GENEL SAĞLIK

Nioli Yağının Faydaları Nelerdir?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.05.2022

Nioli Yağının Cilde Faydaları Nelerdir

Uzmanlar başta mantar, vajinal enfeksiyon gibi sorunlar için nioli yağını öneriyor. Peki nioli yağı nereden geliyor? Hangi cilt sorunlarına karşı tedavi edici özelliğe sahip? Nioli yağı nasıl kullanılmalı? Sizler için araştırdık.

Nioli Esansiyel Yağı Nereden Geliyor?

Büyük nioli ağacı Avustralya, Yeni Kaledonya ve Fransız Pasifik Adaları'na özgüdür. Esnek gövdesi, süngerimsi kabuğu, sivri yaprakları ve narin soluk sarı çiçekleri ile nioli bitkisi aslında okaliptüs ile aynı aileden gelir.

Nioli Esansiyel Yağı Nasıl Elde Edilir?

Nioli esansiyel yağı, bir buhar damıtma işlemi ile bitkinin genç yapraklarından ve dallarından elde edilir.

Aromaterapide nioli esansiyel yağı sayesinde cildinizi, vücudunuzu ve sağlığınızı nasıl değiştirebileceğinize dair her şey burada!

Nioli Yağı Sistiti Nasıl Önler?

Nioli Esansiyel Yağı yüzlerce yıldır bilinen bir yağ ancak botanik olarak doğru bir şekilde tanımlanıp sınıflandırılması bakımından oldukça yeni. Fiziksel olarak diğer birçok bitkiye benzemesine rağmen, nioli yağının tek başına çok sayıda faydası bulunmaktadır.

Nioli yağı soğuk algınlığı tedavisinde, bağışıklık sisteminin düzeltilmesinde, ağrı giderici özelliği sayesinde yaralarda kullanılıyor; cilt sorunları için de bire birdir. Çay ağacı ile benzer özelliktedir ve onun kullanıldığı her yerde kullanılabilir.

Nioli Eansiyel Yağı Ne İçin Kullanılır?

İyileştirir: Tedavi edici özelliği sayesinde şifacı bir yağdır. Cilde sürüldüğünde akne izlerini, cilt lekelerini, küçük kusurların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca nioli yağı hücresel yenilenmeyi de sağlar.

Arındırır: İçeriğindeki güçlü antibakteriyel elementler sayesinde cildi derinlemesine temizler. Bu yönüyle cilt temizliğinde kullanılabilir. Gözeneklere nüfuz eder ve cildi toksinlerden, kirden ve serbest radikal gibi zararlı maddelerden arındırır. Sonuç; parlak, pürüzsüz ve yenilenmiş taze bir cilt.

Eğer yağlı ve akneye meyilli bir cilde sahipseniz cildinizi temizlemek içinkekik yağı ve ardıç yağından da faydalanabilirsiniz.

Cildi Sıkılaştırır: Nioli yağı, cildi iyileştirmenin yanı sıra aynı zamanda hücre ve doku yenilenmesini tetikler. Yaşlanma belirtilerinin, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Cilt tenindeki ton farklılığını düzenler.

Ciltteki ince çizgiler ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için, limon yağı ve sandal ağacı yağından da faydalanabilirsiniz.

Doğal Bir Böcek Kovucudur: Keskin kokusu sayesinde doğal bir böcek ilacı işlevi görür. Nioli yağı, istenmeyen zararlıları kovmak için doğal bir bileşendir.

İç Çamaşırınıza Damlatın

Ayak mantarı, tırnak mantarı ve nasır şikayetlerinde sıcak su içine birkaç damla damlatılarak kullanılabilir ya da tırnaklar yağ ile ovulabillir. Ayrıca vajinal enfeksiyonu önlemede, vajina florasını düzenlemede inanılmaz önemli bir yağdır. Vajinal kaşıntı, akıntı, kötü koku gibi şikayetlerle savaşır. İç çamaşırı yıkanırken çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne birkaç damla nioli yağ damlatılabilir. Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı yeterlidir. Yağın vajinaya kesinlikle sürmeyiniz tahrişe neden olabilir.

Nioli Yağı Direkt Cilde Uygulanır mı?

Sabit yağlar ile karıştırıldıktan sonra cilde uygulanabilir. Fakat doğrudan, seyreltilmeden cilde uygulanması önerilmez. Bu ciltte tahrişe sebep olabilir. Hafif boğaz ağrısı için gargara suyuna katılarak kullanılabilir. Ağrıyı hafifletir. Balgam söktürücüdür. Siğil, uçuk gibi cilt sorunlarından kurtulmada yardımcıdır. Ağız içi aft benzeri yaralardan, diş eti iltihaplarından kurtulmada yardımcıdır.

Cildiniz, bedeniniz ve zihniniz için sayısız faydası bulunan nioli yağını günlük ritüelinize ekleyebilirsiniz.

Konular :