DOĞUM VE SONRASI

Lohusalık Dönemi İçin Canlandırıcı Çay Tarifi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.05.2015

Lohusalık Dönemi İçin Canlandırıcı Çay Tarifi

İşte lahusalık döneminde canlanmanızı sağlayacak harika bir çay tarifi.

Pek çok kültürde, anne geleneksel olarak doğumdan sonraki 40 gün boyunca dışarı çıkmaz. (Hamileliğin her haftası için bir gün.) Bu süre boyunca evin günlük işlerinin yükünü üzerine almaz. Ayrıca gücünü tekrar kazanması için özel yiyecekler verilir ve bebeğiyle arasındaki bağ kurabilsin diye yatakta kalmaya teşvik edilir.

Çinli kadınlar “bir ay /do the month, Bedevi Araplar, Somalililer ve Latin Amerikalıların tümü 40 gün boyuca inzivaya çekilir.

Son dönemlere kadar Batılı kadınların da doğumdan sonra dinlenmeleri teşvik ediliyordu. Günümüzde yeni anneler normale geri dönmek, formlarına tekrar kavuşmak ve tüm akrabalarına bebeklerini göstermek içn yoğun bir baskı altında. Bu arada ilk haftaları gereğinden fazla yorucu ve stresli bir hale getirir. İşte yeni annelere bu yorgun dönemlerinde canlandırıcı bitkisel bir çay tarifi.

Lohusalık Dönemi İçin Canlandırıcı Çay Tarifi

Baharatlı sıcak bir içecek sizi anındacanlandırıp enerji verebilir. Bu karışımın içinde rahim kaslarının sağlıklı bir şekilde daralmasını sağlayan ahududu yaprağı çayı ve geleneksel bir tonik olan ısırgan otu çayı vardır. Günde 2 bardak tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

3 adet kakula tohum zarfı

3 adet karanfil

5 cm. tarçın çubuğu

2,5 cm zencefil (dilimlenmiş)

3 çay kaşığı ahududu yaprağı çayı

3 çay kaşığı ısırgan otu çayı

Hazırlanışı:

Küçük bir tencerenin içine 750 ml. su koyup baharatlar ekleyin. Kaynayıncaya kadar ısıttıktan sonra ağzını kapatıp 10 dakika kaynamaya bırakın. Baharat karışımına çayları ekleyin, 10 dakika demleyin ve ardından sıcak tutmak için bir termosun içine süzün. İstediğiniz zaman için.

Unutmayın!

Küçük bir çocuğa bakarken yeterince sıvı almak kolaylıkla unutulur. Elinizin altında bir sürahi ya da bir şişe su mutlaka bulundurun.

Konular :