MASKE VE KREM TARİFLERİ

Şifalı ve Rahatlatıcı Himalaya Tuzu ile Vücut Peelingi 

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.06.2018 - Güncelleme : 09.07.2022

Şifalı ve Rahatlatıcı Himalaya Tuzlu Vücut Peelingi 

Vücut peelingi bakımları genellikle bir spa merkezinde veya güzellik salonunda bir güzellik terapisti tarafından uygulanıyor olsa da, en az bunlar kadar işe yarayan ve evde kullanabileceğiniz pek çok vücut peelingi vardır.

Vücut peelingleri çok da ucuz bakım ürünleri değillerdir. Bunun yerine kendi doğal peelinginizievde kendiniz yapabilir böylelikle paradan tasarruf edebilirsiniz.

Neden Vücut Peelingi Yapılmalı?

Doğal vücut peelingleri, cildi ölü hücrelerden arındırarak cildi yeniler ve vücudun nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Böylelikle cildiniz daha genç, daha sağlıklı, daha sıkı ve daha güzel görünür.

Vücut Peelingini Hangi Sıklıkta, Nasıl Yapmalı?

Normal bir cildiniz varsa veya tozlu ya da kirli bir yerde yaşıyor ve çalışıyorsanız, ideal olarak haftada en az iki gün ölü deriden arınmalısınız. Bu, ölü cilt hücrelerinden kurtulmanıza, gözeneklerinizi açmanıza ve cildinize çok daha taze ve dengeli bir görünüm kazandırmanıza yardımcı olacaktır.

Hassas bir cildiniz varsa, ovalarken nazik olun ve kızarıklık ve tahriş gibi istenmeyen belirtilerin ortaya çıkmasını önlemek için, yalnızca vücut peelingi kremleri kullanın.

Yağlı cildi canlandırmak, bronzlaşmış ciltten kurtulmak veya sıcak bir iklimde yaşamanın neden olduğu kurulukla mücadele etmek için, vücut peelingi cildinizi yumuşatacağı ve ona ekstra besinler sunacağı için, haftada ikiden daha fazla peeling yapabilirsiniz.

Şifalı ve Rahatlatıcı Himalaya Tuzu ile Vücut Peelingi 

Şifalı ve Rahatlatıcı Himalaya Tuzu ile Vücut Peelingi

Kan Dolaşımını Artırır, Cildin Daha Genç ve Güzel Görünmesini Sağlar

Vücut peelingi uygulaması sırasında yapılan ovalama hareketi, vücudunuzdaki ve cildinizdeki kan dolaşımını harekete geçirerek, sağlıklı görünmesine katkıda bulunur. Bu nedenle, cilt tonu üzerinde de etkisi kaçınılmazdır. Ancak, vücut peelinglerini yüzünüzün hassas cildi üzerinde kullanmamaya özen gösterin çünkü bu ürünler sadece sert alanlara daha çok uygundur.

Kusursuz ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Doğal Scrub

Himalaya pembe tuzu, 80'den fazla mineral ve faydalı elementle dolu şifa deposudur. Himalaya pembe tuzu ve uçucu yağlarla hazırlanan bu vücut peelingi cildinizde harikalar yaratabilir. Zor ve yoğun bir günün ardından sizi rahatlatacak, cildinizi ise güzelleştirip pürüzsüzleşirecek bu doğal vücut peelingini mutlaka deneyin.

‘Tuz parıltıları’ olarak da bilinen tuz peelingleri cildinizdeki tüm toksinleri atmak ve iyileştirmek için harika bir rol üstenir. Tuz peelingleri yağlı bir cilde sahip olanlar için mükemmel bir seçenektir ancak kuruluğa yatkınsanız dikkatli olun ve karışıma özel yağlar eklemeyi değerlendirin. Özel yağların çoğu aynı zamanda muhteşem bir kokuya sahiptir, bu yüzden yanlış bir şey yapıyor olamazsınız. İşte, tüm cilt tiplerine uygun harika bir tuz peelingi tarifi:

Malzemeler:

220 gr. toz pembe himalaya deniz tuzu

50 gr. hindistan cevizi yağı

28 gr. tatlı badem yağı

10 damla gül sardunya esansiyel yağı

5 damla pembe greyfurt esansiyel yağı

5 damla ylang ylang esansiyel yağı

kuru gül yaprakları (isteğe bağlı)

Şifalı ve Rahatlatıcı Himalaya Tuzlu Vücut Peelingi 

Hazırlanışı:

Malzemeleri bir kavanozda karıştırdıktan sonra doğal vücut peelinginiz hazır. Banyo yapmadan önce ıslak ellerinizde bu karışımla cildinize masaj yapın. Ardından suyun rahatlatıcı etkisiyle banyonun keyfini çıkarın!

Şifalı ve Rahatlatıcı Himalaya Tuzlu Vücut Peelingi 

Nasıl saklanır?

Temiz, ağzı kapalı cam bir kavonozda, banyo dolabınızda muhafaza edebilirsiniz.

Konular :