DOĞUM VE SONRASI

Emzirirken Yaşanan Batma Hissi Normal mi?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.07.2016

Emzirirken Batma Hissi Normal mi

Bebeğini emziren annenin bu sorunla karşılaşması normaldir. Süt gelirken acı duyma bebeğini emziren birçok annenin yaşadığı bir durumdur. Peki ama nedeni nedir? Ne yapılabilir?

Emzirirken İğne Batma Hissi Normal mi?

Emzirmeyle birlikte karın bölgseine kramp grimesi, birçok annede özellikle doğumdan sonraki ilk günlerde rastlanan bir durumdur. Zira, sütün salınmasıyla, rahmin kasılması aynı hormonun salgılanmasıyla gerçekleşir.

Göğüslerde Yaşanan İğne Batması Hissi Nasıl Önlenebilir?

1) Doğru Nefes Alın

Bu krampları hafifletmek için, emzirmeden önce, doğum sırasında uyguladığınız nefes alma tekniklerini kullanabilirsiniz.

2) Bebeğinizi Sık Sık Emzirerek Göğsünüzü Rahatlatabilirsiniz

Eğer memelerinizde iğne batma hissi duyuyorsanız, bebeğinizi sık emzirip, göğüslerde oluşabilecek şişkinliği önleyerek iğne batma hissini de engellemiş olursunuz.

Çevrenizden, Tecrübeli Annelerden Yardım İsteyin

Emzirmeyle ilgili bir sorunla karşılaşırsanız zaman kaybetmeden bilenlerden yardım isteyin. sorunlarla tek başınıza uğraşmak cesaret kırıcı olabilir. Tıkalı bir süt kanalı gibi basit bir durum bile, doğru müdahele edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir.

Lohusa Sutyenini Ne Zaman, Nasıl Kullanmalı?

Göğüslerinize çokiyi bakın. İlk haftalarda rahat bir lohusa sutyenini gece gündüz takın.

Emziren Anneler Sutyen Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Dar sutyen kanalları tıkayabilir. Göğüslerinizibolca havalandırın, masaj yaparken yumuşak davranın. Duru suyla yıkayın, unutmayın sabun ciltte kuruma yapar. İyice kurulamaya da çok dikkat edin.

Konular :