ÇOCUK EĞİTİMİ

Doğan Egmont'tan Çocuklara 3 Harika Kitap

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 24.10.2018 - Güncelleme : 14.07.2022

Ben İstersem

Doğan Egmont’tan her yaştaki çocuğa 3 harika kitap: "Ben İstersem", "Sayılar Diyarındaki Kedi" ve "Meyvelerin Şarkısı" Unutmayın, çocuklara verilebilecek en güzel ödül kitaptır..

Güçlü kızlar güçlü yarınlar için ilham veren öyküler "Ben İstersem"

“Hayal kurmayı sever misin? Sence hayallerin gerçeğe dönüşebilir mi? Nobel ödüllü bir bilim kadını, evrenin sırlarını keşfeden bir astronot, adını tarihe yazdıran bir sporcu, melodileriyle kalplere dokunan bir müzisyen, kelimeleriyle nesilleri büyüten bir yazar, dünyayı karış karış dolaşan bir gezgin olabilir misin? Evet, olabilirsin! Yeter ki iste! Bu öyküler sana ilham verecek; seni cesur, güçlü ve yaratıcı olmaya, hayallerinin izinden yürümeye davet edecek!”

Hayaller herkes içindir. Tıpkı o hayalleri gerçekleştirme hakkı gibi. Ne yazık ki içinde yaşadığımız dünya, kız ve erkek çocuklarına eşit davranmıyor. Eskiden beri ülkemizde ve dünyanın her yerinde kızların hayallerini gerçekleştirmesinin önüne pek çok duvar örüldü. Onlara “Sen yapamazsın!” dendi, “Ne gerek var!” dendi, “Kızlar bunu yapamaz!” dendi. Fakat tüm bunlara rağmen milyonlarca kız çocuğu hayallerini gerçekleştirmeyi başardı; biraz kararlılık, biraz azim, biraz da çevresinin anlayışı, şefkati ve elbette desteğiyle.

Geleceğe doğru çıkacakları hayat yolculuğunda başarının ilk adımının “istemek” ve “kendine inanmak” olduğunu tüm çocuklarımıza bir kez daha hatırlatmak için...

Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayına hazırlanan Ben İstersem kız erkek tüm çocuklarımıza toplumda ve dünyada yer etmiş cinsiyetçi rollerin ve kalıpların sınırlarına mahkûm olmadıklarını hatırlatmayı, edebiyatın hayata biçim veren gücünü yanımıza alarak ülkemizin değerli yazarlarının usta kalemlerinden dökülen öykülerle onlara ilham vermeyi, geleceğe doğru atacakları adımlarda yollarını aydınlatmayı amaçlıyor.

Edebiyatımızın farklı dönemlerden, farklı üslupla yazan, yıllardır okurlarının kalbinde taht kurmuş usta ve ödüllü kalemlerini bir araya getiren kitapta Canan Tan “Küçük Emekçi”, Deniz Erbulak “Bunun Kız ya da Erkek Olmakla İlgisi Yok”, Feyza Hepçilingirler “Kıvırcık Saçlı Küçük Kız”, Gülten Dayıoğlu “Gülnur Kız’ın Anı Defterinden”, İpek Ongun “Asla Asla Vazgeçme”, Karin Karakaşlı “Kargalar Güzeldir”, Nermin Bezmen “Küçük Kız ve Hayali” ve Şebnem İşigüzel “Dünyayı Gezmek İstiyorum” adlı öyküleriyle bir araya geliyor.

Yazarlar: Canan Tan, Deniz Erbulak, Feyza Hepçilingirler, Gülten Dayıoğlu, İpek Ongun, Karin Karakaşlı, Nermin Bezmen, Şebnem İşigüzel, Şermin Yaşar

Sayfa sayısı: 200 Sayfa

Hedef kitle: 12+ yaş

Kategori: Okuma Kitabı

Format: Öykü

Sayılar Diyarındaki Kedi

Sayılar Diyarındaki Kedi

Bay ve Bayan Hilbert’in Sonsuzluk Oteli’nde yaşayan kedisi çok şaşkın! Çünkü tek bir boşa oda olmadığı halde –tüm odalar Tek Sayılar ve Çift Sayılar ile dolu– konuklar otele gelmeye devam ediyorlar.

