EBEVEYN VE ÇOCUK

En "Baba" Burç Hangisidir?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 24.02.2015

En İyi Burçlar Hangi Babalardır

Astrologlar, astrolojik anlamda bir erkeğin nasıl bir baba olduğu ya da olacağı doğum haritasında 'Güneş' ve 'Satürn' planetlerinin yerleştiği eve, düştüğü burçlara ve açılarına bakılarak belirlenir diyorlar. Bakalım Astrolog Nilda Ferhan Efeçınar'ın astrolojİk yorumunagöre babalar nasılmış...

KOÇ Burcu Babaları Çocuklarının Geleceği ile Fazlasıyla İlgilidirler

Coşkulu, cesur, girişken yapıya sahip olan Koç erkekleri, eğlenceyedüşkündürler.Çocuklarına çok düşkün olurlar, onlarla oynamaktan ve zaman geçirmekten hoşlanırlar. Özellikle kız çocuklarına daha düşkün olurlar. Onların sevgisini paylaşmak istemezler. Hatta daha küçücük yaşta bile kızlarının ileride evleneceklerini düşünmek bile sinirlerini bozabilir, müstakbel damada kızlarının küçüklüğünden itibaren düşmanlık besleyebilirler. Koç babaları, neşeli ve eğlencelidirler. Bununla beraber çocuklarına güzel bir gelecek hazırlamak istedikleri için onların işlerine çok karışabilirler.

Boğa Burcu Babaları Otoriterdir

Rahatlarına ve konforlarına düşkün olan Boğa burcu babaları genellikle çocuklarının günlük işlerini, okul hayatlarını annelerinin ilgilenmesine bırakabilirler. Ama hafta sonlarını çocuklarıyla geçirmekten, paylaşımda bulunmaktan zevk alırlar. Kendileri için maddiyat çok önemli olduğundan çocuklarını küçük yaşta tutumlu yetiştirirler. Genelde sakin olurlar fakat kızdıkları zaman çok sert tepki verebilirler. Sabit fikirli ve değişmez kurallara sahip olabilirler. Bu nedenle çocukları genellikle kendilerine uyum sağlamak zorunda kalabilirler. Çocukları da kendileri gibiyse,onlarla inatlaşarak, çatışmalar yaşayabilirler.

İkizler Burcu Babaları Çocuklarının Sürekli Mantıklı Olmasını İsterler

İkizler erkekleri çocukları çok sevmelerine rağmen genellikle çocuk sahibi olmak istemezler. Özgürlüklerine çok düşkündürler bu yüzden sorumluluk almak istemeyebilirler. Bazen çocuklarını çok serbest bırakırlar bazen de katı kurallar koyabilirler. Yaşamlarında her şeyi 'mantık' üzerine kurdukları için, çocuklarının da 'mantıklı' olmasını isteyebilirler. Duygusal davranışları yersiz ve gereksiz görebilirler. Bu nedenle çocukları da babalarının duygularını tanıyamayabilirler. Çocuklarına karşı suçlayıcı dil kullanabilirler, yargılayıp eleştirebilirler. Aslında amaçları doğruya yönlendirmek olsa da sonuç suçlanma korkusu olan bireylerin yetişmesi olabilir.

Yengeç Burcu Babaları Çocuklarının Büyüdüklerini Kabul Etmezler

Pimpirikli Yengeç babaları, çocuklarını çok severler ve her şeyleriyle kendileri ilgilenmeye özen gösterirler. Çocukların bakım işlerini annelerine bıraksalar da sürekli annenin nasıl bir annelik yaptığını da kontrol edebilirler. Çocuklarının kendi doğruları içerisinde yaşamaları için psikolojik baskı da yapabilirler. Her şeyi kontrol ederler, en ince detayı düşünürler. Çocuklarını korumak adına yaptıkları kontrolcü davranışları ve yönlendirmeleri çocuklarının yaşamlarını zorlaştırabilir. Çocuklarının yetenekleri varsa bunları çıkarır ve yetenekleri konusunda destek verirler ama çocuklarının büyümelerini kabul edemezler. Onların büyümesi kendilerinde yaşlanmışlık psikoloji oluşturabileceği için de depresyona girebilirler.

Aslan Burcu Babaları Mükemmelliyetçidir

Son derece cömert olan Aslan babaları, çocuklarının tüm gereksinimleri konusunda da cömert olurlar. İyi eğitim almalarını isterler, sporla ilgilenmelerini, sosyal kulüplere dâhil olmalarını, yurt dışı ile bağlantıda olmalarını isterler. Statü sahibi ve zengin insanlarla görüşmelerini isterler. Konfor, lüks yaşam, şan şöhret kendileri için çok önemli olduğundan çocuklarının en mükemmel şekilde yetişmeleri konusunda çaba harcayabilirler. Herkesle olduğu gibi çocuklarıyla da ilişkilerinde görünmez ince bir duvar inşa edebilirler. Sayılmak en büyük arzuları olduğu için bu şekilde davranıyor olabilirler. Saygı görmediklerini düşündükleri durumlarda çok alınıp kendilerini geri çekebilirler. Değerli olan aksesuarlar, giyim veya sanat eserleri Aslan babasını mutlu edecektir.

