FİT VÜCUT VE DİYET

Neyi, Niçin Yediğinizi Bilin; Kilonuzu Kontrol Edin

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.12.2017

Neyi Niçin Yediğinizi Bilin Kilonuzu Kontrol Edin

Şekerli besinler sandığımız kadar masum değil! Uzmanlar, tüketirken miktarına çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. İşte, aşırı şeker tüketiminin tetiklediği hastalıklar...

Altın Kural, Miktar Kontrolü

Vücudumuz için gerekli olan birçok besin öğesi mevcut. Bunlar dinamik bir gün geçirmemiz, insanlar ile iyi ilişkiler kurmamız ve de günlük hayatın getirdiği tempoya ayak uydurabilmemiz açısından bizlerin enerji ihtiyacını karşılayan protein, karbonhidrat ve yağ grubu besinler. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Fidan ‘’Hepsi için geçerli olan altın kural, miktar kontrolüdür. Vücudumuza aldığımız her besini sorgulamalı neyi ne için yediğimizi bilmeliyiz. Yoksa istemeden de olsa bedenimize zarar verebilir, telafisi zor noktalara sürüklenebiliriz.’’ diyor.

Vücudumuzun Şekerli Besinlerle İmtihanı!

Şeker içeriği yüksek besinler vücudumuza enerji sağlamaları dışında, alındığı kaynağa ve de miktarına dikkat edilmezse zarar verebilmekte, bizi bazı hastalıklar ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Doğal olarak meyve ve sebzelerde bulunan şekere vücudumuzun ihtiyacı vardır.

Özellikle zihinsel faaliyetlerin yürütülmesi ve zinde bir gün geçirmek için vazgeçilmezdir. Lakin genetiğiyle oynanmış toz haline getirilmiş işlenmiş şekere vücudumuzun ihtiyacı yoktur. Buna rağmen fazla miktarda alımı söz konusu olduğunda vücut pek istemeyeceğimiz tepkiler vermektedir.

Şekerin Sebep Olduğu Hastalıklara Dikkat!

Bunlara örnek olarak vücuda aşırı miktarda alınan basit şeker pankreas salgı hormonlarında dengesizlik yaratarak fazla miktarda insülin salınmasına sebep olmaktadır. Buna bağlı olarak da İnsülin direnci oluşmaktadır. İnsülin Direnci beraberinde göbek yağlanması ile gelmekte, karbonhidratlı besinlere karşı aşırı iştah artışı ile vücuda fazla basit şeker alımına neden olup kişiyi bir kısır döngü içine sürüklemektedir. Yani eğer günden güne büyüyen bir göbeğiniz varsa ve de önüne geçemediğiniz tatlı krizleri oluyorsa durup düşünmenin vakti gelmiş demektir.

Neyi Niçin Yediğinizi Bilin Kilonuzu Kontrol Edin

Neyi, Niçin Yediğinizi Bili; Kilonuzu Kontrol Edin

İnsülin Yüksekliği Birçok Kronik Rahatsızlığa Neden Oluyor

Verilere göre kronik insülin yüksekliği bazı kalp hastalıklarına, kansere, sivilceye, polikistik yumurtalık sendromuna ve hatta miyopa davetiye çıkarmaktadır. Azalan şeker miktarı insülinin de azalmasına neden olur. İnsülin yüksekliğinin neden olduğu birçok kronik rahatsızlık vardır. Eğer bu duruma dikkat edilmezse devamında diyabet hastalığının olabileceğini unutmayın.

Şekerli Besinleri Fazla Tüketmek Hangi Hastalıkları Tetikliyor?

Yapılan çalışmalar göstermiştir ki şekerli besinlerin fazla miktarda tüketiminiz kalbi yorduğu, kalp krizinden sorumlu kötü huylu kolesterolü ve trigliserid düzeyini artırdığı görülmüştür. Fazla miktarda şeker ve şeker içeren besinlerin tüketiminiz, karaciğere fazladan yük bindirerek karaciğer hasarına yol açtığı ve karaciğer yağlanmasında etkiye sahip olduğu klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır.

Sağlıklı Beslenme Profilini Baz Alın

Sağlıklı beslenme profili baz alınarak yaşamakta fayda vardır. Karbonhidrat kaynaklarından kaliteli olanları, örnek tam buğday veya çavdar unundan yapılan ekmekler sofralarda yerini almalı, beyaz un mamüllerine elveda demeliyiz. Sağlıklı atıştırmalıklardan ceviz, badem ve fındığı gün içerisinde düzenli olarak ara öğünlerde tercih edebiliriz. Günlük su tüketimine dikkat etmeli, kişi kilosu başına 30 cc olacak şeklide günde ortalama 8-10 bardak su içmelidir.

Konular :