CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Akneye Eğilimli Ciltlere Ozel 12 Öneri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 19.11.2014

Akneye Egilimli Ciltlere Ozel 12 Ipucu

Kuşkusuz birçok kişi yaşamının bir noktasında sivilce problemi yaşamıştır. Sivilcelerin oluşumnedeni tamolarak bilinmemekle birlikte, sivilceleri önlemeye yardımcı bilimsel kanıtlar da yok değil.Bilimseliğikanıtlanmışsivilce savaşçısı püf noktalarınıbirliste haline getirdik.Mutlaka değerlendirin!

Akne ile Mücadele Ederken Nelerden Kaçınmalı?

Beslenme Kısıtlamaları

1.Şekerli Gıdalar Akne Üretimini Artırıyor

2012 yılında yapılan bir araştırmada, glisemik indeksi yüksek (GI) gıdaların akne oluşumunutetiklediği gözlenmiştir. Dr. Jennifer BRRİS’in 248 genç yetişkin üzerinde yaptığı araştırma ileşeker oranı yüksek, sağlıksız gıdaların sivilce gelişimini artırdığını gözler önüne sermiş. Glisemik indeksiyüksek (şekerli gıdalar) gıdaları tüketmek sebum üretimini artırıyor; kan şekerindeki bu ani artış da tıkanmış gözeneklere, doğal olarak siyah noktalara, sivilcelere neden oluyor. Araştırmalar, glisemik indeksi düşük diyetlerin ise akne lezyon sayısını azalttığı göstermektedir. Özetle, şeker ve türevlerini beslenmemizden hemen çıkarıyoruz!

2.Süt ve Süt Ürünlerini Kısıtlayın

Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi'nde yayımlanan bir çalışmada, süt ürünlerinin akneye neden olduğu tespit edilmiş. Tabi süt ürünlerinin, herkes için aynıetkiye neden olur diye de bir kural yok. Bunu anlayabilmek için, beslenmenizdeki süt ürünlerini azaltarak deneyebilirsiniz.

3.Trans Yağlarla Yapılan Ürünlerden Kaçının

Süt ürünlerinin birçoğunda bulunan trans yağlar, cilt sağlığını olumsuz etkilemektedir. Özellikle de iltihaplı sivilcelere neden olduğu bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır. Uzmanlar trans yağların neden olduğu hasarı önlemek için balık yağı takviyesini öneriyorlar.

4. Sağlıklı Bir Cilt İçin Balık Yağı

Omega-3 bakımından yüksek kaliteli balık yağlarını beslenmenize ekleyebilirsiniz. Yapılan bir araştırmada, eikosapentaenoik asit (yani EPA, balık yağı içinde bulunan bir omega-3 yağ asididir), akne eğilimli ciltte önemli bir iyileşme sağladığı gözler önüne serilmiştir. Özellikle de sivilce oluşumuna neden olan lökotrien B4 (LTB4) üretimini engellediği görülmüştür. Omega-3 yağ asitleri doğal olarak özellikle somonda, cevizde ve keten tohumunda bol miktarda bulunur.

Akneli Ciltlere Özel Cilt Bakımı İpuçları

Akne oluşumu,bahsettiğimiz iç faktörler ve dış faktörlerden çok çabuk etkilenir. Şimdi sıra dış faktörlerden bahsetmeye geldi: İyi bir cilt bakımı için, cildimize iyi bakmamız şart. İşte, sivilceleri tedavi etmek için günlük uygulayabileceğiniz bakım ipuçları.

