ÇOCUK EĞİTİMİ

Çocuğunuza Hayır Demeyi Öğretin

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 30.01.2015

Cocukları Korumak

Birçok aile çocuğu ile alkol ve diğer maddelerin kullanımını konuşmaktan kaçınır. Bazıları kendi çocuklarının böyle maddelerle karşılaşmayacağını düşünür. Bazıları ise bunu nasıl konuşacağını bilmediği için veya böyle fikirleri çocuğun kafasına koymak istemediği için konuşmaz. Oysa çocuğu uyuşturuculardan korunmada en büyük vazife aileye düşer.

Çocuğunuzu Uyuşturucudan Nasıl Koruyabilirsiniz?

Belki de anne babalar, çocuklarının böylesi bir şeyi asla yapmayacağından emin oldukları için takip etme gereği duymuyordur. Belki de şimdiye kadar çoktan hayır demeyi öğrendiklerine inanıyordur. Ancak acımasız gerçek her çocuğun kendisine ne öğretilmiş olursa olsun, her yerde uyuşturucu tüccarlarının hedefi olduğudur.

Bu kısa taktiğin uygulaması da kolay gibi görünebilir; ancak birçok anne baba uygulamayı aşırı zor bulur. Yine de, dürüst olmak gerekirse, bu taktiği görmezden gelerek geçmememiz gerekir. Bu zor çağda birçok insan, çocuğunuzu yasadışı kimyasal maddeler kullanmaya zorlayabilir. Anne babaların her an tetikte olduğunu düşünebilirsiniz; ancak pek çoğu için bu geçerli değildir.

Tehlikeli Çocuğunuzun Yanıbaşında!

Birçok korkutucu rakam verelim.Bir araştırmaya göre, 9-12 yaşları arasındaki çocukların % 25’ine yasadışı uyuşturucular teklif ediliyor. Yani dört çocuktan birine, ki gerçekte bu sayı daha yüksek olabilir. Bu yaş grubundaki çocukların anne babalarını sadece % 7’si çocuklarının yasadışı uyuşturucularla karşılaşabileceğini düşünmüyor. Varın gerisini siz hesap edin.

Anne babaların sedce % 25’i çocuklarıyla uyuşturucu hakkında konuştuğunu belirtiyor. Bu da büyük olasılıkla gerçeği tam yansıtmıyor. İşin gerçeği sadece on kişiden biri çocuklarıyla uyuşturucunun zararları hakkında konuşuyor.

Cocugu korumak

Buradaki Psikolojik Taktik?

Çocuğunuza uyuşturucunun zararlarını anlatın. Aklınıza geldikçe hem de. Onlara "hayır" demekten daha fazlasını yapmaları gerektiğini öğretin. Onlara uyuşturucu vermeye çalışan insanlardan uzak durmaları ve bu kişileri hemen yetkililere bildirmeleri gerektiğini öğretin. Böyle bir durumda “gevezilik” yapması uygun, kesinlikle kabul edilir ve hatta belki de hayatını kurtarabilecek bir şeydir. Daha iyisi buzdolabının üzerine her gün “Seni seviyorum. Sakın uyuşturucu kullanma” yazılı bir not bırakabilirsiniz.

Çocuğunuzla Kuvvetli Sevgi İletişimi Kurun

Çocuklarınmadde kullanmaya başlamasını önlemede ailelerin çocukları ile ilişkilerinin kalitesi önemli bir yer tutar. Çocukları ile kuvvetli sevgi ilişkisi olan doğru ve yanlışları öğreten, davranışları için uygulanabilir kurallar koyan, bunların uygulanmasını sağlayan ve çocuklarını gerçekten dinleyen ebeveynler çocuklarının uygun bir aile ortamında yetişmesini sağlamış olurlar. İnsan ihtiyaçları, sonsuzdur.

Çocuğunuzun yaşını sosyal çevresini, ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ne kadar harçlık vereceğinizi belirleyin. Belirlenen bu rakam ihtiyaçların üzerinde ya da bu ihtiyaçları karşılayamayacak miktarda olmamalıdır.

Aile toplumun temel çekirdeğidir. En başta anne ve baba, çocuklara örnek olmalıdır. Çocuklar, her türlü sıkıntılarını ve problemlerini öncelikle anne ve babalarına açabilmelidirler. Problemlerin ilk defa aile büyüklerince değerlendirilmeleri şarttır.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR