EL VE AYAK BAKIMI

Çatlayan ve Kuruyan Eller İçin 500 Yıllık Maske Tarifi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 08.03.2017

Çatlayan ve Kuruyan Eller İçin 500 Yıllık Maske Tarifi

Kışın soğuğundan yazın sıcağın etkilenen eller, bu hava değişimlerinin etkisiyle kurur ve çatlar. Neme çok ihtiyaç duyan elleriniz için el çatlaklarına evde çözüm üretebilir, doğal el maskeleriyle yumuşacık ve bakımlı ellere kavuşabilirsiniz.

Bakımlı, Güzel Eller İçin500 Yıllık Maske Tarifi

İşte, çatlayan ve kuruyan eller için Dr. Elif Güveloğlu'ndan 500 yıllık bir maske tarifi.

Malzemeler:

1 adet yumurta akı

1 dilim tam buğday ekmeği içi

1-2 damla sirke

Çatlayan ve Kuruyan Eller İçin 500 Yıllık Maske Tarifi

Hazırlanışı:

Ekmek içinin üzerine yumurta akını koyun. Ekmek içinin yumurta akını iyice çekmesi gerekiyor. Sonra sirkeyi üzerine ilave edin. Biraz karıştırın. Ağzı kapalı bir kapta bir gece bekletin. Ertesi gün ellerinize bu maskeyi sürün. 15 dakika bekletin. Ellerinizi yıkayın.

Haftada 1-2 uygulayabiliriniz.

Ellerinizin Sağlığı ve Güzelliği İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Elleriniz bakımını sağlamak için pahalı kozmetik ürünleri kullanmanıza gerek yok. Evde kendi kendinize bitkisel olarak hazırlayacağınız kremler ile yumuşak ve bakımlı ellere sahip olabilirsiniz. Sıcak ve soğuktan etkilenen eller havayla ya da sıcak su ile yıpranabilir.

Buna güneş, deniz, toprak ve kullanılan temizlik ürünleri gibi kimyasal maddeler eklenince; eller hem çabuk kırışır hem de el çatlaması ve kanaması nedeniyle sertleşir. Bu nedenle ellerinize ne kadar bakarsanız bakın özellikle kimyasal malzemelerle uğraştığınız işlerde eldiven kullanmalısınız.

Kullandığınız sabun, nemlendirici ve diğer bakım ürünlerini kokusuz olanlar arasından seçin. Kokulu kozmetik ürünleri genellikle ciltte alerjik reaksiyona neden olur ve daha çabuk kurutur. Sabun olarak nemlendirici sabunlar kullanın.

Evde bulaşıkları yıkarken ya da temizlik yaparken şeffaf eldiven kullanın. Bulaşık deterjanı ve diğer ev temizlik ürünleri ağır kimyasallar içerdiğinde ellerinizi kurutur.

Her Zaman Bakımlı, Yumuşak ve Güzel Eller İçin...

Duş aldıktan sonra ya da ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka nemlendirici krem sürün. Elleriniz çok çatladıysa gece yatmadan önce bol vitamin içerikli el kremi kullanıp kremin daha iyi nüfuz etmesi için pamuklu, ince bir eldiven giyebilirsiniz.

Eğer ellerinizdeki kuruluk ileri seviyedeyse ve çatlaklar oluşmaya başladıysa yatağa girmeden önce ellerinize vazelin sürüp ve eldiven giyebilirsiniz.

Ellerinizi yıkamak için nazik sabunları tercih edin, sıcak su yerine ılık su kullanın, ellerinizi kibarca kurulayın ve hemen nemlendirici uygulayın.

Eğer ellerinizdeki çatlak, kızarıklık, soyulma, hassasiyet gibi problemler geçmezse doktora görünün.

Konular :