SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Kalın ve Gür Kaşlara Sahip Olmak İçin Doğal Bakım Önerileri

Melis Demiryas Melis DEMİRYAS
Yayın : 19.04.2023 - Güncelleme : 25.04.2023

Kalın ve gür kaşlara nasıl sahip olabileceğinizi merak ediyorsanız, işte size deneyebileceğiniz birkaç ev yapımı, doğal kaş bakım çözümü.

Seyrek kaşlarınızı nasıl kalınlaştıracağınızı bilmek ister misiniz? Pekala, sizi kolay ve etkili ev bakım önerilerden anında daha dolgun bir görünüme nasıl sahip olacağınıza dair ipuçlarına ve püf noktalarına kadar bir araya getirdik. 

Modellerin kalem inceliğinde çizilen kaşlarına herkesi imrendirdiği günler geride kaldı. 90'ların sonunda ve 2000'lerin başında tüm dikkatler kalem gibi kaşlardan doğal görünümlü, dolgun kaşlara geçiş yaptı. Böylelikle doğal kaşlarımızı sürekli ağdalamadan ve cımbızlamadan gösterebiliyoruz artık.

Eğer siz de salon teyzelerinin acımasızca ip çekmesi nedeniyle doğal kaş şeklinizi kaybettiyseniz, kaşlarınızı nasıl kalınlaştıracağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bir hafta gibi kısa bir sürede hızlı sonuçlar veren bazı kolay ve doğal çözümleri sizler için derledik. 

Daha kalın ve daha dolgun kaşlara sahip olmanıza yardımcı olabilecek doğal kaş bakım yöntemlerini sizler için araştırdık. İçlerinden size en uygun olanını seçin ve deneyin!

Kalın ve Gür Kaşlara Sahip Olmak İçin Doğal Bakım Önerileri

Kalın ve Gür Kaşlara Sahip Olmak İçin Doğal Bakım Önerileri 

Kaşların Çabuk Çıkmasına Yardımcı Doğal Yöntemler 

1. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Hindistan Cevizi Yağı  

Hindistan cevizi yağı saçların uzamasına ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca saçların yeniden uzamasını sağlar. Bu nedenle hindistan cevizi yağı, saç için en iyi doğal besinlerden biri olabilir. Kalın kaşlar için de ev ilaçlarından biri olarak kullanılabilir.

Az miktarda hindistancevizi yağını alıp kaşlarınızın olduğu bölgelere dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Bu bakımı gece yapmanız -yağı bir gece bekletmeniz çok daha kısa sürede etkili sonuçlar almanızı sağlar.

Kaşlar Uzatmanın, Seyrek Kaşları Gürleştirmenin Doğal Yöntemleri 

2. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Hint yağı  

Daha kalın kaşlara nasıl sahip olacağını araştıran birçok kişi muhtemelen hint yağının arama motorlarındaki sonuçlara hakim olduğunu görmüştür. Hint yağı, saç köklerini güçlendiren risinoleik asit ve E vitaminden zengindir. Kaşları ve hatta kirpik gibi ince tüyleri kalınlaştırdığı da bilinmektedir. 

Sadece birkaç damla hint yağını alın, avuçlarınızda ısıtın ve kaşlarınıza bu yağ ile masaj yapın. Sürdükten sonra kokusu biraz yoğun olduğundan açık alanda balkon veya bahçede 30 dakika bekletip ardından yıkayabilirsiniz.

3. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Zeytinyağı  

Yapılan araştırmalar, zeytinyağını düzenli kullanmanın saç uzamasını teşvik edebileceğini gösteriyor. Bu nedenle zeytinyağının potansiyel bir saç uzatma ajanı olduğunu söyleyebilirz; üstelik kalın ve gür kaşlar için değerlidir.

Nasıl Kullanmalı?  

Pamuklu bir bez alıp zeytinyağına batırın. Veya bir kulak çubuğu kullanarak zeytinyağı ile kaş bölgenize iyice masaj yapın. Bir gece kaşlarınızı zeytinyağı sürülü halde bırakmak da faydalı olabilir. Bu rutini özenle uygularsanız, kaşlarınızda gözle görülür bir fark görebilirsiniz.  

Kısa Sürede Daha Kalın ve Gür Kaşlara Nasıl Sahip Olunur? 

4. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Nane Yağı  

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarında, nane yağının saç köklerine kan dolaşımını iyileştirerek saçların hızlı uzamasını sağladığı görülmüştür. Nane yağı, saç dökülmesini önleyici ve aynı zamanda terapötik ajan olarak kullanılma potansiyeline sahiptir. 

Bir pamuğa birkaç damla nane yağı alıp dairesel hareketlerle kaşlarınıza hafifçe masaj yaparak kullanabilirsiniz. Bir gece kaşlarınızda bekletip ertesi gün yıkamak gözle görülür faydalı etkiler gösterir.

Kaşları Hızlı Uzatan Doğal Yöntemler 

5. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Aloe Vera  

Aloe veranın saç uzamasına yardımcı olduğu, saç ve folikül güçlendirici etkileri olduğu yapılan çalışmalarda görülmüştür. 

Aloe vera, tedavi edici etkilerinden dolayı çok amaçlı kullanılır. Daha kalın kaşlara kavuşmak için de son derece değerlidir. Jeli elde etmek için taze bir aloe vera yaprağını alıp keserek içini açabilirsiniz. 

Daha sonra bu jeli az miktarda hindistancevizi yağı ile karıştırın ve emilene kadar kaşlarınıza uygulayın. Bir süre bu şekilde bırakabilir daha sonra yıkayabilirsiniz. Bu kaş bakımını, düzenli olarak uygulamak, kısa sürede daha dolgun kaşlara sahip olmanıza yardımcı olabilir.  

6. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Biberiye Yağı  

Biberiye esansiyel yağı, saçların hızlı uzamasını desteklemek için son derece değerlidir. Biberiye haricen uygulandığında saç köklerini uyararak saçların uzamasına yardımcı olabilir. 

Sık ve dolgun kaşlara sahip olmak için de oldukça etkilidir. Biberiye yağını hindistancevizi yağıyla karıştırıp gece yatmadan önce kaşlarınıza uygulayabilirsinzi. Ertesi gün kaşlarınızı bol suyla yıkayın. Daha sık ve kalın kaşlara sahip olmak için bu bakımı haftada 3-4 kere yapmaya özen göstermelisiniz.

7. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Lavanta Yağı  

Yine hayvan üzerinde yapılan çalışmalarda, lavanta yağının saçların hızlı uzamasını desteklediği görülmüştür. Lavanta yağının insanlar üzerindeki etkilerinden emin olmak için, tabii daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Bununla birlikte, lavanta yağı, kalın kaşlar için bir ev ilacı olarak değerlidir. 

Birkaç damla lavanta yağı alıp kaşlarınıza hafifçe masaj yaparak ve ardından gece boyunca kaşlarınıda bu yağı bırakarak zamanla daha kalın ve daha gür kaşlara sahip olabilirsiniz Bu doğal kaş bakım yöntemini düzenli kullandığınızda kaşlarınızdaki farkı gözlerinizle görebilirsiniz. 

8. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Soğan Suyu 

Soğan saçların hızlı uzamasını destekler. Soğan suyu, foliküllere oksijen sağlayarak saçların büyümesine yardımcı olan birçok mineral (esas olarak demir) içerir. Daha kalın kaşlara kavuşmak için soğan suyunu bal ile karıştırıp kaş bölgesine sürebilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak  daha kalın, yoğun ve gür kaşlara sahip olabilirsiniz.

Bu kokusu oldukça keskin sebze, saç bakım rutininizde eksik olabilecek farklı vitamin ve minerallerin yanı sıra folikül artırıcı bileşenler kükürt ve selenyum içerir. Soğan suyu ayrıca saç uzatmak için gerekli olan kolajen üretimini de artırır.  

Öncelikle bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın ve 1-2 dakika kavurun. Ardınan süzün ve posayı suyundan ayırın. 

Nasıl Uygulanır?

Temiz bir pamuğu soğan suyuna batırın ve hafifçe kaşlarınıza uygulayın. Damlamamasına ve gözünüzü yakmamasına dikkat edin. Bir saat bekletin ve ardından bol suyla yıkayın.  

#Rekalm

9. Kaşları Çabuk Çıkarmak İçin Doğal Bakım: Olgunlaşmamış Muz  

Yapılan çalışmalarda, olgunlaşmamış muzun saç büyümesini teşvik edici aktiviteye sahip olduğu bulunmuştur. . Daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç olsa da, daha kalın ve daha dolgun kaşlara sahip olmak için bu oldukça kolay ve düşük maliyetli yöntem kullanılabilir.

Olgunlaşmamış bir muzu alıp kabuğunu soyup ezin. Buna etkisini artırmak için bir miktar bal ekleyip karıştırıp kaş bölgenize sürün. Bir saat bekletin ve ardından soğuk suyla durulayın. Bu doğal ilacı düzenli olarak kullanarak daha kalın kaşlara sahip olabilirsiniz. 

 

10. Kaşların Nasıl Hızlı Uzatılacağına Dair Sıkça Sorulan Sorular 

Kaşları kalınlaştırmak mümkün mü?  
Evet, daha kalın ve dolgun görünmek için kaşlarınızı uzatabilirsiniz. Ancak, kaşlarınız yaşlanma veya genetik bir durum nedeniyle incelmeye başlarsa, tüm ev ilaçlarının işe yaramayacağını unutmayın. Hormon tedavilerinden saç ekimine kadar en iyi yol için bir uzmana danışabilirsiniz. 

Kaşların tekrar uzaması ne kadar sürer?  

Araştırmalar, kaşları gereğinden fazla aldıysanız, kaşların yeniden çıkmasının genellikle dört ila sekiz hafta sürdüğü sonucuna varıyor. Makalede belirtilen doğal kaş bakım ilaçlarından size en uygun olanını düzenli olarak uygularsanız, seyrek kaşlarınızın daha hızlı gürleşmesini sağlayabilirsiniz. 

Kaşlarımı doldurmak için ne kullanmalıyım? 

Kaşlarınızdaki boşlukları doldurmak için ten ve saç renginize uygun bir kaş kalemi kullanabilirsiniz.  

Kalın kaşlarınızı nasıl koruyabilirsiniz? 

Kaşlarınız artık istediğiniz kalınlığa ulaştığına göre, kaş bakımı nasıl yapılmalı? Kalın kaş görünümünün keyfini çıkarmaya devam etmek için yukarıda bahsedilen yağlardan biriyle kaşlarınıza her gün masaj yapın. 

Kaş kepeği de bir şey olduğu için yüzünüzü düzgün bir şekilde yıkamayı ve temizlemeyi unutmayın. Ayrıca, peeling yapın - garip bir ipucu ama işe yarıyor. Diğer vücut kısımlarında olduğu gibi, kaşlarınızı eksfoliye ettiğinizde kan akışını teşvik eder ve saç büyümesini hızlandırır. 

Aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir unsur, kaşınızın doğal şeklini korumanızdır. Kaşınızın en yüksek noktası size bir kemer sağlamıyorsa zorlamayın. Arzu ettiğiniz şekli vermek için fazla kılları cımbızla almak, sizi bir kez daha ince kaşlarla başbaşa bırakacaktır...

Konular :

kaş çıkarma, kaş kalınlıştırma, kaşları çabuk çıkarma, kaşları gürleştirme