Akneye Egilimli Ciltlere Ozel 12 Ipucu

5. Günde 2 Kez Cildinizi Temizleyin (düzenli olarak)

Yağ bazlı cilt temizleyicileri cildin asit örtüsünü bozmadan, ciltteki kiri, ölü hücreleri ve bakterileri mükemmel bir şekilde temizler. Cildin asit örtüsü, derinin dış örtüsünü koruyan ince ve asidik bir film tabakasıdır aslında. Çevresel faktörler, sert temizleyiciler bu asit örtüsüne zarar verir. Bu nedenle, cilt temizliğinizi düzenli olarak yapmanız son derece önemlidir. Cildinizi her gün, günde 2 kez, yağ bazlı cilt temizleyicisiyle temizleyin. Ardından yumuşak bir havlu ile cildinizi kurulayın.

6. Sivilcelerinizi AslaSıkmayın

Sivilceleri sıkmak, enfeksiyonun çevresindeki dokulara yayılmasına neden olur. Eğer cildinizde leke ve yara izi oluşmasını istemiyorsanız, ellerinizi sivilcelerinizin üzerinden uzak tutun.

7. Yalnızca Yumuşak Temizleme Ürünleri Kullanın

Cildinizi temizlerken sert malzemelerden uzak durun. Sert temizleyiciler, cildi koruyan asit mantoyu zedeler ve bu nedenle cilt enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirir. Doğal olarak da bu durum, iltihaplı aknelere sebep olur. Bu nedenle, cildi tahriş eden, cildi ovarak temizleyen ürünlerden kesinlikle uzak durun.

Topikal Kullanım İçin Etkili Doğal Malzemeler

8. Sivilce Lekeleri İçin Nergis Yağı

Aynısafa bitkisi (diğer adıyla nergis yağı) flavonoid içeriği ile doğada bulanan en güvenli ve en etkili anti-inflamatuar maddelerden biridir. Bu konuda yapılan çalışmalar nergis yağının akut veya kronik yaralarda, yara iyileşmesini teşvik ettiğini göstermektedir.

Sivilce üzerine uygulayacağınız birkaç damla nergis yağı, cildi nemlendirir, yatıştırır. Cildinizin daha çabukiyileşmesini sağlamak için, cildinizi temizledikten sonra nemli bir cilt üzerine nergis yağını uygulayın.

9. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, güçlü bir antiseptik maddedir. Karşılaştırmalı bir çalışmada, çay ağacı yağının iltihaplı ve iltihaplı olmayan lezyonların sayısını benzoil peroksit kadar azalttığı gözler önüne serilmiştir.

10. Bal Özellikle de Manuka Balı

Doğal bal, antibakteriyel ve yara iyileştirici özelliklere sahiptir. Özellikle bulabilirseniz manuka balı bu konuda harika etkiler yaratıyor. Diğer bal çeşitleriyle karşılaştırılığında manuka balı, bakteri büyümesini engelleyen antioksidan fenollerin, yüksek bir konsantrasyonuna sahiptir. Manuka balını, ince bir tabaka şeklinde hafifçe sivilcelerin neden olduğu lekelerin üzerine sürün. Haftada birkaç kez bu maskeyi yapın. Etkisini kısa sürede göreceksiniz.

Sivilceleriniz Yok Etmek İçin Yaşam Düzeninizi Dengede Tutun

11. Düzenli ve Yeterli Uyku

Kaliteli uyku, güzel bir cilt için olmazsa olmazlardan biridir. Çünkü uyku eksikliği hormon seviyelerinde değişime neden olabilir. Kalıcı psikolojik sıkıntılara, aknelerin artışına yani sebum üretimine sebep olur. Günde 7-8 saat deliksiz uyku yeterli olur.

12. Egzersiz

Sadece uyku eksikliği değil, egzersiz de hormon üretimini etkileyen faktörlerin başında gelir. Orta hareketli egzersizler, cilt hücrelerine daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Hücresel atıkları taşıyan dolaşımı artırarak, ciltteki toksinleri dışarı atmaya yardımcı olur. Bu da cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Son Olarak

Akneyle mücadele ederken beslenmenize, cilt temizliğinize ve yaşam tarzınıza dikkat ederek durumu mimimuna indirebileceğinizi unutmayın.

Konular :