CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Ev Yapımı Doğal Vücut Peelingi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.09.2016 - Güncelleme : 09.07.2022

 Ev Yapımı Doğal Body Scrub

Sonbahar ve kışa vücudunuzu hazırlamanın en doğal yolunu sizler için araştırdık. İşte cildinizi yumuşacık ve pürüzsüz yapacak bir vücut peelingi tarifi; diğer bir adıyla body scrub...

Ev Yapımı Doğal Body Scrub

Pürüzsüz Bir Vücut İçin Doğal Body Scrub

Eğer sık sık batık, kıl dönmesi problemi yaşıyor; selülit ve çatlak oluşumundan şikayet edip ediyorsanız body scrub’ler sizin için bulunmaz bir nimettir. Çünkü tüm bu cilt problemlerinizi body scrub ile ortadan tamamen kaldırabilirsiniz. Peki ama body scrub nedir? Evde, doğal malzemelerle kendimiz yapabilir miyiz? diyenlere de işte ev yapımı doğal mangolu bir body scrub reçetesi.

Body Scrub Nedir, Ne İşe Yarar?

Yaz mevsimiyle vedalaştık. Sonbahar ve kışa vücudunuzu hazırlamanın en doğal yolunu sizler için araştırdık. Güneşten, havuzun klorlu suyundan kuruyan ve yıpranan vücudunuza bakım yapmanın şimdi tam zamanı.

Body scrub, cildin üzerindeki ölü hücreyi temizleyerek cildi nemlendirir. Diğer temizleyici ürünlerden daha katı ve partiküllü bir yapıya sahiptir. Bu partiküllerin su ile temas ettiğinde hemen erimemesi uygulanan baskıyla beraber ölü deriyi toplamaya yardımcı olur. Scrublar yağlı ürünlerdir. Hem partiküllerin deri üzerinde kayması hem de açılan gözeneklerin nemlendirilmesi için peeling’lerde karşılaşamayacağınız kadar yağ barındırırlar. Body scrub’lar cildinizde hem peeling etkisi yapar hem de cildinizi nemlendirir.

Epilatör kulanıyorsanız, öncesinde scrup ile vücudunuza bakım yaparsanız, kıl dönmelerinin, batıkların oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Kan dolaşımını hızlandırır. Özellikle kadınların korkulu rüyası selülit ve çatlakları önlemede body scrub’ler büyük yardımcıdır.

Erkekler Body Scrub Kullanabilir mi?

Erkek cildi ve kadın cildi arasında pH değerleri açısından farklılıklar vardır ki erkek ciltleri genel itibariyle kadın ciltlerinden daha yağlıdır.

Sürekli tıraş olmak zorundaysanız, traş öncesi body scrup ile cildinizi fırçalayarak sivilce ve batık problemlerinizi büyük oranda engellemiş olursunuz.

Duş alırken de vücudunuzu yıkadıktan sonra scrup ile cildinizi fırçalarsınız hem cildinize peeling yapmış olursunuz hem de cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Ev Yapımı, Doğal Mangolu Body Scrub Tarifi

Ev Yapımı Doğal Vücut Peelingi

Malzemeler:

2 su bardağı esmer şeker

hindistan cevizi yağı (kıvamına göre miktarı belirleniyor)

1/4 su bardağı rendelenmiş mango

3-4 damla portakal esansiyel yağı

Yapılışı:

Hindistan cevizi yağınız katı ise önce mikrodalga fırında veya benmari usülü eritin. Ilındıktan sonra içine esmer şekerin yarısını ilave edip karıştırın. Şimdi çiğ mangoyu ve portakal yağını ekleyin. İyice püre haline getirin. Kreminizin çok cıvık olmaması gerekiyor. Sürülebilir kıvama ulaşması için birkaz daha şeker veya hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Şimdi vücudunuza bastırarak body scrub ile fırçalamanın keyfini çıkarın!

Konular :