ÇOCUK BESLENME VE SAĞLIK

Çocuğunuzun Gıda Alerjisi Varsa Ne Yapmalısınız?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.01.2013

Çocuğunuzun Gıda Alerjisi Varsa Ne Yapmalısınız

Çocuğunuzun alerjisini nasıl ele aldığınız, kişisel tarzınıza oldukça bağlıdır. Sorun olan gıdaları menüden çıkarmaya karar verebilir ve böylece çocuğunuz kendini, ailenin diğer üyelerinden farklı hissetmez veya alerji olan çocuğa bir farklılık sunmayı yeğleyebilirsiniz.

Bebeğinizin, Ailede YaşanmışBir Alerjiye Yakalanmasını Engellemek İçin Bunları Deneyebilirsiniz

Hangisini yaparsanız yapın, esnek olun ve çocuğunuz anlayacak kadar büyür büyümez, bazı gıdaları almasına neden izin verilmediğini açıklayın. Bir gıdanın kendisini hasta edeceğini bir kez kavradıktan sonra, gerekli kısıtlamalar karşısında daha az alıngan olacaktır. Elbette her zaman, partilere ev sahipliği yapanlarla ya da çocuğunuzu oyun oynaması için evine davet eden ebeveynlerle alerji hakkında konuşmalısınız.

Duyarlılaşmanın tehlikeli aralığı, ilk dört ile altı ay olduğundan, sütten kesmeyi erteleyin ve bu süre boyunca bebeğinizi emzirmeyi ya da biberonla beslemeyi sürdüren. Bebeğiniz, altı aylık olana kadar, gerek duyduğu tüm besinleri anne sütünden ya da mamadan alacaktır.

Emzirme sırasında, bebeğinizin sütünüz aracılığıyla bunlarla yüz yüze kalmasını önlemek için, potansiyel alerji yapıcı gıdaları yemek konusunda dikkatli olun.

Bebeğinize, katı gıdaları verirken, her yeni gıda arasında birkaç gün bırakarak bir alerjik reaksiyon olup olmadığını denetleyebilirsiniz.

Çocuğunuzun Gıda Alerjisi Varsa Ne Yapmalısınız

Alerjiler ailenizden geçiyorsa, fıstık yağının ve diğer fındık temelli gıdaların verilmesini yakından izleyin.

Alerji yapıcı gıdaları önlemeye çalışmak kadar, bebeğinizin, sigara dumanı, ev tozu, polen ve evcil hayvan tüyü gibi gıda dışı alerji yapıcılarla temasını da azaltmalısınız.

Şiddetli Alerjik Reksiyonlar

Çocuklar, belli bir gıdaya ilk karşılaştıklarından, nadiren ama çok şiddetli bazen hayati tehlikesi olan alerjik reaksiyon yaşar. Tüm vücutta kırmızı, kaşınan izler belirir ve ağız, boğaz ve dil şişerek solunum zorluğuna neden olur. Bu olursa, gecikmeden sağlık yardımı alın ve gerekirse ilk yardım uygulayın.

Reaksiyonun, ya rahimde ya da emzirme sırasında bebeğin ya da çocuğun duyarlılaştığı bir gıdadan dolayı olduğu düşünülmektedir. Bu ortaya çıkarsa, bebeğinizin ya da çocuğunuzun, sorunlu bir gıda alerjisine sahip olmadığından emin olmak önemlidir. Gıda, birkaç yıl sonra yeniden verilmek istendiğinden, bu sağlık denetimi altında yapılmalıdır.

Çocuğunuzun Gıda Alerjisi Varsa Ne Yapmalısınız

Ailenizin geçmişinde alerji varsa, ilk düşüneceğiniz şey, bebeğinizin aldığı gıda yelpazesini daraltmaktadır (ama bu, çocuğunuzun diyetinden pek çok önemli besinlerin de çıkarılmasına neden olur.) Sizi, çocuk beslenmesinde uzman olan bir diyetisyene yönlendirebilecek ya da sütten kesme sırasında bebeğinizin gereksinim duyduğu tüm besinler konusunda size öneride bulunabilecek bir doktora danışın.

Konular :