BESLENME

Vücutta Doğal İlaç Etkisi Yaratan 5 Sihirli Meyve

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 10.04.2015

Vücutta Doğal İlaç Etkisi Yaratan 5 Sihirli Meyve

Zayıflamak, kanser, diyabet, kalp gibi hastalıklarından korunmak, yıllara meydan okumak istiyorsanız Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez’in önerilerine göre beslenme planınızı yapın.

Sağlıklı ve Daha Zinde Bir Hayat İçin Bu Meyveleri Tüketin

Bu hafta sizlere 5 adet ilaç etkisi yaratarak kanserden diyabete kadar koruyacak sihirli meyveleri açıklamak, hayatınıza nasıl geçireceğinizi de anlatmak istiyorum.

1) En Değerli Elma Kırmızı Elmadır

Düzenli elma yiyenlerin kalp damarlarının bu güçlü bileşikleri çok yüksek düzeyde içermesi nedeniyle sağlıklı olduğu, kolesterollerinin yükselmediği ve kalp krizi geçirme risklerinin de olmadığını gösteren onlarca önemli araştırma bulunmaktadır.

Taze elma ya da taze elma suyunun vücuttaki etkisi 1500 mg değerinde C vitamini aktivitesi kadar etkili olduğunu bilmenizi isterim. Elmada bulunan klorojenik asit ve quersetinler hastalık etmeni olan serbest radikallerin tamamen iç bedenden temizlenmesini sağlayan güçlü etkiye sahiptir.

En değerli elma kırmızı elmadır. Onu yeşil ve sarı olanı takip eder. Bu nedenle zayıflama diyetlerinde ya da sağlıklı yaşam için mutfağınıza öncelikli olarak kırmızı elmayı almanızı tavsiye ederim.

Ne Kadar Tüketmeli?

Günde 2 adet veya 1 küçük bardak taze elma suyu sizi hastalıklardan koruyacak, zayıflatacak ve bağışıklığınızı güçlendirecektir.

2) Çilek, Damarlardaki Yağ Birikintilerini Eritir

Çileğin içinde bulunan gallotanin denilen bileşenin kalp hastalıklarının korunmasından ilaçtan bile daha etkilidir. . Çilek sera ya da mevsiminde rahatlıkla tüketilebilir. Çileği yemeden önce muhakkak 1 çay bardağı sirke ile hazırlanmış 1 L temiz suda en az 20 dakika beklettikten sonra iyice durulayarak kurutup yenmelidir.

Çilek taneleri iri ve koyu kırmızı ya da küçük açık pembe olduğunda vücuda daha etkilidir. Taze çileği günde 15 adeti geçmeden taze olarak yoğurt ya da süt ile tüketmek ilaçtan da etkilidir.

En Sağlıklı 5 Meyve.

Bol miktarda antosiyanidin ve flavonlar içeren çilek akciğer, meme, ağız, yutak, prostat ve kolon kanserine neden olan tümörlerin oluşumunu kesinlikle baskılar. Detoks yapan enzimleri çok hızlı harekete geçiren çilek güçlü bir enfeksiyon koruyucudur.

Düzenli çilek yiyerek iyi huylu kolesterolünü yükseltebilir, damarlara yağ birikintilerini eritebilir ve tansiyonu dengeleyebilir.


3) Karın Bölgesi Yağlarından Nar ile Kurtulun

Ellajik asitten en zengin olan nar, deri, kolon, prostat, meme ve akciğer kanserine neden olan hücrelerin vücutta oluşmasını önlemektedir. Narın en önemli etkisi genel olarak kanser ve kalp hastalıklarını önleme üzerinedir. Nar sigara içenlerden, şişmanlığa, yaşlanma sürecinin yan etkilerinden yüksek yağlı beslenmenin yarattığı hasara kadar birçok olumsuzlukları şansa çevirebilen ender meyvelerdendir.

En Sağlıklı 5 Meyve

Nar, taze olarak yenilmelidir. Düzenli olarak günde 1 adet küçük nar yiyenlerin; yağ depoları azalmakta, vücudun toplam antioksidan kapasitesi çok hızlı yükselmekte, kolesterol düzeyi düşmekte, insülin düzeyi azalmakta ve karın iç bölgesi yağlanma direk ortadan kalkmaktadır.

4) Portakal ve Limon Vücutta Detoks Etkisi Yaratır

Bolca herperitin içeren portakal ve limonderi, meme, akciğer, karaciğer, mide ve kolon kanseri hücrelerinin oluşmasını önleyici etkiye sahiptir. Düzenli limon ve portakal yediğinizde herhangi detoks merkezine gitmenize gerek kalmadan direk karaciğerdeki detoks enzimlerinin kuvvetli ve hızlı çalışmasını tetikleyerek vücudunuzu arındırır.

En Sağlıklı 5 Meyve

İyi huylu kolesterolü yükseltir ve yüksek tansiyonu düşürür. Salatalara limon suyu ekleyin, limonun kabuğunu iyice yıkayarak su şişenize atın. Her sabah 1 su bardağı ılık suya az limon sıkıp için. Her gün 1 adet protakal da yemeği ihmal etmeyin. Portakalın kan kırmızısı en değerli olduğunu untumayın.

5) Kırmızı ve Siyah Üzüm Çok İyi Bir Kanser Savardır

En Sağlıklı 5 Meyve

Sinir sistemi koruyucusu olan üzüm astıma da iyi gelen bir meyvedir. Karaciğeri koruyan, kanser savar ve eklemlerin iltihaplanmasına kadar koruyucu etkisi olan üzümün kırmızı ve siyah olan tipi en değerlisidir. Bu etkileri sağlayan bileşeni resveratroldür. Üzümün siyah ya da kırmızı çeşidini kesinlikle kabuğu ve çekirdekleri ile yemek gerekir. Taze meyve olarak 1 küçük salkım ya da taze meyve suyu şeklinde 1 küçük su bardağı olarak tüketilmesini öneririm.

Mevyeleri Mevsiminde Tüketmeniz Yeterli

Görüldüğü gibi, mevsime uygun olarak hangisi çıkarsa onu mutfağımıza almak oldukça kolay. Portakalın çıktığı mevsimde çilek almak zorunda değilsiniz. Çilek mevsimini beklemeniz yeter. Elma her mevsim yenilebilen meyve olduğundan sağlık koruyucu endişe sağlayacak bir eksiklik asla 4 mevsimde de yaşamazsınız.

Günde en az 2 porsiyon meyve yemenizi ve bu meyvelere önem vererek alışverişlerinizi yapmanızı öneririm.

Konular :