BESLENME

Bilimsel Verilere Dayanan Beslenme Önerileri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 11.02.2015

Gereksiz kalori alımına engel olan yeme alışkanlıkları.

Günboyunca alacağınız gereksiz kalorilere son vermek için, Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli'nindoğruluğu bilimsel araştırmalar tarafından kanıtlanmışaltın önerilerini dikkate alın.

Bu önerilerle tüm yaşamınızı sağlıklı beslenerek, zinde ve formda sürdürebilirsiniz.

İşte Bilimsel Araştırmalara Dayanan Beslenme Önerileri

1) Markette Alışveriş Yaparken Bunlara Dikkat

Sakız çiğneyin. Markette gezinirken sakız çiğnemek gerçekten de abur cuburlara yönelmenizi azaltıyor, çünkü sakız çiğnerken beyin o yiyeceklerin çıtırtısı veya lezzetlerini hayal edemiyor.
Market sepetinizi ikiye ayırın. Sepetin büyük yarısı meyve ve sebzeler, geri kalan kısmı ise diğer yiyeceklerden oluşmalıdır. Bu da size, koca paket cipsler ve kurabiyeler gibi, paketleri kadar büyük kalorili yiyecekler için yerinizin olmadığını hatırlatır.

2) Ofiste Yemek Yerken Bir Daha Düşünün

Yemeklerinizi çalışma masanızda yemeyin. Çalışma masanızda yemek yerken, dikkatiniz bilgisayarınız veya iş ile ilgili bir yerde olacağından, yediğiniz şeyi fark etmeyip hızlı yiyerek, istemeden daha fazla yiyebilirsiniz.
Eğer yemeğinizi dışarıda yiyecekseniz, gittiğiniz yerde bol ışık alan bir masaya oturun. Çünkü araştırmalara göre, daha fazla ışıklı ve aydınlık ortamlar sizi salata gibi daha sağlıklı seçimler yapmaya yöneltiyor. Daha az ışık alan karanlık ve televizyona yakın masalar ise, daha fazla yiyip içmenizi sağlıyor.

3) Mutfakta Aklınızı Çelecek Kalori Deposu Yiyecekleri Bulundurmayın

Kötü yemek alışkanlıkları, marketten başlayıp mutfağınıza gelir. Abur cuburlar ile doldurulan mutfaklar gereksiz yemenize ve kalorilere zemin hazırlar.
Yemeklerinizi asla mutfak tezgâhının üstünde bırakmayın. Tezgâhlarında görülebilir bölgelerde cips, kurabiye gibi abur cubur muhafaza eden kişiler, tezgâhı boş olan kişilere oranla yılda en az 5 kilo daha fazla almaktadır.
Sizi cezbeden ve kalorili yiyecekleri, bir gece buzdolabı önü atıştırmasında mideye indirmemek için, buzdolabında saklarken alüminyum folyo ile saklayın. Böylece içinde ne olduğunu dolap kapağını açar açmaz görmezsiniz. Daha sağlıklı yiyeceklerinizi de plastik şeffaf poşetlere koyarsanız onlara ulaşmanız daha kolay olur.

Püf Noktası: Evinizde daima sağlıklı beslenmeyi sürdürebileceğiniz alternatifler bulundurun.

4) Evinizde Mutlaka Bulunması Gereken SağlıklıYiyecekler:

• Yulaf
• Ton Balığı
• Laktozsuz süt
• Kuru Meyveler
• Baharatlar
• Yumurta
• Tam tahıllar

Unutmayın! Temiz beslenme reformu, yiyecek stoklarından başlar.
Buzdolabınızda, kilerinizde sizi yolunuzdan çevirebilecek zararlı yiyecekler var ise, onlardan hiç düşünmeden kurtulmaya bakın.

Konular :