CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Cilt Lekeleri ve Akne İzleri Kışın Tedavi Edilir

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 02.12.2014
Cilt Lekeleri ve Akne Izleri Kisin Tedavi Edilir

Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanır, normal ciltler kurur, kuru olan ciltler ise ağrılı olacak kadar hassaslaşır. Peki ama kış aylarında cilt bakımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlar özellikle kış aylarında sıfırın altına düşen hava sıcaklıklarının cilt problemlerini daha sık ortaya çıkardığını söylüyor. Ve ekliyor: Eğer cilt lekeleri ve akne izlerinden şikayetçiyseniz, tedavi için en doğru mevsimdesiniz!

Cildinizin Soğuktan Etkilenmemesi İçin Bakım Yapın

Kışın el, ayak ve vücut sıcak giysilerle soğuktan korunabilirse de yüzümüz her zaman soğuğa karşı açıktır. Soğuk hava ve rüzgârın yüzümüzü olumsuz etkilememesi için yüzümüzün özel bakıma ihtiyacı var. Kış soğuklarında cildiniz kurur, çatlar ve yıpranır. Hava kirliliğinin de etkisiyle ciltte lekelenmeler ve siyah nokta oluşur. Ama kışın yüz derisinin tek düşmanının rüzgar ve soğuk olduğunu düşünmek hata olur.

İnsan cildinin sürekli bakım istemesine karşın, kış aylarında cilt daha çok ilgiye ihtiyaç duyar. Bu nedenle cilt her gün temizlenmeli ve nemlendirilmeli.

Isı Farkı Cilt İçin Zararlıdır

Sıcak ev ortamından dışarı çıkınca uğradığımız sıcaklık değişimi de cildimiz için zararlıdır. Ayrıca evi ısıtırken havanın kuruması da cilt üzerinde zararlı etki faktörü olarak kabul edilir. Soğuk ve rüzgârlı hava cildin kurumasına yol açarken, kapalı mekânlardaki kirli hava ise cildin gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engelliyor. Kuru hava, klimalar ve kaloriferle ısınan kapalı ortamlar, kalın, yünlü, sentetik giysiler ve cilt temizliğinin yaz aylarından seyrek yapılması cildi daha fazla olumsuz etkiler.

Rastgele Kozmetik Kullanmayın; Bilinçli Hareket Edin, Daima Güzel Kalın

Yağlı ciltlerin soğuk havalarda daha az yağlanır. Rastgele kullanılan kozmetik ürünler ciltte ciddi problemleri de beraberinde getirir. Kışın cilt tipimiz değişikliğe uğrayarak farklı bakım ihtiyacını ortaya çıkarır. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanır. Normal ciltler kurur, kuru olan ciltler ise ağrılı olacak kadar hassaslaşır.

Hangi Durumlarda DermatologaHemen Başvurulmalı?

Bu fizyolojik detayları özellikle herhangi bir kozmetik malzemesi edinmeden önce dikkate almak gerekir. Eğer yanlış bir bakım yapmaya başlarsanız cilt mutlaka bunu size haber verecektir. Çoğu durumda bu kaşıntı, akne oluşumu, kılcal damarların belirginleşmesi gibi sorunları ortaya çıkarır. Ciddi durumlarda bir uzmana danışmak her zaman tercih edilmesi gereken bir yoldur.

Cilt Lekeleri ve Akne Izleri Kisin Tedavi Edilir

Kış Aylarında da Güneş Koruyucu Kullanılmalı mı?

Kışın güneş koruyucu kullanmak en az yazın olduğu kadar önemlidir. Dudaklarınız, kışın normalden çok daha fazla kuruyup çatlar. Uzman tavsiyesindeki bir dudak kremi ile korumalısınız. Kış boyunca göz çevresi için de göz çevresi kremi kullanılması gerekir.

Kış Aylarında Cildinize Yapacağınız En Güzel İyilik Bakımdır

Cilt lekeleri farklı nedenlere bağlı oluşabilir. Gebelik dönemi, bazı ilaçların kullanımı, aşırı güneşe maruz kalma, solaryum, bazı hormonal hastalıklar ve genetik faktörlere bağlı cilt lekelenmeleri görülür. Leke tedavisinde önemli olan renk değişikliğine neden olan hücrelerin ciltteki derinliğidir.