Başak Burcu Babaları Çok Kuralcı ve Eleştirici Olabilirler

Birçok başak erkeği çocuk sahibi olmayı istemeyebilir eğer çocuk sahibi olurlarsa, onları çok severler ve yaşamlarında işlerinden sonra en önemli sıraya koyabilirler, hatta çocukları bazen işlerinden bile önemli olabilir. Çok kuralcı, detaycı ve eleştirici olabilirler. Çocuklarının mükemmel olmasını isterler. Kendi ayakları üzerinde duran güçlü bireyler olmaları için çalışırlar. Sevgilerini çok gösteremeseler de çocukları babaları tarafından sevildikleri bilirler. Çocuklarının kendileri bilimsel, kültürel olarak geliştirmeleri ve daima mantıklı adımlar atmalarını isterler. Kaç yaşında olursa olsunlar hep çocuklarına faydalı olmaya çalışırlar.

Terazi Burcu Babaları Geleneksel Yapının Dışında Babalardır

İllaki çocukları olsun istemezler ama çocukları olura onları gerçekten çok severler. Geleneksel yapı dışında kalan babalardır. Ne çok sıkarlar ne de çok serbest bırakırlar. Çocuklarının kendi ayakları üzerinde durmasını isterler, çok kritik bir durum olmazsa onların seçimlerine karışmazlar. Yine de kendi doğrularını sıklıkla söyleyerek zorlamadan yönlendirme yapmaya çalışabilirler. Çocuklarını rahat bırakmalarına rağmen bazen başkalarına anlamsız gelecek derecede takıntı yaptığı bir kural yüzünden çocuklarıyla ciddi tartmalar yaşayabilirler. Kendi ayakları üzerinde duran çocuklar yetiştirmek isterler. Güçsüz insanı sevmedikleri için çocuklarının güçlü olmalarını isterler.

Akrep Burcu Babalarının Merhamet Enerjileri Yüksektir

Prensipleri konusunda sert, kuralcı, mükemmeliyetçi ve kontrolcü olmalarına rağmen çocuklarına karşı derin bir merhametleri vardır. Sert davranış modelleri, çocuklarının yüzündeki üzüntülü ifadeyi gördüklerinde hemen değişir ve yumuşar. Yumuşamazlarsa çocuklarıyla yaşam boyu iletişim sorunu yaşayabilirler. Böylesi bir durumda merhamet enerjilerini yükseltmeleri, empati yapabilmeleri, hırslı ve kuralcı olma konusunda esnemeleri gerekmektedir. Çocuklarını mükemmel yetiştirmek isterler ve çocuklarının da mükemmel olmasını arzu ederler.

Yay Burcu Babalarının Takıntılı Kuralları Vardır

Kendileri de halen çocuk kalmış olan Yay babaları çocuk sahibi olma sorumluluğunu idrak edemeyebilir ve çocuklarının sorumluluğunu üstlenmekte gecikebilir ya da üstlenemeyebilirler. Babadan ziyade bir arkadaş gibi olabilir. Çocuklarıyla oynarlar, espriler yaparlar, neşeli zamanlar geçirirler, keyifli seyahatlere çıkarlar. Bununla beraber takıntılı kuralları olabilir ve bu konularda sabit fikirli olup çocuklarıyla inatlaşabilirler. Kurallarına uyulmaması onların kalbini kırabilir ve kendilerine değer verilmediğini düşünebilirler ve çok sert davranış modelleri de gösterebilirler.

Oğlak Burcu Babaları Sevgileri Çok Sık Göstermezler

Soğuk ya da mesafeli görünümlerine rağmen çocuklarına çok değer veren ve seven oğlak babaları, keyifleri yerinde olduğu zamanlarda çok esprili, eğlenceli ve neşeli olurlar. Olası her durumun en kötüsünü akıllarına getirip önlem almaya çalışmaları, çocuklarında yaşama karşı güvensizlik enerjisinin oluşmasına sebep olabilir. Sevgilerini gösterememeleri ve kuralcılıkları çocukları tarafından anlaşılamamalarına neden olabilir.

Kova Burcu Babaları Çocuklarının Çok İyi Eğitim Almasına Takıntılıdırlar

Özgürlüklerine çok düşkün oldukları için İkizler burcuna benzer şekilde çocuk sahibi olmaktan kaçınabilirler, çocuk sahibi olurlarsa kendilerini özgür hissedecekleri şekilde çocuklarını büyütürler. Hem çok kuralcı hem de sıra dışı farklılıkları olan Kova babaları kendileri gibi çocuklarının da zeki ve yetenekli olmalarını arzu ederler. Yine kendileri gibi güçlü ve özgür çocuklar yetiştirmeye özen gösteriler. İnsanlara ve tüm canlılara faydalı olmaya özen gösteren Kova babaları çocuklarının da bu konulara özen göstermelerini arzu ederler. Etik değerlere önem verirler ve çocuklarının da etik değerlere önem vermelerini isterler. Çocuklarının çok iyi eğitim almasını ister ve bunu bir şekilde gerçekleştirirler.

Balık Burcu Babaları Sevgilerini Çok İyi İfade Ederler

Sorumluluktan kaçmalarına rağmen çocuk sahibi olduklarında onları çok sever ve önemserler. Duygusal olarak değişkenlikleri çocuklarını şaşırtsa da çocukları babaları tarafından sevildiklerini bilirler. Daha çok kendileri anlatma odaklı oldukları için çocuklarını empati kurabilecek şekilde dinleyemeyebilirler. Çocuklarıyla dönem dönem inatlaşabilirler. Neşeleri yerinde olduğu zamanlarda çocuklarıyla güzel oyunlar oynar ve eğlenceli vakitler geçirebilirler. Maddiyata da çok önem verebilirler, geleceklerinin maddi anlamda güvende olmasına hassasiyet gösterebilirler bu nedenle bazen gereğinden fazla tutumlu olabilirler. Balık Burcu babaya ilgilendiği hobisiyle ilgili bir hediye ya da sevdiği bir sanatçının konser bileti hediye edilirse hoşuna gider.

Konular :