Günlerden bir gün Sıfır çıkageliyor. Bay Hilbert, Sıfır’ın bir Sayı olmadığında ısrar etse de toplu bir oda değiştirme ile ona da otelde bir oda bulunuyor. Sonra Harfler ortaya çıkıyor ve otelden hiçbir Sayı ayrılmadığı halde Harfler de otelde kalıyor. Gelen kaç kişi olursa olsun her konuğa bu otelde bir oda bulunuyor. Ama Kesirler geldiğinde otelde gerçek bir kaos yaşanıyor. Bay ve Bayan Hilbert otellerinde onları da ağırlamak için zekice bir çözüm bulabilecekler mi?

Modern matematiğin mimarı David Hilbert’in ünlü Büyük Otel paradoksundan Profesör Ivar Ekeland tarafından kaleme alınan ve Doğan Egmont tarafından yayınlanan Sayılar Diyarındaki Kedi, sonsuzluk kavramının gizemini her yaştan okur için aydınlatıyor.

Kaos Teorisi hakkındaki eserleri ile Jurrasic Park filmine de danışmanlık yapan Profesör Ekeland, Sayılar Diyarındaki Kedi’deki mizahi dili ile sonsuzluk karmaşasını eğlenceli bir şekilde çözerken, toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi matematik işlemlerinin de mantığını açıklıyor.

Yazan: Ivar Ekeland

Resimleyen: John O’Brien

Sayfa Sayısı: 76 sayfa

Hedef kitle: 8+ yaş

Kategori: Okuma kitabı

Format: Öykü

Meyvelerin Şarkısına Kulak Ver

Meyvelerin Şarkısına Kulak Ver!

Genç kuşağın yaratıcı isimlerinden Dila Okcu, çocuklara sağlıklı beslenmenin önemini, rengârenk ve eğlenceli bir öyküyle anlatıyor.

Çocukluk yıllarından beri çocuklar için bir kitap yazma hayali kuran Dila Okcu, minikler için eğlence dolu bir öykü kaleme aldı. Doğan Egmont Yayıncılık’tan çıkan ve minik okurların her sayfasını keyifle çevirecekleri Meyvelerin Şarkısı, çocuklara sağlıklı beslenmenin ve meyve yemenin önemini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Bir gün okuldan eve dönerken kendini hasta hisseden Ela’nın, ertesi günkü ödevi için sağlıklı beslenme panosu hazırlaması gerekiyor. Ama ne yazık ki yorgunluktan aklına bir fikir bile gelmiyor. Annesinin hazırladığı mis gibi çorbayı içiyor, biraz dinlenmek için yatağına yatıp sıcacık battaniyesine sarılıyor ve kısa sürede uykuya dalıyor. Mutfaktan gelen tıkırtıları duyunca kalkıp mutfağa gidiyor ve Ela, masanın üstündeki meyvelerin canlandığını görünce şaşkına dönüyor! Elinde kocaman bir gitar tutan portakal, coşkuyla piyano çalan kivi, bateride muz kardeşler ve mikrofonun başında da kıpkırmızı bir elma duruyor. Müzik yarışmasına hazırlanan neşeli meyveler, Ela’ya unutulmaz bir konser veriyor. Ela, ertesi sabah, sağlıklı beslenme panosunu hazırlayabileceği harika bir fikirle uyanıyor. Ödevinde hem meyveleri tek tek tanıtıyor hem de söyledikleri şarkıyı, sınıfta arkadaşlarına söyleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Esra Kalay Dönmez’in özgün ve capcanlı çizimleriyle bezenen sayfalar boyunca çocuklar hem meyvelerin şarkısına eşlik edecekler hem de sağlıklı beslenmenin önemini kavrayacaklar.

Yazan: Dilara Okcu

Resimleyen: Esra Kalay Dönmez

Sayfa Sayısı: 40

Hedef Kitle: 5-8 yaş

Kategori: Okuma kitabı

Format: Öykü

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR