DİYET

Bu Gıdalarla Yağ At, Kas Yap

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 25.05.2016

Bu Gıdalarla Yağ At Kas Yap

İşte, Türkiye'nin önde gelen beslenme uzmanlarından Diyetisyen Selahattin Dönmez'den "Yağ At, Kas Yap Diyeti"

Herkes Kas Yapmak İster Ama Nasıl?

Hep duyarsınız yağ yak ve kas al. Fakat bir türlü okuduğunuz makalelerden ve internetteki kas arttırıcı bilgilerden etkin bir şekilde yararlanamazsınız. Hatta denemeleriniz sonrası kaslar bir türlü artmıyorsa umutsuzluk kapınızda diyebilirim. Sizlere pratik yeme planı ile 70-90 kg arasında herkesin uygulayabileceği “Yağ At Kas Yap Diyeti ile hızlı kas kütlesi arttırma sırlarımı paylaşacağım.

Hangi Besinler Kas Yapar, Yağ Yakar?

Her öğünde hangi yiyecekleri neden tüketeceğinizi öğreneceğiniz bu özel diyet kılavuzumda ağırlık antrenmanlarınızı haftada 3 güne bölmenizi öneririm. Ve ağırlık antrenmanları yapmadığınız günlerde hafif kardiyo ve karın antrenmanları yapmanız da hafta boyunca yorulmadan sporunuzu yapmanıza yardımcı olacaktır.

YAĞ AT KAS YAP YEME PLANI

Kas yapımı için kahvaltı en önemli öğün. İyi uyku sonrasında ağırlık antrenmanında dinç ve her ağırlığın altına rahatça girebilmek için kahvaltı şart. Kahvaltıda yumurtayı yüksek biyolojik değerli aminoasit profiline sahip olduğu için mutlaka tüketin. Yulaf yavaş kana geçen ve yağ yakımını hızlandıran bir karbonhidrat türüdür. Ağırlık antrenmanı için yeterli glikojen depolanmasını sağlar. Çilek antioksidan deposu ve kas çalışması sırasında oluşan harabiyetleri önler.

Kahvaltı Mönüsü:

2 adet haşlanmış yumurta

1 su bardağı tam yağlı süt

3 yemek kaşığı yulaf kepeği

1 kase taze doğranmış çilek

Ara: Kaslarınızın % 75’i sudur ve kas dokunuzda oluşacak kısa süreli dehidratasyon atletik performansınızı olumsuz etkiler. Yeşil çay yağ yakar ve antioksidan içeriği ile kas dokusunun antrenmanlar sonrası onarımını sağlar.

Büyük bardak su ve 1 fincan tarçınlı yeşil çay

Öğle Mönüsü:

200 gram somon balığı veya yağsız bonfile

2 kase yeşil sebzelerden hazırlanmış salata

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates ve yeşil biber

Somon ve bonfile sağlam kas için ana protein kaynaklarıdır. Koyu yeşil yapraklı sebzeler kasların kasılıp gevşemesi için gerekli olan magnezyum içerir. Magnezyum testesteron üretiminde de görevlidir. Salataya konulan zeytinyağı tokluk sağlar ve antioksidan kaynağıdır. Domates ve yeşil biber C vitamini içerir ve bu yiyecekler kasların yıkımını arttıran kortizol hormonunun baskılanmasını sağlar. Yemek öncesinde ve sonrasında 1’er büyük bardak su içmeyi kasların yapılanmasını desteklemek içinasla unutmayın.

İkindi:

150 gram hindi eti

1 kase brokoli

1 su bardağı su

Gün boyu kasları proteine doyurmanın yolu öğle yemeğinden sonra da hindi eti gibi yüksek protein içeren besinleri tüketmek. Brokoli hem karbonhidratların yanmasını hem de tok kalmanızı sağlayacak süper bir sebze.

Antrenman öncesinde hem protein hem sağlıklı karbonhidrat desteği şart. Ve böylece kas çalışırken yıkıma uğrayan proteinlerin yerine konmasını sağlarsınız.

Ağırlık Antrenmanı Öncesi:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi

1 kase taze çilek, böğürtlen, ahududu

En güzel yiyecek yağsız süt veya yağsız yoğurt. Böylece protein yıkımını en az indirirsiniz. Pancar ise yapılan araştırmalarda kas yapan en değerli sebze.

Antrenman Sonrası:

1 su bardağı süt veya yoğurt

1 orta boy pancar veya 1 su bardağı taze pancar suyu

Artık hafif ve protein ağırlıklı ama glütensiz bir karbonhidrat kaynağı besinle akşam yemeği yeme vakti. Yemek öncesi ve sonrası su içimini unutmayın.

Akşam Yemeği:

100 gram somon veya tavuk göğsü

1 kase haşlanmış brokoli

2 yemek kaşığı kepekli pirinç veya kinoa

Taze meyve ile ertesi güne dinç uyanın.

Yatmadan Önce:

1 kase taze doğranmış veya 1 orta boy taze meyve. Kivi, taze ananas, böğürtlen, elma, muz gibi mevsime uygun tüm meyveleri az miktarda yiyebilirsiniz.

Konular :