CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Biberiye Yağının Cilt Güzelliğine 7 İnanılmaz Faydası

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.11.2022 - Güncelleme : 29.11.2022

Biberiye yağının cilt sağlığı ve güzelliği için inanılmaz faydalarını biliyor musunuz? İster çay olarak tüketin, ister yağını kullanın cilt sorunlarıyla karşı karışaysanız denemeye değer! 

Tahmin edebileceğiniz gibi biberiye yağı, biberiye bitkisinden elde edilen esansiyel bir yağdır. Bitkinin çiçeklerinden buhar ekstraksiyon yöntemleriyle damıtılır. 

Biberiye yağı; antibakteriyel, antienflamatuar ve antioksidan faydalarının yanı sıra, hafızayı iyileştirme ve saç uzatma gibi birçok faydası olduğu için binlerce yıl hasat edilmiş ve kullanılmıştır. 

Son yıllarda yapılan çalışmalar, biberiye yağının cilt bakım ürünlerindeki faydalarını ortaya koyuyor. Biberiye yağını cilt sağlığı ve güzelliğine etkilerini öğrenmeye hazır mısınız?

Biberiye Yağının Cilt Güzelliğine 7 İnanılmaz Faydası
Biberiye yağının cilt sağlığı ve güzelliği ile pek de ilgili bilinmeyen faydaları. 

Biberiye Yağının Cilt Sağlığına ve Güzelliğine Etkileri

1. Biberiye Yağı, Akneyi Önlüyor 

Güçlü antibakteriyel nitelikleri ile biberiye esansiyel yağı, akne bakterilerinin gözeneklerinize girmesini önler. Bu gücü biberiye yağının komedojenik olmayan özellikleriyle birleştiğinde, yağ hem gözenekleri temizler, hem de oluşacak sivilcelere karşı koruyucu bir bariyer görevi görür.

2. Biberiye Yağı Gözenekleri Sıkıştırıyor 

Pek çok insan gibi siz de bazen aynaya bakıp; “Gözeneklerim nasıl bu kadar büyüdü?” diye düşünürsünüz. Biberiye yağı, doğal bir büzücü olduğu için ciltteki büyük gözeneklerin görünümünü küçültmeye yardımcı olur, yani gözenekleri küçülterek ciltteki görünümünü sıkılaştırır.

Biberiye yağı ciltteki tıkanmış gözenekleri açar. Biberiye nazik bir eksfoliant görevi görür yani cildinizin üst katmanlarının derinlemesine temizlemesini sağlar. Biberiyenin topikal uygulaması gözeneklerinizdeki yağı, kiri ve birikintileri temizlemeye yardımcı olur.

Biberiye yağı gibi bileşenleri cilt bakım ürünlerinize mümkün olduğunca dahil edin.  Harika görünen, lekesiz bir cilt için biberiye yağından faydalanabilirsiniz. Özellikle yağlı cilde sahip olanlar için biberinin etkili bir yağ olduğunu söyleyebiliriz. 

Biberiye Yağı, Erken Yaşlanma Belirtilerini Önlüyor 

3. Oluşan Kırışıklıkları ve İnce Çizgileri Tedavi Ediyor 

Diğer birçok esansiyel yağ gibi, biberiye yağı da doğal bir antioksidandır, yani cildi çevredeki serbest radikaller olarak adlandırılan ve cilt hücrelerinin DNA'sına zarar veren, ince çizgileri ve cilt gevşekliği gibi durumlara yol açan zararlı elementlere karşı korur. 

Biberiye aynı zamanda cildi nemlendirir. Biberiye yağının cildi nemlendirici özelliği bulunur ve size daha yumuşak, parlak bir cilt için ciltteki nemi hapseder. 

İster topikal olarak kullanılsın, ister çay gibi tüketilsin, biberiye birçok erken yaşlanma belirtisini önlemeye yardımcı olur.

Cildi sıkılaştırır ve cilt tonunu güzelleştirir. Biberiye yağı, cildinizi sıkılaştırmak için kollajen üretimini destekleyen çeşitli besinler ve antioksidanlar içerir. Ayrıca yüz cildindeki kan akışını uyarır ve cilt tonunuzu iyileştirir.

