FİT VÜCUT VE DİYET

Kısa Sürede Forma Girmenin Tüyosu: Koşu

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 08.06.2018

Başarılı Bir Koşu Kulübü Kurmanın 7 Yolu

Koşmak istiyor ancak bir türlü motive olamıyor musunuz? Önce bir hedef belirleyin, sonra kendi koşu grubunuzu kurun! Koşu kulübü sayesinde fitness hedeflerinize ulaşırken eğlenceli zaman geçirebilir ve bir amaç için ortak çalışmanın keyfini yaşayabilirsiniz…

Fitness Eğitim Uzmanı Samantha Clayton yazdı…

"İddialı bir cümleyle başlayacağım: Koşmak, forma girmenizi sağlar! Dolayısıyla daha sık koşmak ya da yürümek, fitness seviyeniz açısından son derece önemlidir.

Bir arkadaş bulun ve kendi koşu kulübünüzde forma girin

Koşu, her şeyden önce hemen herkesin her yerde yapabileceği bir aktivitedir. Koşmak ekstra bir beceri gerektirmediği gibi, ekipmana da ihtiyaç duymazsınız. Fitness programını koşuyu ekleyen pek çok insanın çok geçmeden koşmaya büyük bir tutkuyla bağlandığına tanık olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim.

Dolayısıyla yaz başlarken hedefleriniz arasında forma girmek ya da kilo vermek varsa, hiç vakit kaybetmeyin… Şayet tek başınıza koşmak istemiyorsanız ya da kendi kendinize motive olmak sizin için güçse, son dönemin trendi koşu kulüpleri tam da size göre olabilir. Üstelik birkaç basit tüyoyla kendi koşu kulübünüzü kurmanız hiç zor değil. Böylelikle kişisel hedeflerinize ulaşırken başkalarına da ilham verebilirsiniz.

Başarılı bir koşu kulübü kurmanın 7 yolu

Yakınınızdaki bir koşu organizasyonuna dahil olun

İnternete ve sosyal medyaya bir göz atıp katılabileceğiniz bir etkinlik bulun. Hali hazırda düzenlenen bir koşu organizasyonunda performans sergilemek ihtiyaç duyduğunuz motivasyonu kolaylıkla sağlayabilir.

Kısa Sürede Forma Girmenin Tüyosu Koşu

Kısa Sürede Forma Girmenin Tüyosu: Koşu

Antrenman günlerini ve toplanma yerini belirleyin

Kendi organizasyon planınızı oluşturmadan önce farklı lokasyonlarda düzenlenen koşulardan oluşan bir takvim hazırlayın. Ardından size uygun olan bölgeleri ve davet etmek istediğiniz kişileri belirleyin. Grubunuzun takvimini de dikkate alarak koşu zamanlarını belirleyin.

Ekiptekiler için bir ihtiyaç listesi hazırlayın

Grubunuza koşarken ne giymeleri gerektiği ve atletizm ekipmanları hakkında bilgi verin. Koşu grubunun organizatörü olarak bu hususu kesinlikle atlamamalısınız! Listenizde su şişesi, koşu ayakkabısı, mevsime bağlı olarak rüzgârlık, saat veya kronometreyle elektronik cihazların bulunduğuna emin olun. Üzerinde grubunuzun ismi yazan tişörtler gibi size özel giysiler hazırlatmak keyifli olabilir.

Bir koşu rotası seçin ve test edin

Ekip için eğlenceli bir deneyim olsun istiyorsanız, rotanızı mutlaka önceden test edin.

İnsanları davet edin

Çevrenizdeki insanlara koşu grubunun neden harika bir deneyim olacağını anlatın. İnsanlar yeni gruplara sosyalleşmek için katılırlar. Bu nedenle, bazı koşulardan sonra özel aktiviteler planlayabilirsiniz. Ayrıca sosyal medyada paylaşmak üzere fotoğraflar çekmeyi ihmal etmeyin. Bu paylaşımlar grubunuzun bilinirliğini arttıracak ve ekibe yeni üyeler kazandıracaktır.

Tüm etkinliklere katılın

Kendi kulübünüzün etkinliklerine katılmazsanız, başkalarını katılmları için nasıl ikna edebilirsiniz? Başlangıçta kimse katılmasa bile planınıza sadık kalın. Başarılarınızı ve ulaştığınız sonuçları arkadaşlarınızla paylaşmaya başladığınızda size katılmaya karar verebilirler. Örnek teşkil etmek, başkalarına ilham vermek için en etkili yöntemdir."

Konular :