HAMİLELİK ÖNCESİ

Hamilelik Önceden Nasıl Anlaşılır?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.07.2016

Hamilelik Önceden Nasıl Anlaşılır

Hamile olduğunuzda vücudunuz size bazı işaretler verir ve başarılı hamileliklerde vücudunuzu gözlemleyerek gerçekten hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Hamile kalmaya çalışan bayanlar, doğal olarak hamile kalıp kalmadıklarını her denemede bilmek isterler. Tekrar tekrar gebelik testi almaktan ve sonuçlara üzülmekten sıkılanlar, gerçekten gebe olduklarını vücutlarındaki bazı sinyallerden anlayabilirler.

En Sık Merak Edilen Sorular: Hamilelik Sinyalleri Nelerdir? Adet Gecikmesi Neden Olur?

Eğer regl döneminde gecikme ve yumurtlama döngüsünde sorunlar varsa, yukarıda bahsettiğimiz nedenlere bağlı olarak hamile kalamıyor olabilirsiniz. Test yapmadan hamile olduğunuzu anlamanın yollarını aşağıda bulabilirsiniz.

Normal regl tarihi üzerinden 10 günden fazla gecikme olursa, doktora danışmanızın zamanı gelmiştir. Ancak adet döngüsünde düzensizlik her zaman hamile olduğunuzun bir sinyali olamaz. Bazen doğum kontrol ilaçlaro, anoreksiya ya da bulimiya gibi yeme bozuklukları adet döngüsünü etkileyebilir. Bazen adet gecikmelerinin yanlış alarm olabileceğini unutmamak gerekir ve adet düzensizliğin arkasında yatan nedenleri doktorunuza danışmanızın zamanı gelmiş demektir.

Hamilelik hormonu olarak bilinen koryonik gonadotropin hormonunun (hCG) belirli bir seviyeye yükselmesi zaman alır. Bu nedenle, gebelik testlerinde bazen negatif sonuçlar alınabilmektedir.

Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Adeti geciken ve hamilelik şüphesi olan kadınlar, eczaneden satın alabilecekleri idrarda gebelik testleri ile sonucu öğrenebilir. Ancak bu noktada bilinmesi gereken evde uygulanabilen bu kitlerin yüzde yüz doğru sonuç veremeyebileceğidir. Kesin bilgi için mutlaka bir doktora başvurmak ve kanda gebelik testi yaptırmak gerekmektedir.

Hamilelik testinin negatif çıkması, HCG hormonu düzeylerinde bir değişiklik olmadığını gösterir. Eğer HCG seviyelerinde bir artış varsa hamilelik testi pozitif sonuç gösterir. Düzenli adet görmüyorsanız, hamile olduğunuzu doktora başvurarak doğrulamanızı öneriyoruz. Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra, doğum öncesi bakım ve muayenelerinize gecikmeden başlamalısınız.

Lekelenme Her Anne Adayında Olur mu?

Adet döngüsünün son 1-2 haftası arasında birkaç damla kan fark ederseniz, implantasyon kanaması olabilir. İmplantasyon kanaması embriyo implantları rahim duvarı içine yerleşince oluşur. Ancak, bu durum her bebek isteyen annede gerçekleşmez.

Her Hamile,Mide Bulantısı ve Kusma Yaşar mı?

Hamileliğin üç haftasından sonra mide bulantısı veya kusma gibi belirgin belirtiler ile karşılaşabilirsiniz. Herhangi bir koku veya tat karşısında hassasiyet olabilir.

Mide bulantısı hamileliğin en görünür belirtisi olarak bilinir. Eğer bulantı sık aralıklarla oluyorsa, hormon seviyelerinin yükseldiğinin ve vücudunuzun hamilelik için hazırlandığının işaretidir.

İşaretlerden Biri: Hormon Değişikliği Vücutta Şişkinlik Yaratır

Karında şişkinlik hissi de hamile olduğunuzun bir işareti olabilir. Hormonal değişiklikler vücutta şişkinliğe neden olur. Şişkinlikle birlikte kramp da görülebilir. Rahmin hala küçük olmasına rağmen elbiselerinizin içerisinde belinizin çevresinde bir gerginlik hissedebilirsiniz.

Göğüs Uçlarında Ağrı ve Göğüslerde Şişlikler Görülebilir

Göğüs çevresinde değişiklikler genellikle gebeliğin görünür erken belirtileri arasındadır. Göğüslerinize dokunduğunuzda acı veya ağrı hissi olduğunu göreceksiniz. Ayna karşısına geçtiğinizde göğüslerinizin daha büyük ve dolgun olduğunu fark edebilirsiniz. Aynı zamanda göğüsler dikleşir ve meme uçlarının rengi koyulaşır. Hamile olduğunuzu gösteren küçük şişlikler göğüs üzerinde belirir.

