ÇOCUK EĞİTİMİ

Ödüllü "Dedemin Ayçiçeği Tarlası" Raflarda!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 07.12.2017 - Güncelleme : 15.07.2022

Ödüllü Dedemin Ayçiçeği Tarlası Raflarda

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından her yıl verilen İlk Gençlik Roman Ödülü’nü 2016 yılında kazanan Gamze Pat’ın Dedemin Ayçiçeği Tarlası adlı romanı raflardaki yerini aldı.

Anne ve babasının tartışmalarından etkilenen Toprak’ın yaz tatilini geçirmesi için dedesinin yanına gönderilmesiyle başlayan macerasını duru bir dille anlatan Gamze Pat, gençlere ayçiçek tarlalarının arasında geçen sıcacık, sevgi dolu bir hikâye sunuyor.

Kasabaya gelen Toprak’ı o yaz, babaannesinin herkesten sakladığı büyük bir aile sırrının gizemi ve ilk aşkın kalp çarpıntıları beklerken anne babasını ise geçmeleri gereken büyük bir sınav beklemektedir.

Yetişkinlerin çocukça tartışmalarını da irdeleyen Toprak’ın hikâyesinde gençler kadar yetişkinler de kendilerinden bir parça bulacak.

Dedemin Ayçiçeği Tarlası Altın Kitaplar etiketiyle tüm kitapçılarda!

Ayçiçek Tarlalarının Arasında Geçen Sıcacık, Sevgi Dolu Bir Roman

Toprak’ın anne ve babası son zamanlarda sık sık tartışmaktadır. Bu durumun onu üzdüğünü fark eden ailesi, yaz tatili için Toprak’ı dedesinin yanına gönderir.

Toprak, kasabaya geldiği andan itibaren, ayçiçekleri ve tanımadığı bir çocukla ilgili garip rüyalar görmeye başlar. Bu da yetmezmiş gibi dedesinin evinde bulduğu esrarengiz bir fotoğraf sayesinde, babaannesinin herkesten sakladığı büyük bir sırrı olduğunu keşfeder. Bu gizemli sırrı çözebilmek için kasabada tanıştığı yeni arkadaşları ona yardım edeceklerdir.

Toprak o yaz hem yeni duygularla tanışacak hem de ailesini birbirine kenetleyecek olan sırrı açığa çıkaracaktır.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR