CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin Ne Yapmalı?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.10.2017

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin En Yeni Uygulamalar

Yıllar hızla geçerken siz yeteri kadar önlem almadıysanız bu takdirde olduğunuzdan daha olgun gözükmeniz kaçınılmaz. Gerçek yaşınızı biliyorsunuz peki ya deri yaşınızı?

Yıllar hızla geçiyor. Artan yaşla birlikte yılların izleri yüzümüzde giderek daha çok yer tutuyor.

Yılların İzleri Silinsin, Gençliğiniz Geri Gelsin

Doğum tarihimiz ve kronolojik yaşımızın bizi içine aldığı sınırları teknoloji ve plastik cerrahi yardımıyla genişletmek mümkün. Hissettiğiniz yaşta görünmek istiyorsanız, deri yaşınızı genç tutmak, sizi görenlerin yaşınızı öğrendiğinde şaşırıp kalmalarını keyifle seyretmek istiyorsanız yaş silen işlemleri hatırlamanız yeterli.

İşte Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in cilt yaşını genç tutmayı sağlayan uygulamalara dair yazısı:

Cilt Yaşı Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarlı deri analiz sistemleri sayesinde deri ve deri altı özellikleriniz puanlanarak deri yaşınızı yani dışarıdan algılanan yaşınızı tespit etmek mümkün...

Gerçek Yaşınızdan Daha Genç Görünmek İster misiniz?

Sizi gerçek yaşınızdan daha genç gösteren bir dizi işlem mevcut. Bu işlemlere ek olarak farklı uygulamalarda benzer amaçlı tercih edilebilir. İşlemlerde her bünyenin verdiği cevap farklı. Bu işlemlerden birkaçı bir arada uygulanıldığında olumlu etki daha belirgin olacaktır...

Genç ve Canlı Görünüme Kavuşturan Cilt Bakımı Uygulamaları

1) Odaklı Ultrason enerjisi: Ulthera deri altındaki gerginliği sağlayan zar tabakasına ultrason enerjisini ulaştırıyor. Amerika da FDA in onayladığı bu uygulama ile deri altı sıkılaştırılıyor. Yaklaşık 45-50 dakika süren işlemi bir kez yaptırmanız yeterli oluyor. Bir ay içerisinde sonuçları izlenmeye başlanıyor ve 6 aya kadar sonuçlar giderek artıyor. Tek seferlik uygulama ile deri yaşınızda 5 yaşa kadar düzelme elde etmek mümkün.

2) Coolaser: Erbiyum veya karbondioksit lazerle deri üst tabakasının alınmasını sağlayan bu işlemde FDA in onaylı. 1-4 seans uygulanır. Haftalar içerisinde sonuçlar izlenmeye başlıyor ancak tam sonuç için 3-4 ay gerekli. Bu uygulama deri üzerinde ince kırışıklıkları olan bireyler için tercih edilmeli. Deri yaşında 5 yaşa kadar azalma elde etmek mümkün.

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin En Yeni Uygulamalar

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin Ne Yapmalı?

3) Point Lifting: Hyaluronik asit dolguların yüzün taşıyıcı noktalarına verilmesiyle gerçekleştirilen bu teknikte sıklıkla 8-12 kutu dolgu kullanılmakta. Liquid Facelift (sıvı yüz germe) diye de adlandırılan bu işlemde sonuçlar hemen izlenmekte. Hızlı sonuç isteyenler için ideal olan bu yöntemde düzelmenin tam oturması 10 günü almakta. Kırışıklık veya sarkıklıktan farklı olarak yıllar içerisinde yağ dokusunda azalarak yaş alan bireyler için uygun. Tek seferlik uygulama ile 6-7 yaşa kadar avantaj elde etmek mümkün.

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin Ne Yapmalı

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin Ne Yapmalı?

4) Kollajen doku artışı sağlayan dolgular: Radiesse, Ellanse ve Sculptra adı verilen dolgular bir yandan dolgu görevi görürken diğer yandan da bireyin kendi kollajen dokusunda artışa neden oluyor. Bu dolgularda uygulama point lifting den çok farklı yapılıyor. Azar miktarda ama çok daha yaygın yapılan enjeksiyonlarla 4-5 kutu enjeksiyon gerçekleştiriliyor. İki veya üç seanslık uygulama hem ince kırışıklıkları olan hem de yağ dokusu yaşla azalmış olan bireyler için uygun. Bu yöntemde deri yaşınızı 5-6 yaş daha aşağıya indirmek mümkün.

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin Ne Yapmalı

Hissettiğimiz Yaşta Görünmek İçin Ne Yapmalı?

4) Nem enjeksiyonu: Deri altının nem ve su ihtiyacını karşılayan Volite tek seans ta 9-10 aya kadar uzanan bir etkiye sahip. Kuru ciltler için çok faydalı olan uygulama kaybettiğimiz elastikiyetimizi geri kazanma adına da yararlı. Deri yaşında 3 yaşa kadar azalma elde edilebiliyor.

Elbette her işlemde elde edilecek sonuçlar ve sizin neye ihtiyacınız olduğu konusunda uzman doktorunuz en doğru bilgileri verecektir.

Kaynak: Akşam

Konular :