Hamileliğin İlk Üç Ayındaa Sık Sık İdrara Çıkma İsteği Normaldir

Eğer her 20-30 dakikada bir acil tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsanız, gebeliğin bir belirtisi olabilir. Sık idrara çıkma, özellikle hamileliğin ilk üç aylık döneminde vücudun su tutması ve kan akışı nedeniyle oluşur.

Hormonal değişiklikler nedeniyle böbrekler yoluyla kan akışı artar. Sonuç olarak, mesane hızla dolar ve gebelik sürecinde idrar yoğunluğu artar. Sonuç olarak, mesane hızlı bir şekilde tam dolar. İdrar yoğunluğu, gebelik ilerledikçe artar. Bazen büyüyen bebeğin mesaneye baskısı, sık idrara çıkmanızın nedeni olabilir.

HamilelikSırt Ağrısının Nedenlerinden Biridir

Bel ve sırt ağrıları hamile olduğunuz anlamına gelebilir. Eğer gün boyunca sırt ağrılarınız devam ediyorsa, istirahat etmelisiniz. Masaj yapmak da ağrıyı hafifletebilir.

Hamilelikte sırt ağrısı sakroiliak eklem etrafında oluşur. Hamilelikte sırt ağrısının nedenleri şöyledir:

Hamilelikte Sırt Ağrısının Nedenleri Nelerdir

Sırtınız Gebelikte Hangi Nedenlerden Dolayı Ağrır?

1) Kilo: Kilonuzda hızlı bir artış olması ve 25-30 kilo alımı sırt ağrılarına neden olabilir. Omurga ağırlığı destekler ve sırt ağrısına neden olur. Ayrıca genişleyen rahim kan damarlarına, sinirlere ve pelvise baskı yaparak akut bel ağrısını oluşturabilir.

2) Duruş Değişikliği: Artan kilo ile beraber duruşta da değişiklikler olabilir. Duruş değişikliği sırtta ağrı ve gerginliğe neden olur.

3) Hormonal Değişiklikler: Vücut gebelik sırasında relaksin denilen bir hormon salgılar. Bu da pelvik bölgesindeki bağları rahatlatır. Bağların gevşemesi istikrarsızlık ve ağrıya neden olur.

4) Kaslar: Rahim genişledikçe, rektal kası merkezinde ayrılma başlar. Bu da şiddetli bel ağrısını ortaya çıkarabilir.

5) Stres: Beden ve zihin hamilelik sırasında strese geçer. Bu da sinirlerde spazm ve bel ağrısına neden olur.

Hamilelikte Sırt Ağrısını Hafifletmek İçin Ne Yapılabilir?

Hamilelikte sırt ağrısını hafifletmek için tek yapmanız gereken egzersizdir. Düzenli egzersiz yaparak zihninizi sakinleştirebilir ve ağrılardan kurtulabilirsiniz. Hafif yoga meditasyonları yapmak, yüzmek veya sabit bisiklet egzersizleri kas gücü ve esnekliğini arttırabilir. Doktorunuza danışarak sizler de egzersiz yapabilirsiniz.

Ağrı olan bölgeye sıcak ve soğuk kompres uygulamak da işe yarayabilir. Ancak, karın üzerine kesinlikle uygulamayın. Ağrılı sırt bölgesine ılık su torbası tutabilirsiniz.

Çalışırken, otururken veya uyurken ağrının azalması için uygun bir duruş belirleyin. Omurga üzerine baskı yaparsanız, bel ağrısına neden olur.

Ayrıca akupunktur deneyebilirsiniz. Bu yöntem sırt ağrısını büyük ölçüde rahatlatmaya yardımcı olur. Tabi öncesinde doktorunuzdan izin almalı ve işini iyi bilen bir masör tercih etmelisiniz.

Baş ağrısı Hamilelikte Normaldir; Dinlenmek ve Sessizlik Size İyi Gelecektir

Stres, uyuşukluk, kanama, baş dönmesi ve fiziksel değişiklikler hamilelik sırasında baş ağrısının sık görülmesine neden olur. Baş ağrısı hamilelikte normaldir. Dinlenmek, baş ağrısını azaltmaya iyi gelebilir.

Gereksiz Yere Aşırı Sinirli ve Moral Bozukluğu İçinde Olmanız da Normal; Panik Yok!

Ortada bir sebep yokken sinirlenebilirsiniz. Farkında olmadan sinirli ve huysuz davranışlar sergilemenizin nedeni hamilelikte hormonal değişimlerdir. Bu belirli test yapmadan gebeliği onaylamanın başka kolay işaretidir.

