ÇOCUK EĞİTİMİ

"Akasya Ana"dan Üç Çocuk Kitabı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 30.11.2018 - Güncelleme : 14.07.2022

Akasya Anadan Üç Çocuk Kitabı

“Akasya Ana” adlı YouTube kanalında çocuklar ve annelerle ilgili içerikler hazırlayan oyuncu Akasya Asıltürkmen’in Bitli Rapunzel, İstilacı Hansel ve Gretel, Koca Ayaklı Sindirella adlı çocuk kitapları İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Asıltürkmen, Bitli Rapunzel kitabında çocuklara öz bakımın ve temizliğin önemini Rapunzel’in yaşadıkları üzerinden anlatırken, İstilacı Hansel ve Gretel’de başkalarının eşyalarını ve yiyeceklerini izinsiz almanın yanlış olduğunu sevimli karakterleri ile aktarıyor. Koca Ayaklı Sindirella’da her insanın farklı özellikleri olduğunu gösteren Asıltürkmen, Sindirella’nın kendi bedenini tanıma sürecini eğlenceli bir hikâye ile çocuk okurlarıyla paylaşıyor.

Akasya Asıltürkmen’in ilk çocuk kitapları serisi olan Bitli Rapunzel, İstilacı Hansel ve Gretel ile Koca Ayaklı Sindirella, çocukların hayal gücünü geliştirecek, özgüven kazanmalarına yardımcı olacak eğlenceli hikâyelerden oluşuyor…

Akasya Anadan Üç Çocuk Kitabı

İSTİLACI HANSEL VE GRETEL

“Bir varmış bir yokmuş… Hansel ve Gretel adında iki kardeş, küçük bir köyde anne ve babaları ile birlikte yaşıyormuş. Bulundukları yerde ne bakkal ne market varmış. O yüzden tatlı niyetine sadece ormandan topladıkları böğürtlenleri yiyorlarmış. Ama kitaplarda gördükleri şekerlere, çikolatalara, dondurmalara çok özeniyorlarmış…”

Akasya Asıltürkmen’in kaleme aldığı İstilacı Hansel ve Gretel, çocuklara başkalarının eşyalarını ve yiyeceklerini izinsiz almanın ne kadar yanlış olduğunu, iki minik kahramanın yaşadığı ilginç olaylar üzerinden anlatıyor. İstilacı Hansel ve Gretel, çocuklarınız için hem öğretici hem de eğlenceli bir kitap…

Akasya Anadan Üç Çocuk Kitabı

BİTLİ RAPUNZEL

“Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, büyük şehirlerin birinde altın sarısı saçları topuklarına kadar gelen bir kız çocuğu yaşarmış. Saçlarına bebekliğinden beri makas değmediğinden anne ve babası onu Rapunzel diye çağırırmış…”

Akasya Asıltürkmen’in yazdığı Bitli Rapunzel, temizliğin ve öz bakımın ne kadar önemli olduğunu sevimli karakter Rapunzel’in yaşadıkları üzerinden anlatan keyifli bir kitap…

Akasya Anadan Üç Çocuk Kitabı

KOCA AYAKLI SİNDİRELLA

“Bir varmış bir yokmuş... Ülkelerin birinde Sindirella diye bir kız yaşarmış. Bu kızın bir üvey annesi, iki de üvey kız kardeşi varmış. Günlerden bir gün, ülkenin prensi çok büyük bir doğum günü partisi düzenlemeye karar vermiş ve bütün gençleri davet etmiş…”

Akasya Asıltürkmen, Koca Ayaklı Sindirella’da, “Ayaklarım büyük” diye üzülen Sindirella’nın, her insanın kendine özgü özellikleri olduğunu anlama ve kendi bedenini tanıma hikâyesini anlatıyor. Koca Ayaklı Sindirella, çocukların hayal gücünü geliştirecek ve özgüven kazanmalarına yardımcı olacak bir kitap…

Akasya Asıltürkmen, İstilacı Hansel ve Gretel, Bitli Rapunzel, Koca Ayaklı Sindirella, İnkılâp Kitabevi, 32 sayfa, İstanbul, 2018.

Yazan Akasya Asıltürkmen

Resimleyen Maya Bora

Genel yayın yönetmeni Ahmet Bozkurt

Editör Çağla Ağırgöl

Yayıma hazırlayan Hakan Güngör

Grafik uygulama Eyüp İşkuran

Akasya Asıltürkmen Kimdir?

1977’de İstanbul’da doğdu. Çocukluk hayali olan tiyatro ile çok küçük yaşlarda ilgilenmeye başladı. 14 yaşında çocuk tiyatrosundaki ilk rolünü oynadı ve aynı sene yazdığı hikâye ortaokullar arası hikâye yarışmasında ödül kazandı. Sonra tiyatro biraz daha ağır basmış olacak ki, oyunculuk kariyerine yöneldi. Sonraki yıllarda çocuk müzikallerinde oynadı ve çeşitli dergilerde yazıları yayımlandı. Şimdi “Akasya Ana” adlı kanalında hem annelerle hem de çocuklarla ilgili içerikler hazırlamakta ve oyunculuk yapmaya devam etmektedir. Bu üçleme Akasya Asıltürkmen’in ilk çocuk kitapları serisidir. Benzer kitaplarla çocuklara sürpriz yapmaya ve bu hikâyeleri ülkenin dört bir yanında anlatmaya devam edecek.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR