ÇORBALAR

Kremalı Kırmızı Biber Çorbası Nasıl Yapılır?

Melis Demiryas Melis DEMİRYAS
Yayın : 20.03.2023 - Güncelleme : 23.03.2023

Bu kırmızı biber çorbası, özünde biber sevdalısı olduğunu bilmeyenleri şaşırtan, hafif ve kremamsı püreli bir çorbadır. Kremsi bir tabanda olgun kırmızı biberlerden oluşan yapımı çok basit bir çorba tarifi. İsterseniz bir parça krema ile de servis edebilirsiniz. 

Kırmızı Biber Çorbası Nasıl Yapılır

İçindekiler: Kolay ve Farklı Bir Çorba Tarifi: Kremalı Kırmızı Biber Çorbası

  1. Kremalı Kırmızı Biber Çorbası İçin Hangi Malzemeler Gerekli?
  2. Kremalı Kırmızı Biber Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Kremalı Krımızı Biber Çorbası İçin Hangi Malzemelere İhtiyaç Var?

Malzemeler:

5 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (rendelenmiş) 
400 gr konserve erik domates
300 ml sebze suyu veya tavuk suyu 
servis için krema
pulbiber, tuz 

2. Kremalı Kırmızı Biber Çorbası Nasıl Yapılır? 

Yapılışı:

  • Biberleri bütün olarak bir fırın tepsisine koyun ve 15-20 dakika ara sıra çevirerek her tarafı kızarana kadar fırında pişirin. Daha sonra bir kaseye alın ve  üzerini örtün; buharlaşması için 15 dakika bekletin. Bu yöntem biber kabuklarının daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır.
  • Bu sırada geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı biraz baharatla birlikte kısık ateşte 15 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin, ardından sarımsağı ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. Pul biberi, domatesleri ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Biberlerin kabuklarını, üst kısımlarını, iç kısımlarından ise çekirdeklerini ve özlerini çıkarın ve atın. Biber etini doğrayın ve tavaya ekleyin. 5 dakika pişirin.
  • Çorbayı tamamen pürüzsüz olana kadar çırpmak için bir çubuk karıştırıcı kullanın, ardından baharatlayın. Kaselere kaşıklayın ve isterseniz üzerine krema ilave edip servis edebilirsiniz. 

.

Konular :

kırmızı biberli çorba, kolay çorba tarifi