GENEL SAĞLIK

Silikon Protezler Tehlikeli mi?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.05.2015

Silikon Protezler Tehlikeli mi

Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikon protezler tehlikeli mi? Merak edilen bu soruyu Op. Dr. Yücel Sarıaltın yanıtladı.

Meme Büyütme OperasyonlarındaEn Sık Kullanılan Yöntem

Göğüslerin kadının estetik duruşuna çok önemli katkısı olduğu bir gerçek. Operasyon sonrası fiziksel değişimin yanı sıra, psikolojik olarak da kişi kendini çok daha iyi hissediyor. Çoğu kadın göğüslerinin bir ya da 2 cup daha büyük olması için meme büyütme operasyonlarına başvuruyor. Meme büyütme için en fazla kullanılan yöntem ise bölgeye silikon protez yerleştirilmesi. Peki ama silikon protezler sağlığı tehdit ediyor mu? Meme büyütme operasyonları ile ilgili en çok merak edilenleri Op. Dr. Yücel Sarıaltın yanıtladı.

“Silikon Birçok İlacın İçinde Kullanılan Bir Maddedir”

Silikon protezler, 1960'lardan bu yana meme büyütme ameliyatında kullanılıyor. Doğada kum ve ya kristallerin içinde bulunan maddeden üretilirler, laboratuvar ortamında işlemden geçerek bugün kullandığımız forma kavuşurlar. Bedene herhangi bir zararının olmadığını, yıllar içinde başka bir şekle veya zararlı bir maddeye dönüşmeden kalabildiğini biliyoruz. Silikon zaten doğala en yakın halde olduğu için bugün pek çok ilacında içinde kullanılan bir maddedir.

Unutmayın, Bedeninize En Fazla Uyan Ölçü En İdeal Olandır

Silikon protezlerin herhangi bir zararı yok. Yalnız meme büyütme için kullanılan silikon protez ölçüsüne dikkat etmek gerekiyor. Bedenimiz bir bütün ve bu bütüne uyum sağlayan bir meme ölçüsü, en estetik duruşu sağlayacaktır. O sebeple, gereğinden fazla bir meme büyüklüğü istemek bu harmoniyi bozacaktır. Silikon protezin büyüklüğü konusunda doktorunuzun fikirlerine mutlaka kulak vermelisiniz. Bedeninize en fazla uyan ölçü konusunda size yardımcı olacaktır.

İHA

Konular :