CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Harika Bir Bronzluk İçin Güneş Yağı Tarifi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.06.2019

Harika Bir Bronzluk İçin Güneş Yağı Tarifi

Tıbbi ve aromatik bitki uzmanı Ayhan Ercan’dan bronzlaştırıcı güneş yağı tarifi.

Yaz mevsimi insanlara denizi, güneş ışınlarının yoğunluğunu getirmesi bakımından çok özel bir dönem. Bu sezonda birçok insanın arzusu sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak ve bu bronzlaşmanın kalıcı olmasıdır. Bunun için de bolca güneşlenmek gerekiyor. İşte sizi uzun saaatler güneşlenmekten kurtaracak harika bir güneş yağı tarifi. Eğer D vitamini seviyeniz iyiyse, bu yağ ile gölgede dahi bronzlaşabilirsiniz.

Malzemeler:

50 ml. kakao yağı (katı halde)

100 ml. hindistan cevizi yağı

50 ml. havuç yağı

50 ml. ceviz yağı

30 ml. shea cevizi yağı

30 ml. şeftali çekirdeği yağı

50 ml buğday yağı

30 ml. babassu yağı

Harika Bir Bronzluk İçin Güneş Yağı Tarifi

Harika Bir Bronzluk İçin Güneş Yağı Tarifi

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi cam bir kasede, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Koyu renkli, ağzı kapaklı temiz bir cam şişeye doldurun. Doğal bronzlaştırıcı güneş yağınız hazır.

Harika Bir Bronzluk İçin Güneş Yağı Tarifi

Harika Bir Bronzluk İçin Güneş Yağı Tarifi

Peki, güneşlenme tesirini uzun zaman hissetmek ve kalıcı bronzlaşmanın keyfini yaşamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Uzun Zaman Bronz Kalabilmek İçin Tavsiyeler

1. Güneş ışınlarının etkili olmadığı zamanlarda güneşleniyorsanız, tesiri artırmak amacıyla havuç suyu veya havuç tüketebilirsiniz.

2. Özellikle peeling ve duştan sonra bolca güneşlenmeye vakit ayırın.

3. Güneşlenme esnasında yaklaşık yarım saat boyunca duruşunuzu hiç bozmayın ve bu sürede kıpırdamadan kalın. Güneşlenme zamanı boyunca yarım saatte bir vücudunuzu kremleyin.

4. En iyi sonucu denize girerek ve kumsalda güneşlenerek alacağınızı asla unutmayın çünkü güneş ışınları en iyi yansımayı kum ve suya sağlamaktadır.

5. İlerleyen yaşlarda ciltteki nem de yavaş yavaş azalıyor. Bu yüzden bronz ten pek hoş bir görüntü almıyor. Bu durumu engellemek için sıcak yaz aylarında 2 litreden aşağı miktarda su tüketilmemeli.

6. Bronzlaşma arzusunda olduğunuz dönemde banyo olduğunuz su ne sıcak ne de çok soğuk olsun. Her duşun ardından cildinize nemlendirici uygulayın. Güneşlendikten sonra peeling yaptırmamaya dikkat edin.

Konular :