CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Sivilce Kurutucu 6 Etkili Bakım Maskesi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 06.04.2015

Sivilce Kurutucu 6 Etkili Bakım Maskesi

Cilt ve bütçe dostu doğal maske tariflerimize bir yenisi dahaeklendi! Sivilce izleri ve kızarıklıkları için son derece etkili ev yapımı maske tariflerini mutlaka bir kenara not edin! Şimdi değilse bile bir gün mutlaka işinize yarayacaktır...

1)Sivilce Kurutucu Portakal-Limon Hamuru Maskesi

Malzemeler:

1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı karbonat

Cam bir kasede tüm malzemeyi karıştırın. Sivilceli bölgeye maskeyi uygulayın. 20 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile cildinizi durulayın.

2) Sivilce Kurutucu Avokado Maskesi

Malzemeler:

1 adet olgun avokado (püre halinde)
1 yemek kaşığı doğal bal

Yapılışı ve Uygulanışı:

Bal ile avokado püresini karışıtrın. Hamur kıvamına getirin. Cildinize uygulayın. 15-20 dakika bekletin. Daha sonra ılık su iley yüzünüzü yıkayın. Ardından cilt tipinize uygun nemlendirici uygulayın.

Sivilce Kurutucu 6 Etkili Bakım Maskesi

3)Sivilceleri Tedavi Eden Patates Maskesi

Potasyum, kükürt, fosfor ve klorür bileşenlerini içeren patates, akneleri kurutmaya yardımcı olur. Cildi besleyen antioksidanları içerir, yeni cilt hücrelerinin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.

Malzemeler:

1 dilim patates

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Yüzünüzü su ile önce yıkayın. Ardından kurulayın. 1 adet çiğ patatesi rendeleyin. Dairesel hareketlerle birkaç dakika içinde yüzünüze uygulayın. 15-30 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

5)Muz Kabuğunun Sivilceleri Kuruttuğunu Biliyor muydunuz?

Güçlü antioksidanlarla dolu muz, sivilceye neden olan iltihapları azaltır. Sağlıklı cilt hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Muz kabuğu, aknenin neden olduğu kızarıklıkları, rahatsızlıkları azaltır.

Malzemeler:

1 adet muz kabuğu

Yapılışı ve Uygalanışı:

Bir adet muz kabuğunu dairesel hareketlerle sürün. 30 dakika cildinize bekletin.

6) Akne İçin Aloe Vera Jel

Akne ile mücadele etmek için alove vera jelden faydalanabilirsiniz. Aloe veranın cildi yatıştırıcı, kızarıklıklıkları azatlatıcı, anti-inflamatuar görevi vardır. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Malzemeler:

Aloe vera jel

Uygulanışı:

Yüzünüzü önce ılık su ile yıkayın. Ardından kurulayın. Parmak uçlarınızla sorunlu bölgeler aloe vera jeli uygulayın.

ŞimdiNe Olacak?

Akneleri kurutmak ve doğal yollardan tedavi etmek için önce sabır, ardından düzenli maske uygulaması çok önemlidir. Düzenli bir cilt bakımını rutin haline getirdiğinizde sonucunu kısa sürede alırsınız.

Konular :