BESLENME

Bu Sebzenin Besin Değeri Çok Yüksek

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.10.2016

Bu Sebzenin Besin Değeri Çok Yüksek

Belki bugüne kadar sıkça tüketmediğiniz bu sebzenin faydalarını öğrendikten sonra öğünlerinizden eksik etmeyebilirsiniz...

Semizotu;öğrenme ve hafıza gelişimini destekleyen, zihin yorgunluğunu önleyen, ayrıca kalp damar hastalıkları ile mide ve bağırsak problemlerinin önlenmesinde, yaraların iyileşmesinde fayda sağlıyor.

Haftada en az 2 defa semizotu tükettiğinizde, omega 3 ihtiyacımızın önemli bir bölümünü karşılamamış olacağınızı biliyor muydunuz?

Besin Değeri Çok Yüksek

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren, sinirleri yatıştıran, yorgunluk ve uykusuzluğu önlemede etkili olan semizotundan olabildiğince yararlanmak gerektiğini vurgulayan; bitkiler ve antioksidanlar konusunda uluslararası ve ulusal bilimsel çalışmaları bulunan Histoloji ve Embriyoloji Uzmanı Dr. Ömer Coşkun, semizotunun çokça bilinmeyen faydalarını sıraladı:

Semizotunda Hangi Vitaminler Bulunur?

Besin değeri çok yüksek olan ve birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen semizotunun faydaları saymakla bitmiyor.

Başta C ve A vitamini olmak üzere pek çok vitamin içeren, aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, manganez mineralleri bakımından da zengin, antioksidan bir bitki olan semizotuyla, omega 3 ihtiyacının bir bölümü karşılanabilir.

Semizotunu Ne Kadar Tüketmeli?

Omega 3'ün kalp ve damar sağlığının korunmasından şeker hastalığına, bağışıklık sisteminin güçlenmesinden beyin ve göz hastalıklarına, vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına kadar çok yönlü fayda sağladığının altını çizen Dr. Coşkun,

Dikkat Eksikliğiniz Varsa Bol Bol Semizotu Tüketin

Yapılan bilimsel çalışmalarda; düzenli olarak Omega 3’ten zengin bir beslenme programı uygulayanlarda, beyin yaşlanmasının yavaşladığı, alzheimer, depresyon, dikkat eksikliği gibi beyin fonksiyonlarında meydana gelen problemlerde düzelme sağlanabildiği, omega 3’ün özellikle çocuklarda zekayı geliştirici rol oynadığı ortaya çıktı.

Çocuklar Beyin Gelişimi İçin Omega 3'ten Zengin Beslenmeli

Omega 3 yönünden zengin balık, ceviz, keten tohumu gibi gıdaların yanı sıra, haftada en az 2 defa semizotu tüketerek, omega 3 ihtiyacımızın bir bölümünü karşılamamız mümkündür.

Cilt ve Gözler İçin Çok Faydalı

Semizotu bitkisini tüketmek için çok sayıda neden var.

Cilt ve gözler için çok faydalı iyi bir antioksidan olup aynı zamanda içerdiği C vitamini sayesinde bağırsaklardan demir emiliminin rahat yapılmasını sağlayarak kansızlığa iyi gelen, içerdiği omega 3 sayesinde beyindeki nöronların güçlenmesini sağlayarak öğrenme ve hafıza gelişimini destekleyen, zihin yorgunluğunu önleyen, ayrıca kalp damar hastalıkları ile mide ve bağırsak problemlerinin önlenmesinde, yaraların iyileşmesinde fayda sağlayor.

Konular :