BESLENME

Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak Süt!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.01.2018

Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak Süt

Vücutta yapıcı ve onarıcı olarak görev yapan protein; vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olurken hem enerji veriyor hem de kas oluşumunu destekliyor. Birçok yaşamsal faaliyette önemli rolü olan proteinin kalitesi ve kaynağı da önem taşıyor. Uzmanlar, vücudun güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için en yüksek protein kaynaklarından biri olan sütün her gün tüketilmesinin önemine dikkat çekiyor.

Zinde ve Sağlıklı Bir Vücut İçin Sütü Her Gün Tüketin

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, kaliteli proteinin sırrını her gün iki bardak süt içmek olduğunu söylüyor:

Sağlıklı yaşam için gereken ve özellikle çocukların büyüme kaynağı olan, yetişkinlerde ise hastalık risklerini azaltan proteini düzenli almanın önemini vurgulayan uzmanlar, her gün düzenli süt içilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak Süt

Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak Süt

Protein Kasların Sağlıklı Gelişmesini Sağlar

Beslenme düzenimizde önemli protein kaynağı süttür. 1 litre süt 32 gram protein içerir. Bu nedenle sütte bulunan proteinler, hücre ve dokuların oluşmasında, saç ve tırnakların gelişmesinde önemli rol oynamakta, büyüme ve gelişmeye büyük ölçüde katkı sağlamakta, kasların sağlıklı gelişmesine ve çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Çocukların Fiziksel ve Beyinsel Gelişimleri İçin Protein Şart!

Özellikle çocukların fiziksel ve beyinsel gelişiminde protein alımı önemli. Yüksek kalitede, gerçek protein içeren sütün her gün tüketilmesi gerekir. Sütte bulunan proteinler diğer yiyeceklerde bulunan proteinlerden daha yüksek kalitededir. Vücudumuz sütteki proteininin tamamına yakınını sindirmektedir. Bu nedenle süt en sağlıklı protein kaynağı olan gıdaların başında gelir.

Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak Süt

Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak Süt

Süt Yalnızca Kalsiyum Kaynağı Değildir

Süt toplumda yalnızca kalsiyum kaynağı olarak görülüyor ancak son dönemde yapılan araştırmalarda, farklı hastalıkların kontrolünde de önemli etkilerinin ortaya çıktığı görülüyor. Süt aynı zamanda fosfor, magnezyum, çinko ve selenyum gibi diğer birçok minerali içinde barındırıyor.

Son 20 yılda, süt ürünleri proteinleri üzerine araştırmalar artmıştır. Bugün biliyoruz ki, süt ürünleri proteinlerinin hipertansiyon, dislipidemi ve hipertansiyon üzerine direk pozitif etkileri bulunmaktadır. Süt ürünleri proteinleri aynı zamanda yağsız vücut kitlesini artırma ve obeziteyi azaltma aracılığıyla dolaylı yoldan metabolik sağlığı iyileştirmektedir.

Konular :