ÇOCUK EĞİTİMİ

İstanbul Modern'den Çocuklarla “Sanata Bakış”

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 29.05.2018 - Güncelleme : 14.07.2022

İstanbul Modernden Çocuklarla Sanata Bakış

İstanbul Modern ve Centre Pompidou işbirliğiyle gerçekleştirilen Keşif Alanı eğitim programı “Sanata Bakış” ile devam ediyor. Sanat Arkeologları, Pencereler, Müze Anatomileri, İmge Tepesi adlı bölümlerden oluşan program, çocukları sanat alanında kendi bakış açılarını keşfetmeye davet ediyor.

Çocuklara farklı sanat alanlarına özgü tasarlanan yerleştirme çalışmalarıyla yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri bir deneyim sunan “Sanata Bakış”; sanat tarihi, mimarlık, tasarım, performans ve animasyon gibi alanların temel prensiplerinden hareket ediyor.

5-12 yaş grubundaki çocuklar ve aileleri için düzenlenen program, video gösterimleri, mimari çizim alanları ve kompozisyon hazırlama yüzeyleri gibi uygulama alanlarını içeren yerleştirmelerden oluşuyor.

Centre Pompidou’nun tasarımı olan animasyon karakteri Mon Œil’ün, (Gözüm) bakış açısının önemini vurguladığı kısa videoların gösterimiyle başlayan programda çocuklar; Sanat Arkeologları, Pencereler, Müze Anatomileri ve İmge Tepesi adlı uygulama alanlarını deneyimliyor.

Sanat Arkeologları

Sanat Arkeologları, sanatçı Raphael Garnier’nin duvar yüzeyinde çeşitli biçimleri içeren düzenlemesinde gerçekleştiriliyor. Çocuklar bu alanda, sanatçının biçimlerinden yola çıkarak tıpkı bir arkeolog gibi bu biçimleri oluşturan şekil, çizgi, nokta gibi öğeleri arayıp, buluyor. Çocuklar keşfettikleri öğelerden yola çıkarak kendi komposizyonlarını oluşturuyor.

Pencereler

Pencereler, sanatçı Paul Cox’un hareket eden ve değişen bir ev fikri ile oluşturduğu yerleştirme alanında uygulanıyor. Çocuklar bu alanda, duvarları, kapıları, pencereleri tekrar tekrar düzenleyerek her defasında yeni bir iç ve dış alan oluşturuyor.

Müze Anatomileri

Müze Anatomileri uygulamasının gerçekleştirildiği alan ise sanatçı Vincent Broquaire’in hazırladığı bir yerleştirme alanı. Çocuklar, Centre Pompidou’nun mimarisinin öğelerinden yola çıkarak tavandan sarkıtılan tuvalin üzerinde yer alan grafik düzenlemesinde müze mimarisini oluşturan öğeleri inceliyor ve kendi çizimlerini hazırlıyor.

İmge Tepesi

İmge Tepesi, sanatçı Stéphane Kiehl’in hazırladığı imgelerden oluşan bir düzenleme alanı. Çocuklar bu alanda imgeleri birbirine yaklaştırarak ve birbirlerinin üzerlerine yerleştirerek her defasında değişen şiirsel, komik ya da ilginç görsel hikâyeler yaratıyor.

Sanata Bakış, 15 Temmuz 2018’e kadar okul grupları için pazartesi hariç hafta içi her gün, çocuklar ve aileler için ise hafta sonları gerçekleştiriliyor.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR