ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Çikolatalı ve Gofretli Ev Kurabiyesi 

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 07.04.2017 - Güncelleme : 09.07.2022

Çikolatalı ve Gofretli Ev Kurabiyesi 

Hepimizaileyiz çay saati tariflerinden yine sıradışı yepyeni bir kurabiye tarifi daha sizlere. Damla çikolata, tereyağı ve gofretin eşsiz uyumu... Kurabiyinen içinde yer alan gofretler eridiğinde damla çikolatayla ayrı katmanlar oluşturur. Ve böylelikle kurabiyeler oda sıcaklğında daha yumuşak kalır. Doyumsuz lezzeti damağınızda kalır. Denemeye değer!

İçindekiler:

1 su bardağı tuzsuz tereyağı

2 kahve fincanı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

¾ çay kaşığı tuz

1 kahve fincanı esmer şeker

1 / 3 su bardağı toz şeker

2 adet büyük yumurta (oda sıcaklığında)

2 çay kaşığı vanilya

2 çay bardağı damla çikolata

1 çay bardağı gofret (parçalanmış)

Çikolatalı ve Gofretli Ev Kurabiyesi 

Çikolatalı ve Gofretli Ev Kurabiyesi

Yapılışı:

• Tereyağını orta ateşte, sık sık karıştırarak eritin. ( Tereyağını köpükleri çıkana kadar yaklaşık 5-8 dakika pişirin.) Ardından tereyağını büyük bir kaba aktarın. Soğumaya bırakın.

• Un, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kapta çırpın.

• Soğuttuğunuz tereyağına, esmer şekeri ve toz şekeri ekleyin. Elektrikli karıştırıyı kullanarak orta dereceli hızla yaklaşık 1 dakika hepsini karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın. Un karışımını ilave edin, karıştırın. Karışıma şeker ve gofret parçalarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Hamur iyice gevşek hale gelmeli.

• Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Parşömen kağıdını fırın tepsinize yayın. Dondurma kepçesiyle veya elinizle hamurunuzdan parçalar alarak aralıklarla hamurları tepsiye yerleştirin. Üzerlerini bir kaşık yardımıyla hafifçe bastırın.

• Önceden ısıttığınız fırında, üzeri hafif kahverengileşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda kenarları sert, ortası yumuşak olmalı. 10 dakika soğutun. Sonra fırının tel rafına dizin ve tamamen soğumaya bırakın.

Not: Hazırladığınız bu kurabiyeler ağzı kapalı bir kapta 3 gün tazeliğini korur.

Konular :