TÜP BEBEK

Tüp Bebekte En Şanslı Meslek Öğretmenlik

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 31.10.2016 - Güncelleme : 09.07.2022

Tüp bebekte en şanslı meslek öğretmenlik

Öğretmenler, diğer mesleklere göre, tüp bebekle gebe kalma konusunda 6 kat daha şanslı.

Hangi meslek tüp bebekte daha şanslı?

Tüp bebek tedavisinin başarı oranında mesleklerin de etkili olduğu ortaya çıktı. Tüp bebek tedavisinde en yüksek başarı şansı öğretmen hanımların. En şanssız meslek grubu finans ve bilişim.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, 15-19 Ekim 2016 tarihinde ABD’nin Utah Eyaleti’nin Salt Lake şehrindeki Amerikan Üreme Derneği (ASRM) kongresinde sunulan bilimsel araştırma hakkında şu bilgileri verdi:

Çalışan Kadınların Tüp Bebekle Gebe Kalma Şansı Daha Fazla

“Bin 123 kadın arasında yapılan araştırma öğretmen olarak çalışan kadınların tüp bebekle gebe kalma şanslarının daha fazla olduğunu gösterdi. Öğretmenler, diğer mesleklere göre, tüp bebekle gebe kalma konusunda 6 kat daha şanslı.

Diğer meslek gruplarının aksine tatil modunda olmak ve serbestçe arkadaş ve akrabalarla beraber zaman geçirmek stres seviyesinin daha düşük olması anlamına gelmektedir.

Çoğu öğretmen stresli bir işi olduğunu düşünür. Fakat uzun yaz tatili döneminde bu durum değişir ve genellikle tedavi o döneme planlanır. Yaz tatili, arkadaşlarla görüşmeler ve geziler sonuçta stresi azalıyor ve öğretmenlerde gebe kalma oranı yükseliyor. Zaten araştırmaya katılan öğretmen hastalar ilginç bir şekilde tedavi sırasında yaz tatilinde olduklarını bildirmişlerdir."

Konular :