4. Vücutta Oluşan Kötü Kokuları Önlüyor 

Biberiyenin temizleyicilerde popüler bir bileşen olmasının bir başka nedeni de doğal olarak kokuyla savaşmasıdır. Vücut kokusu, cildinizde yaşayan iyi huylu bakterilerin terle attığınız ve sebumda bulunan besinleri tüketmesinden kaynaklanır. Biberiye yağı, antibakteriyel bir esansiyel yağ olarak, bu bakterilerin gelişmesini ve kokulu bileşikler salmasını engeller.

Biberiye Yağı Ne İçin Kullanılır?

5. Biberiye Yağı ile Göz Altı Torbalarınızdan Kurtulun 

Biberiye yağı idrar söktürücü özelliklere sahiptir, yani uygulandığı yerde sıvının dokulardan atılmasına yardımcı olur. Bu, sıvı tutulmasından kurtularak ve tıkanıklığı hafifleterek şişmiş ve kabarık görünen göz altı torbalarının görünümüne yardımcı olabilir.

Biberiye Yağı Cilt Sağlığı ve Güzelliğine Faydalarının Yanı Sıra Selülitleri de Giderdiğini Biliyor muydunuz?

6. Selülitlerle Savaşan Bir Yağ: Biberiye Yağı 

Toksinlerin cilt altındaki dokularda birikmesi sonucu meydana gelen selülit, biberiye yağı ürünleri ile giderilebilir. Biberiye yağı, lenfatik sistemin, cildin yenilenme ve sağlıklı kalma yeteneğine zarar veren toksinleri ve atıkları temizleme sorumluluğunun akışını harekete geçirmeye yardımcı olur.

7. Biberiye Yağı ile Cildinizdeki İltihaplanmaları Azaltın 

Biberiyenin, egzama veya rosa gibi cilt rahatsızlıklarına karşı etkili bir bitki olduğunu biliyor muydunuz? Biberiye yağı,  ciltte oluşan kızarıklık görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. 

Hem doğrudan bir anti-inflamatuar olarak hareket etmenin yanı sıra, cildi antioksidanlar ve antibakteriyel bileşiklerle koruyan biberiye yağı, cilt tahrişini önlemek ve gidermek için etkili bir çözümdür.

Biberiye, egzama ve dermatit gibi yaygın cilt durumlarıyla ilişkili kızarıklık ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar ve antioksidan özellikler içerir.

Aynı zamanda cilt enfeksiyonlarını tedavi etmeye ve cilt yüzeyindeki mikroplardan kurtulmaya yardımcı bir antimikrobiyal ajandır.

Biberiye Yağının Cilt Güzelliğine 7 İnanılmaz Faydası

Biberiye Yağını Cilt Sağlığı ve Güzelliği İçin Nasıl Kullanılır? 

8. Evde Biberiyeli Cilt Toniği Nasıl Yapılır?

Biberiye cildi tonlamaya ve sivilceleri yatıştırmaya yardımcı olur.

Yöntem 1

İçindekiler:

  • ¼ bardak taze biberiye yaprağı
  • ½ fincan cadı fındığı yağı
  • ¼ su bardağı gül suyu

Yapılışı: 

  • Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun ve kaynatın. Küçük kabarcıklar oluşmaya başlar başlamaz, ocağı kapatın ve tencerenin üzerini bir kapakla kapatın. Soğuyana kadar demlenmeye bırakın.
  • Ardından süzün ve temiz, etiketli bir cam kavanozda saklayın. Üzerine tarihi yazın ve 2 ay içinde kullanın.
  • Hazırladığınız bu toniği günde iki kez temiz cilde hafifçe sürerek veya bir sprey şişesiyle temiz cildinize uygulayabilirsiniz.

Yöntem 2

İçindekiler:

  • ½ su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı bitkisel gliserin
  • 5-6 damla biberiye yağı

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri bir kavanoza veya sprey şişesine ekleyin.
  • Kullanmadan önce çalkalayınız.
  • Solüsyonu cildinize parmaklarınızla hafifçe vurun veya cildinize püskürtün.

Konular :

#Biberiye Yağı #Biberiye Yağının Faydaları #Biberiye Yağının Cilt Güzelliğine Etkisi #Akne için biberiye yağı