EBEVEYN VE ÇOCUK

İdeal Aile Sporu Futbol!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 29.07.2016

İdeal Aile Sporu Futbol

Futbol oynamak için öyle çok sebep var ki. Bunlardan ilki, çağın en önemli sağlık sorunlarından biri obezite. Hareketsiz yaşam tarzı yüzünden vücutta biriken yağlardan ailece futbol oynarak kurtulabilirsiniz. Diğer bir sebep de içe kapanık çocuklarda sosyalleşmeyi sağlaması; ben merkezci çocuklarda ise "biz duygusu" yaratması sayılabilir. Tabii eğlencesi de cabası. Nasıl olacakbuiş demeyin. Siz şimdiden hafta sonunda maç yapmaya uygun açık alan yeri düşünün. Gerisi kolay.... Çocuklarla birlikte ailece harika bir hafta sonu geçirmeye hazır mısınz?

Çocuklarlak Etkinlik İçin İdeal Aile Sporu Futbol!

Zeka, yaş, cinsiyet, ırk tanımadığı için tüm dünyada en sevilen sporların başında gelir futbol. Tüm dünyada her yaştan insanın en azından taraftar olarak ilgisini çeken bu spor dalı sizin de hayatınızı renklendirebilir.

Futbol ile Günün Stresinden Kurtulun

Futbol erkek çocukları kadar kız çocukları için de son derece ideal bir spor dalıaslında.Nedenine gelince, çağımızın sorunu olan obeziteyle mücadelede son derece etkili olmasını söyleyebiliriz. Bir çift spor ayakkabı, bir top çocukların hareketsiz yaşam tarzı yüzünden vücutlarında depolanan yağları eritmeye yetiyor da artıyor bile. Üstelik bu durum siz anne babalar için de geçerli. Ailece etkinlik yapmanın keyfini çıkarın.

Futbol ile Vücudunuzda Biriken Gereksiz Yağlardan Kısa Sürede Kurtulun

Yapılacak tek şey var: Hafta sonlarında, maç yapmaya uygun açık bir alan bulmak. Yapmanız gereken şey de çok basit: Sizin gibi fotbol sever arkadaşlarınızla iletişime geçmek, hep birlikte eşleri ve çocukları da ayartıp iki takım kurmak ve maçın düzenleneceği yere ve zamana karar vermek.

Futbol ile Çocuğunuzun Ben Merkezciliğini ve İçe Kapaklığını Yok Edin

Futbol aynı zamanda bir tür sosyalleşme fırsatı da sunuyor. Çünkü bir takım oyunu olan futbol çocukları egoist olmaktan uzaklaştıran bir etkiye sahip. Özellikle çocuklar “ben” yerine, “bizim takım” dediği anda sosyalleşmeye doğru sağlım adım atmış sayılıyor. Bu “biz” algısı da çocukların ilerleyen yıllarda sağlam birer takım oyuncusu hatta takım lideri olmalarına yarıyor. Çünkü insanlarla iletişim kurmaya, onların nasıl oynatılacağını öğrenmeye, kendilerini tanımaya ve kendilerinin nasıl bir takım elemanı olduklarını anlamaya başlıyorlar.

Futbol Çocuklar İçin Hayat Dersi Gibidir....

Başarıyı kazanmanın sevincini ve gururunu paylaşmayı öğrendikleri gibi yenilginin sorumluluğunu ve üzüntüsünü de paylaşmayı öğreniyorlar. Uzmanlar bunu, “futbol haricinide herhangi bir spordan öğrenemeyecekleri hayat dersi” olarak niteliyor. Dahası var: Futbol, çocukların bir anlamda kader birliği yapmalarını sağladığı için, birlikte top peşinde koştuğu insanlar “sınıf arkadaşı, okul arkadaşı, mahalle ya da yazlık arkadaşı” gibi tanımlardan sıyrılıyor.

Futbol, Çocuğunuzun Utangaçlığını, İçe Kapanıklığını Yok Eder

Özellikle de utangaç ve içe kapanık çocukların bu sayede sosyalleştiklerini, kendilerini ait hissettiklerini ve bir şeyleri hep birlikte başaran ayrıcalıklı bir ekibin parçası gibi görmeye başladıklarını uzmanlar söylüyor.

Peki Ama Futbolu Sevmeyen, İlgi Duymayan Kadınlar Ne Yapacak?

Şimdi kadınlar ve anneler, “Eee, bütün bunlar bana ne?” diyebilir. Önerimiz, sizlerin de o takımların birinde yer alması. Mesela, “Annelere karşı çocuklar” ya da “Kadınlara karşı erkekler” takımları kurup maç yapabilirsiniz. Ya da karma bir takım oluşturup “kadınlar ve kız çocukları-erkekler ve erkek çocukları”na karşı maç yapabilirsiniz. Bunun piknik yapmaktan çok da farklı olmadığını göreceksiniz. Sandviçleri hazırlayın, akşamdan börekleri pişirin, yanınıza bol su ve meyve suyu alın.

Ödülsüz Maç Olmaz Öyle Değil mi...

Ailece yacağınız maçın bir de ödülü olsun. Örneğin maçı kaybeden taraf, sonraki maça sıkma meyve sularını hazırlasın.

Çocuklarda Obeziteyi Futbolla Önleyin

Futbol oynayan çocukta "biz" algısı oluşur. Bu da ilerleyen yıllarda sağlam birer takım oyuncusu hatta takım lideri olmalarını sağlar.

Futbol Oynarken Süre ve Seçeceğiniz Topun Boyutu Önemli; Lütfen Buna Dikkat!

Çocuklarla yapacağınız bir futbol maçı asla 20 dakikadan uzun olmasın. Bu da maçın 10'ar dakikalık iki devre oynanması demek. Çocuklar 8 yaşından küçükse topun çapı 60 cm ve ağırlığı 300 gr; 8-12 yaş aralığında iseler topun çapı 66 cm ve ağırlığı 350 gr olmalı. Ancak 12 yaş ve üstündekiler yetişkinlerin futbol topunu kullanabilir.

Yaşadığınız heyecanın, keyfininn yanında sağlığınız için de açık havada sıkı bir egzersiz yapacağınızı unutmayın.

Futbolla hayatınızın nasıl renklendiğini göreceksiniz, deneyin yeter...

Konular :