CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Cilde Kalıcı mı, Geçici mi Dolgu Yaptırılmalı?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 10.10.2016

Cilde Kalıcı mı Geçici mi Dolgu Yaptırılmalı

Daha genç ve dolgun bir cilt için hangi uygulamaları tercih etmeli?

Yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek veya yüz kontürüne vurgu yapmak için kullanılan medikal dolgular için en çok sonbahar mevsimi tercih ediliyor. Mevsim itibariyle yıpranan cildinize dolgu takviyesi gerekebilir. Peki ama hangisini tercih etmeli? Bu alanda öyle çok uygulama var ki. En doğalı ve en etkili cilt gençleştirme operasyonu sizin için hangisi olabilir?

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur'dan, en sık başvurulan cilt gençleştirme operasyonlarına dair bilgi verdi.

Diri ve Genç Bir Cilde Kavuşmak Mümkün mü?

Yaş alma veya diğer nedenlerle yüzde oluşan çökmeler ve derin çizgilerde yüze dolgu uygulaması sıklıkla yapılır. Ayrıca yüz kontürünün bozulmaya başladığı durumlarda, dolgu maddeleri ile bu alanları doldurularak yüze diri ve genç bir görüntü sağlayabiliyoruz.

Yazın Yıpranan Cildi Toparlamak Mümkün

Özellikle mevsim itibariyle yazın yıpranan ve güneş ışının zararlı etkilerinden dolayı form kaybeden cilt için dolgu uygulamaları bir nevi toparlayıcı bir etki de yapıyor.

Geçici Dolgular Riskli mi?

Bu sebeple sonbahar mevsiminde estetik dolgu uygulamalarına hızla yükselen bir talep oluşuyor.

Dolgu maddeleri içerdikleri etken maddeye bağlı olarak geçici, kalıcı ve yarı kalıcı dolgu maddeleri olarak ayrılırlar. Kalıcı ve yarı kalıcı dolgu maddeleri sonrasında çeşitli komplikasyonlara yol açabilme riskinden dolayı çok fazla tercih etmiyoruz.

Kalıcı mı geçici mi dolgu yaptırılmalı

Dr. Cihantimur: "Hyalunorik asit cildin su tutma kapasitesini artırarak daha genç ve dolgun görünmesini sağlar.Yaş aldıkça değişen yüz ifadesine kontür düzenleme yapılabilir."

En Sık Geçici Dolgular Tercih Ediliyor

Özellikle ilk kez dolgu yapılacak durumlarda geçici dolgu yaptırılıp görüntünün nasıl olduğunun kontrol edilmesi yaptıran kişinin sonuçtan memnun olmaması durumunda eski yüz şekline dönebilmesi olanağını sağlar.

Hyaluronik Asit Cilde Yıllar İtibariyle Kaybettiği Nemi Geri Kazandırır

Hyalunorik asit cildin su tutma kapasitesini artırarak daha genç vedahadolgun görünmesini sağlıyor.

 Hyaluronik asit cilde nem verir

Hyalunorik Asit, Ciltte Var Olan Bir Madde

En sık kullanılan geçici ve en sağlıklı olan dolgu malzemeleri hyalunorik asit içerenlerdir. Hyalunorik asit zaten cildimizde var olan ve cildin kendisi tarafından üretilebilen bir maddedir ancak yaş ile birlikte bu üretim gittikçe azalır ve özellikle yaz mevsimi sonrası son derece azaldığını gözlemleriz. Bu nedenle ciltte azalan hyalunorik asidi dolgularla dışarıdan takviye yapılabilir.

Dolgu Maddeleri Yüzde Nerelere Uygulanıyor?

Dolgu maddeleri yüzde en çok burundan ağza doğru inen nazolabial çizgilerine, dudaklara ve elmacık kemiklerine uygulanır. Bunun dışında çene kontürünün düzeltilmesi, gözaltı çökmelerinin azaltılması, derin kırışıkların hafifletilmesi durumlarında da tercih ediliyor.

Konular :