarımızla buluşuyor. 4. Sınıf ve üzeri yaş grubu için yapılacak etkinlikte dereceye girecek çocuklar ‘’Benim Oyun Kartlarım Kitap…

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR