ÇOCUK EĞİTİMİ

Teknoloji Çağı Çocuklarına "Kodlama Eğitimi"

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 25.07.2016 - Güncelleme : 14.07.2022

Teknoloji Çağı Çocuklarına Kodlama Eğitimi

Çocuklar yaz tatili süresince hem eğlenecekler, hem de hayal ettikleri mesleği keşfetme şansı bulacaklar.Dijital çağın çocuklarıbu eğitimde buluşuyor!

Kodlama Eğitiminde Çocuk Neler Öğrenecek?

İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Kodlama Eğitimi’ne katılan çocuklar; hem bilgisayar teknolojisi ve terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğrenecek hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanacaklar.

Kodlama Eğitimine Hangi Yaş Aralığındaki Çocuklar Katılabilecek?

Yaz kampları için önerilen yaş aralığı 5-11’dir. 9 Eylül’e kadar devam edeceklere; ister bir hafta, ister yaz dönemi boyunca katılabiliniyor.

Kodlama Eğitmi Hangi Gün ve Saatlerde Olacak?

Haftanın beş günü 09:30-18:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Ayrıca çocuklar eğitim programlarından arta kalan zamanda isterlerse kapanış saatine kadar parkta kalıp diğer aktivitelere de katılabilecekler.

Kodlama Eğitimi Nerede Olacak?

İstanbul Trump Alışveriş Merkezi'ndeki KindZMondo'da.

Hayalini Kurdukları Mesleği Tanıma Fırsatı Bulacaklar

Dijital okuryazarlığının çağımızın en temel gereksinimlerinden biri olduğunun bilinciyle, kampçılar bu birikimlerini daha ileri düzeye taşımak amacıyla Scratch platformu üzerinde aynı zamanda algoritma oluşturma, yazılım geliştirme, test etme ve öğrenilen bilgileri projeye dönüştürme yetisi kazanıyor.

Dersler Uzman Eğitmenler Eşliğinde Yapılacak

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin ve Bilişim Garaj Akademisi uzmanlarının desteğiyle hazırlanan Kodlama Eğitimi’nde Planlama Aşaması, Geliştirme Aşaması, Uygulama ve Proje Hazırlama Aşaması uygulanacak temel içerikler arasında yer alıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde verilen dersler süresince çocuklara birer laptop da temin ediliyor.

Çocuklar yaz tatili süresince hem eğlenecekler, hem de hayal ettikleri mesleği keşfetme şansı bulacaklar.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR