BESLENME

İthal Kuruyemiş Neden Tehlikeli?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 01.06.2015

İthal Kuruyemiş Neden Tehlikeli

"Sağlıklı tohum yersek sağlıklı nesiller ortaya çıkar." diyen Prof. Dr. Canan Karatay'dan kuruyemiş tüketirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar.

"Kabuklu Cevizler Ucuz ve İlaçsızdır; Bol Bol Tüketin!"

Kuruyemişlerinkuşkusuzpek çok yararı var. Son yıllarda rekolte düşüklüğü nedeniyle fiyatı arttığı için ithal kuru yemişlere yönelim arttı. "İthal kuruyemiş tehlikelidir, tüketmeyin" diyor uzmanlar. Peki ama piyasada çok sık gördüğümüz ithal kuruyemişler neden tehlikeli? Kuruyemiş tüketirken nelere dikkat etmeli? Ucuz diye aldanıp sağlığınızı riske atmayın uyarısında bulunan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kuruyemiş tüketirken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını anlattı.

Kuruyemişte Ne Ucuzsa Onu Alın Yeter kiYerli Olsun

İthal kuruyemiş tehlikeli, katiyen yemeyin. Ülkemizde kabuklu tüm fıstıklar ucuz, onlardan tüketin. Kabuklu aldığımız zaman cevizler de ucuz ve ilaçsız oluyor. Fındığın rekoltesi düşük olduğu için fiyatı günümüzde daha da artmıştır. Yerli fındık pahalı diye ithal ucuz fındığı tercih etmeyin. Bunun yerine ucuz fakat sağlıklı kuruyemiş türlerine yönelebilirsiniz.

Hangi Kuruyemişleri Tüketmeli?

Çekirdek de olabilir, bol bol yenebilir. Fındık, fıstık çıtır çıtır yenmeli, kan yapar. Ceviz çok önemli bir besin. Kabuğuyla alınacak, kırılıp yenilecek. Cevizlerin kırılacağını bu çocuklar bilmiyor. Ceviz taşla da havanla da veya şimdiki modern kıracaklarla da kırılır. Roma İmparatorluğu zamanında ruh hastalarına ceviz yediriyorlardı çünkü beyne benziyor. Bütün yapılan araştırmalar gösteriyor ki son zamanlarda cevizde ve yumurtada doğal omega 3 var. Hepsi tohumdur. Sağlıklı tohum yersek sağlıklı nesiller ortaya çıkar.

Neden Hastalanırız?

Son yıllarda artan kanser vakalarına dikkati çeken Karatay, D vitamini düzeyi yüksek kişilerin kansere yakalanma riskinin düşük olduğunu vurguladı.

Doğal yiyeceklerle vücut direncinizi yükseltebilirsiniz. Kanser önemli bir hastalık ama o da grip gibi. Bağışıklık sisteminizi çökertmeyeceksiniz. Bağışıklık sisteminiz çökünce her türlü hastalık geliyor. Kitaplarımda da bunu sebepleriyle ve bilimsel kaynaklarla anlatıyorum. Grip veya Alzheimer da olsanız, karaciğer, pankreas, mide, bağırsak, meme, rahim ve prostat kanseri de olsanız bilin ki bağışıklık sisteminiz çökmüştür.

Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin Yaz Aylarında Güneş Işığından Faydalanın

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için doğal yiyecekler tüketilmelidir. Özellikle D vitamini düzeyinin yüksek tutulmasıgereklidir.

Kaynak: AA

Konular :