Yeme Dürtünüzü Kontrol Altına Alamayabilirsiniz

Hamileliğin en yaygın işaretlerinden biri sürekli bir şeyler yeme isteğinin oluşmasıdır. Tuhaf bir şekilde sıklıkla acıkıyorsanız ve bazı yiyeceklere özlem duyuyorsanız, hamile olma ihtimaliniz vardır.

Vücutta östrojen seviyelerinin yükselmesi ile farklı gıdalara istek veya isteksizlik oluşabilir. Bazen sevdiğiniz yemekler bile sizde kötü bir his uyandırabilir ve mideniz bulanabilir.

Geceleri Uykusuzluk; Gündüz Sürekli Uyku Hali Yaşayabilirsiniz

Tüm fiziksel değişiklikler nedeniyle, vücudunuzun uyku döngüsünde de değişimler olabilir. Geceleri uykunuz sürekli bölünebilir.

Her Zamankine Göre Kendinizi Daha Yorgun Hissedebilirsiniz

Yorgunluk ya da halsizlik gebelikte sık görülen bir belirtidir. Progesteron düzeylerindeki bu olağandışı uyuşukluk yorgunluğa neden olur. Kusma ve sık idrara çıkmak da yorgunluğu arttırır. Sakin olmalı ve biraz dinlenmelisiniz. Yorgunluk, hamileliğin ikinci üç aylık döneminde azalmaya başlar.

Hamile olduğunuzdan eminseniz, doktorunuzu ziyaret edin ve gerekli testlerle hamileliğinizi teyit edin.

En Kısa Sürede Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyon Hangisidir?

İşte, Hamile Kalmak İçin En Uygun İlişki Pozisyonları

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

En çok kullanılan gebe kalma pozisyonlarından biridir. Bu pozisyonda kadın dizleri ile erkeğin omuzlarına dayanır. Daha çok kilolu bayanların kullanması gerektiği bir yöntemdir bu yöntem sayesinde erkekten gelen spermlerin rahim ağzında birikmesi sağlanmış olur böylelikle gebe kalma olasılığı artar.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Arka yolla yapılan bu birleşmede rahim tamamen arkaya dönük olmalıdır. Kadın diz çöker pozisyondadır. Bu birleşmede erkekten gelen spermler tamda rahim kanalına ulaşır. Gebe kalma olasılığı çok yüksek bir pozisyondur.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

En çok kullanılan ve en alışagelmiş pozisyondur. Erkek üsttedir kadınla yüz yüzedir. Kadınlar bu pozisyonu severler. Çiftler genelde cinsel ilişkiye bu pozisyonla başlar. Erkek orgazmı geciktirmek için ilişki sırasında pozisyonlar deneyebilir ama en son orgazm olurken bu pozisyona dönerek ilişkiye son vermek iki tarafı da çok mutlu eder. Diğer adı misyoner pozisyonudur.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

En sık kullanılan hamile kalma pozisyonlarındandır. Misyoner, hamile kalma pozisyonu denir. Bu pozisyon çiftler için daha elverişli bir pozisyondur. Çiftler daha uyumlu olurlar. Çiftleri gevşeterek rahatlamalarına olanak sağlar.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Misyoner pozisyon çiftleri özellikle kadını gevşeterek rahatlamasını sağlar. Birleşmeyi kolaylaştırır, atılan spermler rahim kanalına kadar ulaşır bu durum gebe kalma olasılığını çok arttırır. Erkeğin alt karın darbeleri ilişkiye ayrı bir boyut ve haz katar.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Misyoner pozisyon aynı zamanda çiftlerin birbirlerini okşamasına ve öpüşmelerine de olanak sağlar. Bu pozisyonun sağladığı derin birleşme sayesinde kadınların gebe kalma olasılığı çok yüksektir. Sık pozisyon değişikliği ve hareket özgürlüğünden hoşlanan bayanları biraz rahatsız edebilir.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Bu pozisyon misyoner pozisyona çok benzer tek farkı kadın üstte erkek alttadır. Çiftler yüz yüze dönüktürler. Kadın erkeğin üstünde ata biner pozisyondadır.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Yukarıdaki pozisyonun devamı olarak kadın cinsel ilişkinin şiddetini ve süresini elinde tutma olanağı sağlayarak bu ilişkide gücün kendinde olduğunu ve denetiminde olduğunu gösterir. Bu pozisyonun devamında diz çökmüş olarak başlayıp pozisyonda değişebilir.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Örneğin bu pozisyonda yine yukarıdaki pozisyonun devamı olarak çiftler ayrılmadan birbirlerine sarılarak cinsel birlikteliğe devam edebilirler. Birçok uzmana göre bu pozisyon çiftlere çok haz veren bir pozisyondur.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Bu pozisyonda en sık kullanılan hamile kalma pozisyonlarındandır. Burada kadın erkeğin ağırlığından kurtulduğu için pelvis darbeler yaparak cinsel birlikteliğin derinliğine ulaşabilir. Bu durumda erkek Partnerini okşayarak orgazmın gecikmesini sağlayabilir. Çiftler için son derece haz veren bir pozisyondur.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Bu pozisyonda erkek ve kadın ayakta cinsel ilişkide bulunmaktadır. Bu da çiftler arasındaki cinsel birleşmeyi iki taraf içinde doyurucu yapar. Pozisyonda da görüldüğü gibi tam birleşme sağlandığı için erkekten gelen spermler hiç zorlanmadan rahim ağzına ulaşmaktadır. Ama pozisyon uzun süreli olmadığından spermler tutunamazlar.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Kaşık pozisyonu denilen bu pozisyonda fazla kilosu olan ya da sırt rahatsızlığı olanlar için daha uygun olabilir. Bunu yüz yüze yapabileceğiniz gibi “kaşık” pozisyonunda da yapabilirsiniz. Kaşık pozisyonunda erkek, vajinaya kadının arkasından ulaşır. Bu pozisyon, spermin rahim boynuna yakın yerde birikmesine izin verir. Bu cinsel birliktelikte hamile kalma ihtimali çok yüksek pozisyonlar arasındadır.

