ÇOCUK BESLENME VE SAĞLIK

Ara Öğünde 1 Bardak Süt İçirin

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 06.02.2014

Ara Ogun Olarak 1 Bardak Sut İcirebilirsiniz

Uzmanlar, çocukların günde 2 bardak tüketmeleri gereken sütün 1 bardağını, zamanlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri okulda ara öğün olarak tüketebileceklerini öneriyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, çocukluk yıllarında içilen sütün zihinsel ve fiziksel gelişim açısından önemine dikkat çekti.

Süt Miktarı ve Boy Uzunluğu Arasında Pozitif Bir İlişkiBulunuyor

Süt tüketiminin her yaştan insanın sağlıklı bir yaşam sürmesi açısından bir gerekliliktir.Süt özellikle çocuklar açısından özel bir önemi vardır. Bu nedenle çocuklar zihinsel ve fiziksel gelişimleri için vazgeçilmez bir besin olan sütü günde 2 bardak tüketilmelidir.

Okul çağı çocuklarının büyüme ve gelişme döneminde olması nedeniyle süt, çocukların artan besin gereksinimlerinin önemli bir bölümünü karşılıyor. Süt kemiklerin yapı taşı kalsiyum için en önemli kaynak olduğu için özellikle 5 - 12 ve 13 - 17 yaşları arasında tüketilen süt miktarı ile boy uzunluğu arasında pozitif ilişki bulunuyor.

Ara Ogun Olarak 1 Bardak Sut İcirebilirsiniz

Süt İçmenin Çocuğuna Kazandırdıkları

Ayrıca düzenli içilen süt çocukların gün boyunca enerjilerini korumalarını sağlarken, soyut düşünce yeteneklerini, problem çözme becerilerini de artırarak okul başarısını yükseltiyor.

Düzenli olarak içilen süt ileri yaşlarda süt içme alışkanlığı kazandırmada son derece etkilidir. Çin’de çocuk obezite oranının hızla artması sebebiyle yapılan bir araştırma, çocuklardaki beslenme alışkanlığının evde olduğu kadar okulda da kazandırılabileceğini göstermiş, öğretmenlerin okul çağındaki öğrencilerin süt tüketim alışkanlıklarını kazandırmada çok önemli bir rol üstlendiklerini ortaya koymuştur.

Yaşam Boyu Sağlık İçin Çocuğunuza Süt İçme Alışkanlığı Kazandırın

Çocuğun gelişiminde sağlıklı bir beslenme biçimi yaratmak son derece önem kazanmaktadır. Böyle bir yaklaşımdan uzak yetişen çocuk ileri yaşlarda sağlıksız beslenme davranışları sergileyebilmektedir.

Konular :