ÇOCUK GELİŞİMİ

Spora Başlama Yaşı 3 ile 5 Arası

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.09.2014

Spora Baslama Yasi 3 ila 5 Arasi

Spor yapmak,yetişkinler için olduğu kadar, çocuklar için dehem fiziksel hem sosyal açıdan son dereceönemli. Spor çocuğunfiziksel gelişimin yanı sıra, sosyal açıdan da gelişimini destekliyor. Uzmanlar, küçük yaştan itibaren düzenli spor yapan çocuğun yaşıtlarına oranla daha aktif, daha sağlıklı ve başarılı olduğuna dikkat çekiyor.SporEğitmeni Melis Öztürk, sporun çocuk gelişimi üzerindeki etkileri anlattı.

Düzenli Spor Yapan Çocuklar Daha Sağlıklı ve Daha Başarılı

Çocuk için spor fiziksel gelişimin yanı sıra sosyal açıdan da önemli bir yer tutmaktadır. Çocuk spor yoluyla, çevresini tanımakta, iletişim kurmakta ve kendine olan güvenini artırmaktadır. Sağlıklı bir çocuk eğer yeterli seviyede hareket etmez ise psikomotor gelişmesi zarara uğrar ve buna bağlı olarak okulda ve sosyal hayatında başarı oranı düşer. Bu yüzden bir çocuk ne kadar erken yaşta spor ile tanışırsa onun için o kadar iyidir.

Çocuğun İleriki Yaşlarda da Bu Alışkanlığı Kazanması Önemli

Çocuğun sağlıklı büyüyebilmesi için spor yapması gerekmektedir. Çünkü gelişmekte olan çocukların vücudunun spora yani egzersize ihtiyaçları vardır. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırıldığında çocuğun ileriki yaşlarda da bu alışkanlıkları devam ettiği görülmektedir.

Spora Baslama Yasi 3 ila 5 Arasi

Çocuk Ne Zaman Spora Başlamalı?

Çocuğun spora ve düzenli egzersizlere, özellikle cimnastik gibi sporlara en erken başlama yaşı 3 yaştır. 5 yaş ise diğer sporlara başlamak için oldukça uygun bir dönemdir. Ancak bu dönemde çocuğun oyuna olan ilgisi üst seviyelerde olduğu için oyun ağırlığının daha çok olduğu spor faaliyetlerinin seçilmesi gerekmektedir. Çünkü bu dönemde çocuk çevresine uyum sağlamaya ve kendini tanımaya başlamaktadır.

Çocuk düzenli spor yapmaya başladığında fiziksel ve sosyal açıdan gelişme, konsantrasyon, özgüven oluşmakta ve kifoz ve skolyoz gibi omurga şekil bozuklukları daha az görülmektedir.

Konular :