Hamile Kalmak İçin En İyi Pozisyonlar

Misyoner pozisyonu ve bu pozisyonun çeşitli varyasyonlarını kullanarak hamile kalmak mümkündür. Çünkü çok rahattır ve vücut temasının iyi bir şekilde kurulmasına müsaade eder. Eşler yüz yüzedir, öpüşebilirler ve ilişki esnasında birbirlerini kavrayabilirler.

Kadın hareket ederken kısmen özgürdür ama erkek ağırlığını elleri ve dizlerini kullanarak kadının vücuduna ne kadar vermesi gerektiğini ayarlayabilir. Döllenmenin gerçekleşmesi için en iyi pozisyondur, çünkü kadın sırt üstü uzandığında vajinası rahme doğru aşağı hareket eder, spermin rahim ağzından rahim içine ulaşması kolaylaşır. Misyoner pozisyonu ayrıca penisin vajinanın daha derinine ulaşmasına izin verir, dolayısıyla boşalmadan hemen sonra sperm direkt olarak rahme girer. Hamile kalmak için en uygun koşul erkek tarafından gönderilen spermlerin vajina içerisinde olabildiğince uzun süre kalmasıdır. Bu durum hamile kalma olasılığını arttırmaktadır. Kadınlarında hamilelik gerçekleşmesi için yapmaları gereken bazı uygulamalar vardır.

Örneğin; misyoner pozisyonla cinsel birliktelik gerçekleştiren çiftler ilişki sonrası kadın belinin altına bir yastık yerleştirerek 1 saat kadar beklemesi spermlerin rahim ağzında daha uzun süre tutulmasını sağlar ve böylece gebe kalma olasılığı artacaktır. Diğer yandan diz dirsek pozisyonu bebek isteyen çiftler için en uygun pozisyondur. Bu birliktelikten sonrada kadın belinin altına çok kalın olmaya bir yastık koyarak 1 saat kadar beklemelidir. Bu pozisyonda da misyoner pozisyonunda olduğu gibi spermler daha uzun süre rahim ağzında tutulacaktır. Bu durum gebe kalma olasılığını yükseltir.

Ayakta, oturarak ve kadının üstte olduğu pozisyonlarda spermler yerçekimine uygun davranarak aşağı doğru hareket edeceklerdir. Bundan dolayı gebe kalmak için uygun pozisyonlar değildirler. Bu pozisyonlardan kendinize en uygun olanını seçerek hamile kalmak için çalışmaya başlayabilirsiniz.

Hamile kalma şansını arttırmak için cinsel birliktelikte ve sonrasında yapılacaklar şöyledir. Erkek penisini cinsel ilişki sırasında boşalırken en derinde tutmalıdır böylece penis dışarı çıkarken beraberinde çıkan meni miktarı az olacaktır. Bu durumda içeride kalan sperm miktarı çok olduğundan gebe kalma olasılıda artmış olacaktır. Cinsel ilişkiden sonra kadın elleriyle vajina ağzına baskı uygulayarak dışarı sperm çıkmasını engellerse içerde daha çok sperm kalacağından gebe kalma olasılığı da artmış olacaktır.

Konular :