MASKE VE KREM TARİFLERİ

Gözenekleri Sıkılaştıran Arındırıcı Maske Tarifi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 01.06.2019 - Güncelleme : 01.07.2022

 

Gözenekleri Sıkılaştıran Arındırma Maske Tarifleri

 

Ciltte aşırı miktarda yağ salgılanmasının bir sonucu oluşan gözeneklerden kurtulmak mümkün mü? Veya gözeneklerin görünümünü nasıl sıkılaştırabiliriz? Üstelik doğal yöntemlerle, bu mümkün mü? Eğer siz de cildinize yalnızca doğal malzemelerle tedavi etmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, tamamen doğal malzemelerle hazırlanan, ev yapımı gözenek sıkılaştırıcı bir maske tarifi. Değerlendirmeniz dileğiyle… 

 

Cilt Gözenekleri Neden Genişler? 

 

Gözenekler, ciltte ter ve yağın geçebileceği minik deliklerdir. Her gözenek, kökünde cildin doğal yağlama yağı olan sebum üreten küçük yağ bezleri vardır.  Aslında bu bezlerin çok fazla veya çok az yağ üretmesinin birçok nedeni var. Her iki durum da gözeneklerin büyümesine neden olur. 

 

Genişlemiş Gözenekler Cildi Kalın ve Mat Gösterir

 

Sebumun aşırı üretimi durumunda, gözenekler yağla tıkanabilir. Kurumuş cilt döküntüleri ise genellikle siyah nokta olarak adlandırılan bir tıkaç oluşturur. Siyah noktalardan kurtulmak için cildimizi temizlediğimizde, gözenekler orijinal boyutuna geri dönmez, gene açık kalır. Zamanla, genişleyen gözenekler, cildin kalın ve mat görünmesini sağlar.

 

Yetersiz Sebum Üretimi

 

Öte yandan, cildimiz yeterince sebum üretmediğinde (bu genelllikle yaş aldıkça oluşan bir durumdur) çizgiler ve kırışıklıklar meydana gelir. 

 

İlerleyen Yaşla Birlikte Azalan Kolajen Üretimi

 

Ayrıca olgunlaşmış cilt, azalan kolajen üretimine bağlı olarak elastikiyetini kaybeder. Kolajen lifleri cildi pürüzsüz ve esnek tutan matrisi oluşturur. Yeterli miktarda kolajen ve elastikiyet olmadığında, ciltteki gözenekler gevşer. Bu sebeple gözenekler daha açık ve geniş görünürler. 

 

Hassas Ciltler İçin Gözenek Sıkıştırıcı Maske Tarifi 

 

Eğer hazırlayacağınız maskenin cildinize alerjik bir etki yaratacağını düşünüyorsanız önceden yapacağınız basit bir testle bunu öğrenebilirsiniz.

 

Gözenekleri Sıkılaştıran Arındırma Maske Tarifleri

 

Gözenekleri Sıkılaştıran Arındırıcı Maske Tarifleri 

 

Önce cilt tipinize uygun olan maskeyi hazırlayın. Bir miktar kulağınızın arkasına veya dirseğinizin içine sürün. Kurumasını bekleyin; yaklaşık bir saat kadar. Sonra yıkayın. Bu arada, maskenin geri kalanını gece boyunca buzdolabında bekletin. Sabaha kadar herhangi bir  reaksiyon ile karşılaşmadığınızı görürseniz maskeyi cildinize uygulayın. 

 

Yumurta Akı ve Limon Maskesi Ne İşe Yarar?

 

Bu maske, gözeneklerinizin görünümünü sıkıştırmak ve azaltmak için son derece etkilidir. 

 

Limon suyu, yağlı ciltlerde sıkıştırıcı etkiye sahiptir ancak hassas ciltler için yoğun bir etki yaratabilir. Eğer cildiniz hassas ise bir çay kaşığı limon suyunu, dört çay kaşığı suyla karıştırın ve sonra bu seyreltilmiş karışımdan bir çay kaşığı kullanın.

 

Gözenekleri Sıkılaştıran Arındırma Maske Tarifleri

 

Gözenekleri Sıkılaştırıcı Yumurta Akı ve Limon Maskesi  

 

Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Maske

Bir yumurta akını ve 1 çay kaşığı limon suyu ile yoğun bir kıvam alıncaya  kadar çırpın. Temiz cildinize maskeyi bir fırça yardımı ile sürün. Göz ve dudak çevrenize sürmeyin. Daha sonra maskenin tamamen kurumasını bekleyin.  Maskeyi yüzünüzden ılık su ile çıkarın. Suyun sıcak olmamasına dikkat edin. Cildinizde bir buz küpünü hafifçe gezdirin. 

 

 Maskeyi Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler:

 

•   Maske kururken cildinizde gerginlik hissedeceksiniz. Bu, son derece normal bir durum.

 

• Eğer cildinize lekeler varsa, karışıma bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Balın cilt lekelerini hafifletici, cilt döküntüleri iyileştirici özelliği bulunur. Böylelikle maskeden iki şekilde faydalanmış olursunuz. 

 

 

 Yumurtaya karşı alerjiniz varsa bu maskeyi kullanmamalısınız.

Konular :