Cildin üst kısımlarında oluşan lekeler daha koyu renktedir, tedavileri daha kolaydır. Derin lekeler daha açık renktedir ve tedavileri daha zordur. Leke tedavilerinde kimyasal soyma işlemleri ve fraksiyonel lazer tedavileri uygulanır. Bu tedaviler cildi güneşe karşı daha hassas duruma getirir. Ayrıca güneş, lekelenmenin en önemli nedenleri arasındadır. Bu yüzden bu tedaviler mutlaka kış aylarında yapılmalıdır.

Cilt Lekelerinden ve Akne İzlerinden Kurtulmak İçin En Doğru Zaman

Akne, derideki yağ bezlerindeki yağ üretiminin artması ve iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. En sık ergenlik döneminde görülmekle birlikte her yaşta akne sorunu yaşanabilir. Erişkin yaşlarda ciltle uyumlu olmayan kozmetik maddelerin kullanılması, bazı ilaçlar ve hormonal hastalıklar akne oluşumuna neden olabilir.

Cilt Lekeleri ve Akne Izleri Kisin Tedavi Edilir

Yüzünüzdeki Derin Sivilce Lekeleri Canınızı Sıkmasın

Akne tedavisinde haricen kullanılan kremler içinde bulunan retinoik asit, benzoil peroksit, tetrasiklin gibi maddeler yaz aylarında kullanılamaz. Eğer kullanılırsa ciltte lekelenmelere neden olabilir. Akne tedavisinde etkili olan ve ağızdan alınan bazı antibiyotikler ve A vitamini ilaçları güneşe karşı hassasiyeti artırır. Ayrıca bu ilaçlar cildin kurumasına neden olur. Bu durumu önlemek için önerilen kremlerin yaz aylarında kullanılması hastalar için konforlu değildir. Çünkü yaz aylarında terleme ile bu kremlerin etkisi kısa zamanda geçer.

PRP’yleAkne Makneİzi Kalmıyor!

Akne zamanında tedavi edilmediğinde bazı cilt tiplerinde iz oluşumuna neden olur. Bu izler kişilerin görünümlerini önemli ölçüde etkilemekte ve sosyal ortamdan izolasyonuna yol açar. Akne izlerinin tedavisinde en önemli nokta doğru dermatolojik muayenedir. Dikkatli bir muayene ile akne izlerinin değerlendirilmesi yapılmalı ve tedavi stratejisi buna göre belirlenmelidir. Akne izleri tedavisinde en sık kullanılan yöntemler kimyasal soyma, fraksiyonel lazer uygulamaları, PRP (trombositten zengin plazma), dermaroller uygulaması, dolgu injeksiyonlarıdır. Bu tedavilerin çoğu cildi güneşe karşı hassaslaştırdığı ve güneşle lekelenmeye yol açabileceği için yaz aylarında uygulanmamalıdır.

Mezoterapiyle Gençleşmenin Keyfini Çıkarın

Ciltte yaşla birlikte oluşan kırışıklıklar, lekelenmeler, cilt renginde matlaşma gibi problemlerin tedavisinde pek çok yöntem kullanılır. Cilt gençleştirme için uygulanan botoks ve dolgu injeksiyonları her mevsimde yapılabilir. Cildin mat rengini gidermek için uygulanan vitamin uygulamaları mezoterapi şeklinde yapılır. Mezoterapi cilde parlaklık ve canlı bir görünüm verir.

Cilt gençleştirmek için yapılan kimyasal soyma, fraksiyonel lazer ve dermaroller tedavileri kış aylarında yapılmalıdır. PRP tedavisi, cilt gençleştirmek için son yıllarda geliştirilen bir yöntemdir. Cildin yaş ile birlikte hasara uğramış yapıların onarılmasını sağlar ve cildin daha gergin ve parlak görünümüne neden olmaktadır. PRP tedavisi her mevsimde uygulanabilir.

Kılcal Damarları Yok Etmenin En Etkili Yöntemi Lazer Tedavisidir

Bacaklarda deri yüzeyinde görülen ince damarlanmaların tedavisi lazer uygulamaları ile kolayca giderilir. Bu damarlanmalar genetik faktörlere veya cildin derin kısımlarında bulunan varislere bağlı oluşur. Lazer uygulama öncesi derin damarların durumunun araştırılması için ultrason ile inceleme yapılmalıdır. Lazer uygulaması sonrasında, uygulama bölgelerinde kahverengi renk değişikliği ve sonraki dönemlerde kabuklanma oluşur. Bu dönemde güneşten korunma çok önemlidir, çünkü güneşe bağlı lekelenmeler olabilir.

Konular :