ÇOCUK EĞİTİMİ

Aynı Sınıfı Yeniden Okumak mı?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.06.2015

Aynı Sınıfı Yeniden Okumak mı

Eğer okuldan çocuklarının bir sınıfı tekrar okuması öneriliyorsa, anne babalar ne gibi sorular sormalıdırlar? İşte uzman psikologlardan anne babalara yardımcı olacak öneriler:

Çocuğun Sınıfta Bırakılmasını Anne Babalar Nasıl Değerlendirmeli?

Böyle önemli bir konuda karar verirken ele alınması gereken bir dizi soru var aslında. Bir çocuğun sınıfta bırakılması önemli bir karardır ve anne-babaalar bunu dikkatlice değerlendirmelidirler.

Anne-Babalar Bu Soruların Yanıtlarını Aramalı

İlk Soru: “Yaşı ve bedensel gelişimi şu andaki sınıfındaki çocuklara ve sınıfta bırakılırsa olacağı sınıftaki çocuklara ne kadar uymaktadır?”

Eğer kalırsa katılacağı sınıfta kendini yaşça ve bedenen büyük hissederse, buna içerleyebilir ve isyan eder. Böylece sınıfta bırakılmasının hiçbir yararı olmayabilir.

İkinci Soru: “Eğitsel becerilerdeki eksiklik hangi boyutta? Eksikliği bütün alanlarda açıkça görülüyor mu, yoksa sadece belli bazı konularda mı?

Eğer sadece belli konularda eksikliği varsa, özel ders ilerlemesine yardımcı olabilir.

Üçüncü Soru: Sosyal beceriler nelerdir?

Eğer çok olgun bir çocuksa, kendisini küçük çocukların arasında kötü hissedebilir. Pek olgun değilse, kendinden küçüklerle daha iyi hissedebilir ve uyum sağlamasına yardımcı olabilir.

Dördüncü Soru: “Diğer seçenekler nelerdir?” Özel bir sınıf var mı? Onun gibi çocuklarla başarıyla çalışan bir öğretmen var mı?

Bu seçenekler çocuğunuz için en iyi olan kararı vermenize yardımcı olabilir. Eğer cevaplarınızdan “Bu çocuk yeterince olgun değil, bütün alanlardaki bilgilerinin daha sağlamlaştırılması gerekiyor.” Sonucunu çıkarıyorsanız, çocuğunuzun sınıfı tekrarlamasında yarar vardır.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR